ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζονται οι έρευνες

Η μοιραία της πτήση της EgyptAir-Πετρελαιοκηλίδα και ανατριχιαστικά ευρήματα

Ένας ευρωπαϊκός δορυφόρος εντόπισε μια πετρελαιοκηλίδα, που πιθανόν προέρχεται από το αεροσκάφος της EgyptAir το οποίο εξαφανίστηκε με 66 επιβαίνοντες, στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία (ESA) σήμερα.

Στην φωτογραφία, την οποία κατέγραψε ο δορυφόρος Sentinel-1A στις 19.00 ώρα Ελλάδας χθες Πέμπτη, απεικονίζεται μια πετρελαιοκηλίδα μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων, σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νοτιοανατολικά από το τελευταίο στίγμα του αεροσκάφους.

b

Μια δεύτερη φωτογραφία που ελήφθη σήμερα στις 07.00 ώρα Ελλάδας δείχνει ότι η πετρελαιοκηλίδα έχει μετατοπιστεί περίπου 5 χιλιόμετρα.

c

Η ESA επισήμανε ότι έχει διαβιβάσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και τα στοιχεία στις αρμόδιες αρχές, ωστόσο τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι η πετρελαιοκηλίδα προέρχεται από το αεροσκάφος της EgyptAir. Άλλος ένας δορυφόρος, ο Sentinel-2A, θα περάσει από την ίδια περιοχή την 22α Μαΐου.

Ανατριχιαστικά ευρήματα

Εν τω μεταξύ, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, εντοπίστηκαν στη Μεσόγειο από τις αιγυπτιακές αρχές ανθρώπινο μέλος, αποσκευές και δύο καθίσματα. Ο υπουργός Άμυνας είπε, πως  οι ελληνικές αρχές δεν μπορούν να προβούν σε εικασίες για τα αίτια της συντριβής του αεροσκάφους.

d

 

Πρόσθεσε δε ότι, εντός του ελληνικού εναέριου χώρους, το αεροσκάφος δεν παρέκκλινε από την πορεία και ακολούθησε  την προκαθορισμένη τροχιά. Συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptAir που εξαφανίστηκε την Πέμπτη από τα ραντάρ εντοπίστηκαν στη Μεσόγειο σε απόσταση 290 χιλιόμετρα βόρεια της Αλεξάνδρειας, σύμφωνα με τις αιγυπτιακές αρχές.

e

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.