ΚΟΣΜΟΣ

Διαστημικές φιλοδοξίες

Η κατάκτηση της Σελήνης και του Άρη επόμενοι στόχοι του Πούτιν

Όχημα-»λεωφορείο» που θα μεταφέρει ανθρώπους στο φεγγάρι κατασκευάζει η Ρωσία.  

Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, θέτει ως μεγαλεπήβολο στόχο την κατάκτηση του διαστήματος και δη, σε πρώτη φάση, της Σελήνης και του Άρη!

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από το διαστημικό πρόγραμμα της Ρωσίας, η Μόσχα έχει εκπονήσει ένα σχέδιο, βάσει του οποίου θα κατασκευαστούν ειδική οχήματα «λεωφορεία», τα οποία θα είναι σε θέση να μεταφέρουν σε καθημερινή βάση ανθρώπους τόσο στον Άρη, όσο και στη Σελήνη. Στο δε φεγγάρι, η Ρωσία έχει σχεδιάσει την ίδρυση αποικίας, με τη δημιουργία ενός «χωριού», στο οποίο θα διαμένουν μόνιμα άνθρωποι.

Όπως έγινε γνωστό, τα σχέδια για το ειδικό όχημα-λεωφορείο που θα μεταφέρει ανθρώπους στις εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν στο φεγγάρι, θα έχει ως βάση τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και θα ονομάζεται «Ryov». Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα της εταιρείας που έχει αναλάβει την ολοκλήρωση του έργου, οι πρώτες μεταφορές ανθρώπων θα ξεκινήσουν το 2029, αλλά μετά από προτροπή του Ρώσου προέδρου, ενδέχεται να δοθούν προς χρήση τέσσερα χρόνια νωρίτερα, δηλαδή το 2025.

Το πρόγραμμα διεξάγεται με τη συνεργασία και της Ευρωπαϊκής Διαστημικής Υπηρεσίας, η οποία συνδράμει στην κατάκτηση του διαστήματος. Σε δηλώσεις του ένας από τους αξιωματούχους του προγράμματος, τόνισε πως η προοπτική για το φεγγάρι είναι πολύ καλή, ενώ και ο Άρης προσφέρεται για την κατασκευή βάσεων, οι οποίες θα φιλοξενήσουν ανθρώπινες κοινωνίες στο μέλλον. Η κατάκτηση του διαστήματος ξεκινά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.