ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή κριτική για τη συμφωνία, άνθρακες ο θησαυρός για το χρέος

Η Ν.Δ. χαλάει το «πάρτι» συμφωνίας της κυβέρνησης

Απάντηση σε υψηλούς τόνους στο κλίμα αισιοδοξίας που επιχειρεί να δημιουργήσει η κυβέρνηση στον απόηχο του χθεσινού Eurogroup δίνει η Συγγρού.
nead

Ήδη από χθες το βράδυ, αμέσως μετά τη σύντομη και μάλλον σε βαρύ κλίμα τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τα μηνύματα της Συγγρού ήταν σαφή: ουδείς λόγους πανηγυρισμών υπάρχει.

Η Συγγρού θέλει να χαλάσει το επικοινωνιακό πάρτι που επιδιώκει να στήσει η κυβέρνηση και κάνει λόγο για ένα τέταρτο Μνημόνιο με νέα, επώδυνα και σκληρά μέτρα, «με τα οποία η κυβέρνηση επιβαρύνει τον ελληνικό λαό εξαιτίας της παταγώδους αποτυχίας της».

Με στόχο να απευθυνθεί και σε μερίδα της κοινής γνώμης που μοιάζει να ακούει προνομιακά τον κ. Τσίπρα, η Ν.Δ. διαπιστώνει ότι «όλους τους Έλληνες μας περιμένει, εκτός των άλλων, η αύξηση των έμμεσων φόρων με αλυσιδωτές επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο, οι μειώσεις στους μισθούς του Δημοσίου και η άμεση πώληση εξυπηρετούμενων και μη εξυπηρετούμενων δανείων, με προσωρινή εξαίρεση τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας... ενώ θεσπίζεται πρόσθετος προληπτικός μηχανισμός περικοπής μισθών και συντάξεων, εφόσον δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι».

Ως προς τη ρύθμιση του χρέους, στη Ν.Δ. υπογραμμίζουν ότι αυτή «παραπέμπεται για το τέλος του προγράμματος, δηλαδή το 2018, ενώ κατηγορηματικά αποκλείεται κάθε σκέψη για κούρεμα του χρέους».

Απέναντι στην επικοινωνιακή αντεπίθεση της κυβέρνησης, ο κ. Μητσοτάκης θα ανεβάσει τους τόνους, επιμένοντας στην κριτική του ότι ο κ. Τσίπρας ψεύδεται συνειδητά προς τον ελληνικό λαό. «Είναι τόσο σκληρά και ταυτόχρονα αναποτελεσματικά αυτά τα μέτρα, που όποιο ψέμα και αν χρησιμοποιήσει η Κυβέρνηση δεν την πιστεύει πλέον κανείς» σημειώνει σε συνομιλητές του ο Πρόεδρος της Ν.Δ. που το επόμενο διάστημα ετοιμάζεται για κύκλο περιοδειών στην Περιφέρεια. Διότι ναι μεν το σενάριο των (πολύ) πρόωρων εκλογών μοιάζει να απομακρύνεται, πλην όμως ουδείς μπορεί να εγγυηθεί ότι η κυβέρνηση θα αντέξει τη λαϊκή κατακραυγή από τα μέτρα που νομοθέτησε και όσα θα φέρει στη Βουλή τις επόμενες ημέρες. Άλλωστε, ο κ. Μητσοτάκης έχει κάθε λόγο να επιχειρήσει να διαδώσει το μήνυμα του για την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης (νέο πρόγραμμα, «συμφωνία αλήθειας» κ.ο.κ.) επενδύοντας στο άνοιγμα της υπέρ της Ν.Δ. δημοσκοπικής ψαλίδας

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Αλέξης Τσίπρας, Βουλή, 2011: Για το μνημόνιο φταίει ο Κώστας Καραμανλής.

  https://www.youtube.com/watch?v=LD-WJTeS6aw

  Και το ΚΟΝΤΡΑ το χαβά του (Κάτι λόγω ALTER, κάτι του ότι ο Παπανδρέου δεν έστειλε διαφημίσεις…….)

 2. ΝΒ 13:52 10/05/2016

  ΟΤΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ »ΚΡΥΦΟΒΛΕΠΕΙ»…!!!!!

  Επειδή η δεξιά Μπουρδολογία μας Κούρασε:
  ===================================
  865.000 γαλάζιες προσλήψεις στη «χρυσή » πενταετία Καράμανλή.
  Συγκεκριμένα όπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» την περίοδο 2004-2009 προσελήφθησαν:
  • Μόνιμοι και αορίστου χρόνου 167.230
  • Ορισμένου χρόνου-εποχικοί 330.515
  • Συμβασιούχοι έργου 161.383
  • Ωρομίσθιο προσωπικό 120.826
  • Αναπληρωτές καθηγητές 83.636
  • Θητεία 1.542
  • Σύνολο 865.132
  • Σοκ: 865.000 γαλάζιες προσλήψεις στο Δημόσιο έκανε ο πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος |

  Στα «γαλάζια παιδιά», που πήραν εισιτήριο διορισμού σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες κατά την πενταετία διακυβέρνησης Καραμανλή, αποδίδουν σε μεγάλο βαθμό στελέχη του Δημοσίου τις τωρινές απαιτήσεις της τρόικας για απολύσεις και περιορισμό υπηρεσιών και προσωπικού. Κατά το διάστημα 2004-2009 και με τη βούλα του τότε υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Προκόπη Παυλόπουλου, που ενέκρινε τις σχετικές αποφάσεις, έγιναν περισσότερες από 865.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων. Πρόκειται για αριθμό που αντιστοιχεί στο 129% του σημερινού υπηρετούντος προσωπικού, με δεδομένο ότι σε όλο τον δημόσιο τομέα απασχολούνται τώρα περίπου 670.000 υπάλληλοι.

  Στην πλειονότητά τους, μάλιστα, οι προσλήψεις που έγιναν την περίοδο εκείνη δεν πέρασαν από τις αντικειμενικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Ενδεικτικό είναι πως έξι στις δέκα προσλήψεις ήταν για υπαλλήλους με σύμβαση έργου ή ορισμένου χρόνου, οι διαδικασίες για τις οποίες δεν υπάγονταν τότε στον έλεγχο της ανεξάρτητης Αρχής. Αποτέλεσμα ήταν – όπως είχε καταγγελθεί – στις προκηρύξεις να περιλαμβάνονται φωτογραφικά κριτήρια που οδηγούσαν στην επιλογή ημετέρων. Αντιθέτως, μόνο δύο στις δέκα προσλήψεις αφορούσαν μόνιμο προσωπικό, για το οποίο οι φορείς ήταν υποχρεωμένοι να τηρούν διαφανείς διαδικασίες. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση καθιερώθηκε η προφορική συνέντευξη. Η απουσία συγκεκριμένου αντικειμενικού πλαισίου για τη διενέργειά της είχε ως κατάληξη να λειτουργήσει απλώς ως μέσο πριμοδότησης των «γαλάζιων παιδιών».

  Παράλληλα, με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου κατέστη δυνατή η μονιμοποίηση 35.240 συμβασιούχων που απασχολούνταν στο Δημόσιο. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδιζε τους τότε κυβερνώντες να δημιουργήσουν νέες γενιές συμβασιούχων.
  Είναι χαρακτηριστικό πως την πενταετία Καραμανλή προσλαμβάνονταν κατά μέσο όρο ετησίως περίπου 98.400 συμβασιούχοι, αριθμός υπερδιπλάσιος των σημερινών 45.600 απασχολουμένων ως συμβασιούχων… – tanea.gr

  – Και δεν ασχοληθηκαμε – ακόμα – με τα άλλα μεγάλα σκάνδαλα της εποχής διακυβερνησης του Πανεμέγιστου Εθνοπατέρα Κώστα Καραμανλή που περιμένουμε πως και πως να επιστρέψει για να ξαναβασιλέψει.

  – Μας κουράσατε….

 3. Οι τεράστιες ευθύνες Καραμανλή- Προβόπουλου- Αλογοσκούφη
  ===================================================
  Το ναρκοπέδιο στο οποίο μπήκε η ελληνική οικονομία και, κατά συνέπεια οι Έλληνες πολίτες, είχε χαρτογραφηθεί από το… 2008.

  Η συγκλονιστική όσο και όψιμη αποκάλυψη του πρώην κεντρικού τραπεζίτη Γιώργου Προβόπουλου ότι εκείνη τη χρονιά, πριν ακόμη από το Καστελόριζο και την ανακοίνωση για προσφυγή της χώρας στο μνημονιακό δρόμο των
  δυσβάσταχτων μέτρων λιτότητας, απεκρύβησαν οι μαύρες προβλέψεις για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας, προκαλεί…σοκ και δέος.

  Ήδη από το 2008 είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη χώρα, με ένα εκρηκτικό κοκτέιλ εσωτερικών παραγόντων σε συνδυασμό και με τα «μαύρα κοράκια» της παγκόσμιας οικονομίας που οδήγησαν σε ένα ντόμινο
  καταστροφικών εξελίξεων.

  Ο κ. Προβόπουλος από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ) αποκάλυψε ότι ο πρώην επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Μπομπ Τράα σε έκθεσή του το 2008 είχε προβλέψει ότι μακροπρόθεσμα το χρέος της ελληνικής οικονομίας θα έφτανε το 800% του ΑΕΠ καθώς το αναλογιστικό χρέος των ταμείων ανερχόταν στο 400% του ΑΕΠ.
  Και ο πρώην πρόεδρος της Τράπεζας της Ελλάδος, οκτώ χρόνια μετά, με ειλικρίνεια παράδοξη, πρόσθεσε: «Τον παρακαλέσαμε (σ.σ. τον Μπομπ Τράα) να μη τη δημοσιεύσει»….
  Όπερ και εγένετο… !!!!!!!!
  =======================
  Η έκθεση βεβαίως δημοσιεύτηκε σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, το 2009, όταν η
  πορεία προς την «άβυσσο» είχε ήδη αρχίσει με τη χώρα να βιώνει τη πιο σοβαρή κρίση από το 1993, με το υψηλότερο δημόσιο έλλειμμα και το δεύτερο υψηλότερο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ στην Ε.Ε.

  Αναζητήσαμε και βρήκαμε τη συγκεκριμένα έκθεση με συντάκτες τον κ. Μπομπ Τράα, αλλά και τη γνώριμη πλέον σε όλους, Ντέλια Βελκουλέσκου, η οποία συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο… Hilton. Σε
  αυτήν την έκθεση αναφερόταν ότι το χρέος μπορεί να εκτιναχθεί στο 800% του ΑΕΠ έως το 2060.
  Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και εύλογα:
  ===============================================
  -Ποιοι ήταν αυτοί που «παρακάλεσαν», όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ.
  Προβόπουλος, ώστε να μη δημοσιευτεί η έκθεση;
  -Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο ώστε να ενημερωθούν ο τότε πρωθυπουργός της χώρας, Κώστας Καραμανλής και ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης;
  -Αν ναι, υπήρξε επισήμως απόφαση και με ποιον αριθμό πρωτοκόλλου;
  ——————————————————————–
  -Αντηλλάγησαν επιστολές με το ΔΝΤ, ζητήθηκαν διευκρινίσεις για το που στηρίζονταν οι προβλέψεις και πως θα μπορούσε να αποφευχθεί η καταστροφή;
  ———————————————————
  -Η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Γιώργος Προβόπουλος είχαν τις ίδιες εκτιμήσεις με τον Μπομπ Τράα και αν ναι, τι χειρισμό πρότειναν στο οικονομικό επιτελείο και τον τότε πρωθυπουργό;

  Ο κ. Προβόπουλος υποχρεούται να απαντήσει
  ==========================================
  ή όποιος άλλος εκτός από εκείνον γνωρίζει τα πραγματικά γεγονότα. Θα είναι δείγμα ελάχιστου σεβασμού στις «θυσίες», όπως επανειλημμένα λένε οι ταγοί της εξουσίας,
  των Ελλήνων πολιτών.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.