ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψυχρός πόλεμος

Οι αποστάσεις Μητσοτάκη - Παυλόπουλου και η... σφήνα ΣΥΡΙΖΑ

Ψυχρός πόλεμος μεταξύ ΝΔ και Προεδρικού, με τον Τσίπρα να στηρίζει τον Πρόεδρο
mitsotakispaulopoulos

Η χθεσινή αιχμηρή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τα λεγόμενα Παυλόπουλου περί νομίσματος, επιβεβαίωσαν την απόσταση που χωρίζει τη σημερινή ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας από το Προεδρικό Μέγαρο, ο ένοικος του οποίου υπήρξε κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης Καραμανλή.

Ο κ. Μητσοτάκης, που ήταν ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που δεν είχε ψηφίσει τον κ. Παυλόπουλο για την Προεδρία, σημείωσε ότι δεν πρέπει να δίνονται «αφορμές για παρερμηνείες», μπαίνοντας ουσιαστικά σε μία δημόσια συζήτηση που άνοιξε και, αρχικώς, φαινόταν ότι δεν θα συμπαρασύρει και τη ΝΔ.

Ωστόσο, η επιλογή Μητσοτάκη να «ψέξει» τον Παυλόπουλο είναι απολύτως συνεπής με την κριτική στάση που τήρησε όλο αυτό το διάστημα απέναντι στη διακυβέρνηση Καραμανλή, έστω κι αν η ανάγκη εσωτερικών ισορροπιών στο κόμμα δεν του επιτρέπουν να ανοίξει μεγαλύτερα μέτωπα. Πλην, όμως, με τον τρόπο αυτό, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. επιμένει να οικοδομεί το δικό του μεταρρυθμιστικό αφήγημα και, κυρίως, να υπογραμμίζει την πάγια θέση του υπέρ της παραμονής της χώρας στο στενό ευρωπαϊκό πυρήνα, καθιστώντας έτσι σαφές σε ποιούς απευθύνεται προκειμένου να συμπήξει το κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο που εξαγγέλλει.

Η δημόσια συζήτηση για τις δηλώσεις Παυλόπουλου, τις οποίες πάντως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει επαναλάβει πολλές φορές κατά το παρελθόν χωρίς, τότε, να υπάρξει αντιπαράθεση, ανάγκασαν και τον ΣΥΡΙΖΑ να υπερασπιστεί τις απόψεις του Προέδρου καταγγέλλοντας τη ΝΔ για καταστροφολογία και αποκαλύπτοντας, επί της ουσίας, ότι η αντιπαράθεση δεν αφορά μόνον τη θεωρητική βάση «νομιμοποίησης» της όποιας συζήτησης για το νόμισμα αλλά την πολιτική επιχειρηματολογία κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στην πολιτική μάχη που έπεται. Εκεί όπου οι απόψεις Παυλόπουλου, προφανώς, δεν μπορούν να ικανοποιούν και τις δύο πλευρές.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.