ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίθεση από Ποτάμι, αλλά και ΠΑΣΟΚ για τις αποκρατικοποιήσεις

Η χώρα θέλει μία κυβέρνηση που δεν έχει σχέση με τους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ

Κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχασε πολύτιμο χρόνο για να ικανοποιήσει τα κομματικά της στελέχη, ο Σταύρος Θεοδωράκης υποστήριξε ότι προχωρά τώρα σε αποκρατικοποιήσεις, τις οποίες το μεγάλο δυναμικό της κυβέρνησης δεν πιστεύει.
th

«Οι αποκρατικοποιήσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις πρέπει να ωφελούν τους πολλούς και να υπάρξει ανάπτυξη, αρκεί να μην είναι τα λαμόγια που περιφέρονται στους διαδρόμους των υπουργείων των υπουργείων», είπε, κατηγορώντας την κυβέρνηση για ‘κρυφτούλι’. Ως παράδειγμα, μάλιστα, έφερε τα αεροδρόμια, θυμίζοντας πως οι Κρητικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν πως αν γινόταν αυτό θα έσκιζαν τις ταυτότητές τους, αλλά τώρα υπέγραψαν για το αεροδρόμιο χωρίς να πάρουμε τα λεφτά.

«Η πολιτική δεν είναι ‘δώσε μου μερικά λεφτά να τα μοιράσω σε μερικούς φίλους μου’. Η χώρα θέλει σχέδιο, θέλει τολμηρούς πολιτικούς, ανθρώπους που ξέρουν τη δουλειά, που είναι αποφασισμένοι να χαράξουν μία σταθερή πορεία παρά τους όποιους κλυδωνισμούς», είπε, για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι «θέλει μία κυβέρνηση που δεν έχει σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ»!

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, πάντως, ξόρκισε τυχόν εκλογές, εμμένοντας στην άποψή του ότι στη δεδομένη συγκυρία οι εκλογές θα δημιουργήσουν πολύ μεγάλη αναταραχή, ενώ παράλληλα θα διακινδυνευθούν τα κονδύλια που είναι να πάρουμε ως χώρα για ένα αβέβαιο αποτέλεσμα, αφού κανείς δεν ξέρει αν θα δώσει νέα κυβέρνηση, μεταρρυθμιστική. «Δεν μπορούμε να έχουμε κάθε έξι μήνες εκλογές. Προσπαθούμε να διορθώσουμε ότι μπορούμε απ΄αυτή τη κακή διακυβέρνηση. Να ηρεμήσει λίγο ο τόπος, να κλείσει η αξιολόγηση και μετά τα ξαναβλέπουμε τα πράγματα», είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος για τις ιδιωτικοποιήσεις, είναι το ΠΑΣΟΚ, παρά τις έντονες ‘παραφωνίες’ το τελευταίο διάστημα στην προσπάθεια συμπόρευσης των δύο κομμάτων.

Για ένα «νομοσχέδιο-οδοστρωτήρα» μίλησε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νάντια Γιαννακοπούλου, αποδίδοντάς το στα ψέματα, τις ψευδαισθήσεις και την ανικανότητα της κυβέρνησης τους προηγούμενους μήνες.

Ειδικά για τις αποκρατικοποιήσεις, αναρωτήθηκε αν γνώριζαν άραγε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τι πρόκειται να αποκρατικοποιθεί και να ιδιωτικοποιηθεί με το "υπερταμείο" που τελικά περιλαμβάνει τα πάντα, από την ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ, ως τα ΕΛΤΑ και τις Συγκοινωνίες, και ουσιαστικά «παραδίδει τον έλεγχο στην Τρόικα», όπως είπε, αναρωτώμενη αν ένα τέτοιο μέτρο είναι αριστερό… «Χόρτασαν τον κόσμο ψέμα και με την ανικανότητά τους φέρνουν τα πιο νεοφιλελεύθερα μέτρα, κάνοντας το χατίρι του κ. Σόιμπλε. Πριν 16 μήνες κατηγορούσαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι είναι εθνικοί μειοδότες. Τώρα εκποιούν, δεν αξιοποιούν την εθνική περιουσία. Αυτά ούτε η κα Θάτσερ δεν τα είχε ονειρευτεί!» ,είπε, κατηγορώντας μεταξύ άλλων την κυβέρνηση και για διχασμό της ελληνικής κοινωνίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.