ΕΛΛΑΔΑ

Η λίστα με τις παραλίες

Οι Γαλάζιες Σημαίες της Ελλάδας - Τρίτη στον κόσμο

Ανακοινώθηκαν για το 2016 οι Γαλάζιες Σημαίες με την Ελλάδα να καταλαμβάνει τη 3η θέση παγκοσμίως, καθώς βραβεύτηκε με 430 σημαίες για τις ακτές και 9 για τις μαρίνες.
blue-flags

Κατά την 1η επίσημη τελετή ανακοίνωσης των ακτών και μαρίνων 50 χωρών που βραβεύονται για το 2016 από το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία», η οποία πραγματοποιήθηκε στην Χαλκιδική με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education - FEE), η Ελλάδα απέσπασε βράβευση για 430 βραβευμένες ακτές.

Διατήρησε δηλαδή και για το 2016 την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες από όλο τον κόσμο με τις καθαρότερες παραλίες. Πρώτος στην Ελλάδα αναδείχθηκε φέτος, με 52 σημαίες, ο νομός Χαλκιδικής. Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε 3.462 ακτές, 660 μαρίνες και 21 τουριστικά σκάφη σε όλο τον κόσμο (η βράβευση σκαφών πραγματοποιείται για πρώτη φορά από το ίδρυμα). Υπενθυμίζεται ότι μέχρι το 2015 η ανακοίνωση των «Γαλάζιων Σημαιών» για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα γινόταν κάθε χρονιά με δελτίο τύπου από την έδρα του FEEστην Δανία.

Η διοργάνωση στην Ελλάδα, της τελετής βράβευσης της Γαλάζιας Σημαίας είναι ένα ιστορικό γεγονός για την χώρα μας, αφού μέχρι το 2015, η ανακοίνωση των «Γαλάζιων Σημαιών» για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα γινόταν κάθε χρονιά με δελτίο Tύπου από την έδρα του FEE στην Δανία.

Όλη τη λίστα με τις παραλίες της Ελλάδας που απέσπασαν Γαλάζια Σημαία μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ.

Οι βραβεύσεις όλων των χωρών του Βορείου Ημισφαιρίου, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, βρίσκονται αναρτημένες από σήμερα στη νέα διεθνή ιστοσελίδα www.blueflag.global.

Πηγή: http://www.cnn.gr/

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.