ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν έχει νόημα να την αποφεύγουμε»

Γκάμπριελ: Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πρέπει να γίνει

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος δήλωσε πως η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πρέπει να συμβεί κάποια στιγμή και δεν έχει νόημα να την αποφεύγουμε. Κάλεσε τους ΥΠΟΙΚ να ξεκινήσουν συζητήσεις. Ανέφερε ότι η Αθήνα πέτυχε υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη από ό,τι αναμενόταν.

Ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Ζ. Γκάμπριελ κάλεσε τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης να ξεκινήσουν συζητήσεις για την ανακούφιση του ελληνικού χρέους, μεταδίδει το Reuters.

«Οι υπουργοί οικονομικών πρέπει να βρούν ένα τρόπο ώστε να σπάσουν το φαύλο κύκλο», ανέφερε στο Reuters o κ. Γκάμπριελ.

«Όλοι γνωρίζουν πως η ελάφρυνση χρέους πρέπει να συμβεί κάποια στιγμή. Δεν έχει νόημα να την αποφεύγουμε», συμπλήρωσε. «Δεν βοηθά τον ελληνικό λαό και τη χώρα να πρέπει κάθε 12 μήνες να αναζητείται καινούργια πίστωση για να αποπληρωθούν τα δάνεια», υπογράμμισε.

Παράλληλα τάχθηκε κατά νέων μέτρων λιτότητας σημειώνοντας πως η Αθήνα πέτυχε υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη από ό,τι αναμενόταν.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αντίθετος στην ελάφρυνση χρέους είναι ο Β. Σόιμπλε, ενώ από την πλευρά του το ΔΝΤ πιέζει για μια σημαντική ελάφρυνσή του, ώστε να καταστεί βιώσιμο μακροπρόθεσμα.

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Uncle. K 23:33 07/05/2016

    Έχετε νά παίρνετε από τήν Γερμανία. Η μήπως κάνω λάθος; Δέν κάνω λάθος λοιπόν καί έχετε νά παίρνετε πάνω από 300δις σύμφωνα μέ τα ιστορικά ντοκουμέντα τού αναγκαστικού εκείνου Δανείου μέ τούς τόκους κλοπές αποζημιώσεις. Γιατί δέν τά ζητάτε λοιπόν δυναμικά καί αφήνετε τόν κύριο αντικαγκελάριο νά λέει ότι θα σάς χαρίσει καί ένα πάσης περιπτώση γιατί αποσιωποιηται τό Θέμα; Περιμένετε τήν Κωσταντοπούλου; Τις γίνεται τό ξεχάσατε η τό αφήνετε για τό Comeback του επόμενου Τσίπρα;
    Γατί δέν τό ζήτησε ο Γεώργιος για νάχει νά γράφει ΝΒ γιά τά κατορθώματα τής οποιασδήποτε ελάφρυνσης η ο Βενιζέλος γιά PSI; Πέσει καί σύ κάτι ΚΚΕ Διευθυντά πες τους πόσο φτανοί είναι!
    Πόσο φτανοί καί γελοίοι είναι οί Αλέξης ο Γεώργιος και οι Κωστήδες νά κάθονται πάνω στο χρυσάφι καί νά μή έχουν τό κουράγιο να το ζητήσουν καί ζητούν ελεημοσύνη;
    Θέλω νά δώσει τον Γαβριήλ τί θά κάνει τού χρόνου πού θά γίνει Καγκελλάριος .
    Τώρα βέβαια θά μου πείτε μέ αυτόν δέν θά βγει ποτέ η SPD στήν εξουσία και πολύ πιθανό να μη είναι ούτε κάνει υποψήφιος αλλά αυτό είναι ένα άλλο Kapitel. Πάντως ο αντικαγκελάριος δέν έχει τά αρχία τής Μέρκελ ούτε και κανένας από τους παπάχριστους συναδέλφους της.
    Μή παίρνετε λοιπόν στά σοβαρά αυτά πού λέει ο Τσίπρας νούμερο 2.
    Ζητάτε δυναμικά αυτά πού έχετε νά παίρνετε έτσι βοηθάτε καί τούς εαυτούς σας και τίς επόμενες γενιές πού θά τσακώνονται να πάρουν αυτά πού δέν τολμάτε εσείς .

  2. NM 19:22 07/05/2016

    ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    Η ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ , Η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ

    *Την μείωση του χρέους κατά 120δις ευρώ, την μείωση των επιτοκίων, την αναβολή πληρωμής του χρέους μέχρι το 2022, την ΚΕΡΔΙΣΕ ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με το σπαθί του.

    *‘’Χειροπιαστή απόδειξη’’ για τη μείωση χρέους προς την Ελλάδα του Γιώργου Παπανδρέου,
    *απετέλεσαν οι νόμοι,
    *οι διαρθρωτικές αλλαγές ,
    * τα ΠΡΟΣΤΙΜΑ σε Λάτσηδες και Βαρδινογιάννηδες,
    * η διαύγεια,
    *η φοροδοτική ισότητα,
    *η άρση του τραπεζικού απορρήτου,
    *ο οικονομικός εισαγγελέας,
    *οι νόμοι για την δημοσιοϋπαλληλική ΛΕΡΝΑΙΑ της διαπλοκής.

    *Ναι ! αυτόν το νόμο, που αυθημερόν ακύρωσε και διέγραψε ο Τσίπρας της διαπλοκής, ‘’πατσίζοντας’’ τα φακελάκια με την αγορασμένη ψήφο των φοροφυγάδων και των πελατειακών και βρώμικων ‘’συγχωνεύσεων’’.

    *Η μείωση του χρέους εκ μέρους της ΕΕ. ήταν μια προσωπική νίκη και πολιτική κατάκτηση του Γιώργου Παπανδρέου, που απέδειξε ΠΡΩΤΑ!!! ότι αγωνίζεται και θα αγωνισθεί για την επιστροφή της Ελλάδας σε ένα δρόμο ανάπτυξης, ευνομίας, ισονομίας και ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ !!!

    *Τι από όλα αυτά , εφάρμοσαν τόσο ό Σαμαράς, όσο και σήμερα το δίδυμο της ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ και της σπατάλης?
    * ‘’Εξαίρεση’’ αποτέλεσαν οι Έλληνες που ..κόλλησαν στη λάσπη της διαπλοκής και πολλοί και της ιδιοτέλειας. Είχαν μάθει τον Έλληνα να επαιτεί ότι του ανήκει και όχι να το απαιτεί . Είχαν μάθει τον Έλληνα ότι η αξιοκρατία είναι για τους χαζούς, ενώ η πελατειακή ‘’εγγραφή’’ σε ..κάποιους κομματικούς καταλόγους, θα τον ‘’βολέψει’’.

    *Είχαν ‘’πείσει’’ τον Έλληνα ότι η λαμογιά είναι ‘’μαγκιά’’ και εξυπνάδα και ότι η εργασία και η ιδιοκτησία ..κουράζουν τον άνθρωπο και του δημιουργούν άγχος και προβλήματα. όπως έλεγαν οι πίσω από το τείχος της ντροπής , επί τόσα χρόνια μέχρι το 1990…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.