ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή επίθεση του Μαξίμου στη Συγγρού-Τι απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση

«Η ΝΔ επένδυσε στην αποτυχία και έχασε»

Μύδρους κατά της ΝΔ εξαπολύουν κυβερνητικές πηγές, κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «επένδυσε στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης και της χώρας και έχασε», αλλά και εκτιμώντας ότι η ΝΔ «προσπαθεί απεγνωσμένα να απεγκλωβιστεί από το αίτημά της για εκλογές»

«Είναι προφανές ότι μετά την συμφωνία του πρόσφατου Eurogroup, για την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, η ΝΔ προσπαθεί απεγνωσμένα να απεγκλωβιστεί από το αίτημά της για εκλογές. Αποδεικνύεται ότι το αίτημα αυτό βασιζόταν αποκλειστικά στην προσδοκία της ΝΔ, να μην υπάρξει συμφωνία, και κυρίως στο να επιβληθούν στην Ελλάδα πρόσθετα προληπτικά μέτρα», τονίζουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές προσθέτουν πως «το ότι η ΝΔ επένδυσε στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης και στην επιβολή πρόσθετων προληπτικών μέτρων, επιβεβαιώνεται τόσο από την πολιτική της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα, όσο και από την τελευταία ομιλία του κ. Μητσοτάκη στην Βουλή».

«Η ΝΔ επιδίωξε την αποτυχία της διαπραγμάτευσης για να αποκομίσει πολιτικά κέρδη, αδιαφορώντας για το τι συνέπειες θα είχε αυτό για τον ελληνικό λαό και αποφεύγοντας να πει ποια ήταν η δική της πολιτική πρόταση. Σήμερα, η ΝΔ με ανώνυμες δηλώσεις στελεχών της σε ιστοσελίδες, επιβεβαιώνει ότι η πολιτική αυτή απέτυχε», συνεχίζουν κυβερνητικές πηγές, κλιμακώνοντας την επίθεση του Μεγάρου Μαξίμου προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

«Ο κόφτης προβλεπόταν ούτως ή άλλως»

Παράλληλα, το Μαξίμου επιχειρεί να «αποδραματοποιήσει» και την απόφαση για νομοθέτηση του μηχανισμού αυτόματης διόρθωσης -κοινώς, του λεγόμενου «κόφτη». «Ο αυτόματος μηχανισμός διόρθωσης, που συμφωνήθηκε τελικά με τους θεσμούς, ενεργοποιείται σε περίπτωση αποκλίσεων από τους στόχους, κάτι που ούτως ή άλλως προβλέπει η συμφωνία του περασμένου Ιουλίου», υποστηρίζουν χαρακτηριστικά κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, για να προσθέσουν πως «ούτως ή άλλως, οι ευρωπαίοι εταίροι έχουν εκφράσει την πεποίθησή τους ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να χρειαστεί, καθώς η ελληνική οικονομία κινείται ήδη πάνω από τους προβλεπόμενους στόχους».

«Αντίθετα, είναι ο κ. Μητσοτάκης που μίλησε προχθές στην Βουλή για αναγκαίες περικοπές δημόσιων δαπανών, χωρίς φυσικά να διευκρινίσει σε ποιες δαπάνες αναφέρεται», τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου, που επικαλείται, στη συνέχεια, και την στάση που τήρησε στο Ευρωκοινοβούλιο η πολιτική ομάδα στην οποία ανήκει η ΝΔ, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

«Στην χθεσινή συζήτηση που διεξήχθη στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με το ελληνικό πρόγραμμα, οι περισσότερες ευρωομάδες αναφέρθηκαν στην ανάγκη να υπάρξει συμφωνία για την μείωση του
χρέους, χαρακτηρίζοντας ως παράλογες και ακραίες τις απαιτήσεις του προηγούμενου διαστήματος για προληπτικά μέτρα. Μοναδική εξαίρεση, ο Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο οποίο συμμετέχει η ΝΔ, ο οποίος αφιέρωσε την ομιλία του σε επιθέσεις εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης, υπερασπιζόμενος χωρίς ίχνος αυτοκριτικής την πολιτική της ακραίας λιτότητας και των εξοντωτικών πλεονασμάτων που η κυβέρνηση Σαμαρά είχε συνυπογράψει, λειτουργώντας επί της ουσίας ως εκπρόσωπος του κ. Μητσοτάκη», καταλήγει η άτυπη ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου.

Τι απαντά η αξιωματική αντιπολίτευση

«Τρία πράγματα οφείλει να γνωρίζει ο κ. Τσίπρας μετά τη βαριά συνθηκολόγηση των 12 δις ευρώ που επιβάλλει στους Έλληνες : Πρώτον: Αν έχει να πει κάτι προς τη Νέα Δημοκρατία, ας το πει στα ίσα και ας μην κρύβεται πίσω από απρόσωπους και ‘’γκρίζους’’ κύκλους. Δεύτερον: Το αίτημα για εκλογές βασίζεται στη συνολικά θλιβερή κατάσταση που ο ίδιος έσυρε τη χώρα. Στην ανάγκη να φύγει η πιο ανίκανη και επικίνδυνη Κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση. Και από αυτό, δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω.  Και τρίτον: Η θέση της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση και ειδικότερα το χρέος, έχει αναπτυχθεί με σαφήνεια. Να μην προσποιείται ότι δεν την ξέρει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Τη Δευτέρα η τρόικα τελειώνει . Ένα ακόμη καΜένο εντελώς, …»θαύμα» !

    Ποιος θα ενημερώσει τον κΤσίπρα ,ότι ο καΜένος εντελώς έβγαλε την Ελλάδα από το μνημόνιο?
    Είναι δυνατόν μια ‘’τέτοια’’ είδηση και να μην την ξέρουμε?
    Γιατί ο..πρωθυπουργός δεν την ανακοινώνει ΜΑΖΙ με την μείωση του χρέους?
    Συνέντευξη τύπου στο Ζάππειο
    Αλέξης Τσίπρας: «Τη Δευτέρα η τρόικα τελειώνει»
    «Θέλουμε έναν ιστορικό θρίαμβο για τον λαό», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας υπερασπιζόμενος τη θέση του για την ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι αυτοδύναμος στη Βουλή, κάτι που, όπως είπε, δεν έχει επιτευχθεί ακόμη.

    Στη συνέντευξη Τύπου στο Ζάππειο, ο κ. Τσίπρας επανέλαβε πολλές φορές ότι τη Δευτέρα η τρόικα τελειώνει, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα τηρήσει τις θεσμικές υποχρεώσεις τής χώρας έναντι της ΕΕ, αλλά όχι τις πολιτικές δεσμεύσεις των προηγούμενων κυβερνήσεων, επικαλούμενος τη λαϊκή ετυμηγορία. Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι, μετά τις ανακοινώσεις Ντράγκι, υπάρχουν τα χρονικά περιθώρια για διαπραγμάτευση και ότι μέχρι το καλοκαίρι θα έχει βρεθεί λύση, ενώ ανακοίνωσε ότι το πρώτο του ταξίδι ως πρωθυπουργός θα το κάνει στην Κύπρο.

    Είναι προφανές, είπε ο κ. Τσίπρας, ότι την επόμενη ημέρα δεν θα υπάρχουν μνημόνια, δεν θα υπάρχει τρόικα. Σημείωσε ότι το plan B της τρόικας είναι να υπάρξει μια κυβέρνηση συνεργασίας, ώστε να υπονομευθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, για να υπογραμμίσει ότι η αυτοδυναμία δεν είναι μια αλαζονική θέση, αλλά μια αναγκαία συνθήκη για να σταματήσει η καταστροφική πορεία της χώρας.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.