ΕΛΛΑΔΑ

Οι αναλήψεις τις ημέρες του Πάσχα δεν είχαν προηγούμενο

Οι «ψίθυροι» και η σεναριολογία άδειασαν τα ΑΤΜ στη Λάρισα!

«Στέρεψαν» από μετρητά τις ημέρες των πασχαλινών αργιών τα ΑΤΜ των εμπορικών τραπεζών της Λάρισας.
atm

Οι αναλήψεις των καταθετών, λόγω των αυξημένων οικονομικών υποχρεώσεων αλλά κυρίως λόγω της υπόγειας και ακατάσχετης σεναριολογίας γύρω από τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση κυβέρνησης και δανειστών, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, με αποτέλεσμα τις πέντε ημέρες της τραπεζικής αργίας να κάνουν «φτερά» από τα ΑΤΜ δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Στελέχη των τραπεζικών καταστημάτων της Λάρισας δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί να εφοδιάζουν τα μηχανήματα αυτόματων αναλήψεων. Αν και είχαν φροντίσει από τη Μ. Πέμπτη να υπάρχει επάρκεια χρημάτων προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ζήτηση, η διαπίστωση ότι αποσύρθηκε το ανώτατο ποσό που είχε εκτιμηθεί, τους εξέπληξε...

«Η πενθήμερη τραπεζική αργία, δεν δικαιολογεί τέτοιο κύμα αναλήψεων», σχολίαζε στέλεχος κεντρικής τράπεζας της Λάρισας. Ναι μεν, το Μ. Σάββατο ξεκινούσε η εβδομάδα για την ανάληψη των 420 ευρώ, αλλά το ότι υποχρεωθήκαμε πολλάκις να τροφοδοτήσουμε τα μηχανήματα με χαρτονομίσματα δείχνει πως υπήρχε κάποια ανησυχία την οποία είχε τροφοδοτήσει η διάχυση «προφητειών» και «ψιθύρων» για επερχόμενο Grexit και για επιταχυνόμενο ρυθμό μείωσης των καταθέσεων.

Η δήθεν «εσωτερική πληροφόρηση» που διακινούταν διαδικτυακά τις προηγούμενες ημέρες, ότι οι τράπεζες μετά την παρέλευση της πενθήμερης εορταστικής αργίας, δεν θα άνοιγαν, επέτεινε την ανησυχία και έδωσε «κίνητρο» σε αρκετούς καταθέτες, για ένα πέρασμα από τα ΑΤΜ.

Τα πάντα βέβαια αποδείχτηκαν ανυπόστατα και εκτός πραγματικότητας αλλά με όλα αυτά οι εικόνες των πρώτων ημερών εφαρμογής των κεφαλαιακών περιορισμών, με τις ατέλειωτες ουρές έξω από τα ΑΤΜ των τραπεζών φαίνεται πως αναβίωσαν εκ νέου πασχαλιάτικα.

Πηγή: eleftheria.gr.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.