ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

Ινδή γέννησε στα 70 και θηλάζει

Η ιστορία της ηλικιωμένης  Νταλίντερ Καούρ από το Αμριτσάρ της Ινδίας η οποία τον περασμένο μήνα γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι κάνει τις τελευταίες ημέρες τον γύρο του κόσμου, προκαλώντας τεράστια ερωτηματικά αλλά και αντιδράσεις, με τους γιατρούς να προειδοποιούν τώρα για τις επιπτώσεις που η απόφαση αυτή θα έχει τόσο στην υγεία της μητέρας, όσο και του παιδιού.

Η ακριβής ηλικίας της μητέρας δεν είναι γνωστή, ωστόσο, ξέρουμε ότι διανύει την έβδομη δεκαετία της ζωής της και πως ο σύζυγός της και πατέρας του παιδιού είναι 79 ετών.

Το ζευγάρι είναι παντρεμένο εδώ και 46 χρόνια και προσπαθούσε να κάνει παιδί χωρίς αποτέλεσμα. Όταν, όμως, είδε την διαφήμιση μιας κλινικής για την εξωσωματική γονιμοποίηση, αποφάσισε να κάνει άλλη μία προσπάθεια και όσο απίστευτο κι αν φαντάζει, πέτυχε!

Μάλιστα, όχι μόνο μητέρα και παιδί -που γεννήθηκε στις 19 Απριλίου- είναι καλά στην υγεία τους, αλλά η ηλικιωμένη θηλάζει το μωράκι και δηλώνει ενθουσιασμένη και ευλογημένη για το «δώρο» αυτό.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι ειδικοί τονίζουν πως εγείρονται σοβαρά ερωτήματα όσον αφορά στην γέννηση ενός παιδιού από μια ηλικιωμένη γυναίκα.

Ο ειδικός σε θέματα γονιμότητας Σουνίλ Τζιντάλ είπε στο Πρακτορείο ότι η υπόθεση φέρνει στο προσκήνιο ένα σοβαρό ηθικό ζήτημα, εκφράζοντας την άποψή του ότι δεν είναι σωστό για μια γυναίκα πάνω από 60 ετών να κυοφορεί.

Ένα άλλο ερώτημα που έθεσε είναι το γεγονός ότι οι ηλικιωμένοι γονείς του μικρού δεν έχουν πολλά χρόνια ζωής μπροστά τους, οπότε ποιος θα φροντίζει το παιδί όταν εκείνοι πεθάνουν;

Οι υπεύθυνοι της κλινικής, χάρη στην οποία η ηλικιωμένη απέκτησε το πρώτο της παιδί, είπαν στο Γαλλικό Πρακτορείο πως απλά καλλιέργησαν στο εργαστήριο το γενετικό υλικό του ζευγαριού -σπερματοζωάρια και ωάρια- βοηθώντας τους να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα, έπειτα από δύο αποτυχημένες προσπάθειες.

Όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian, χρησιμοποιήθηκαν τα σπερματοζωάρια ενός δότη και όχι του 79χρονου συζήγου της μητέρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι -μέχρι στιγμής- σύμφωνα με το βιβλίο Γκίνες η Μαρία Ντελ Κάρμεν Μπουσάντα Λάρα θεωρείται η μεγαλύτερη σε ηλικία γυναίκα στον κόσμο που κατάφερε να γίνει μητέρα. Μέσω εξωσωματικής η ηλικιωμένη Ισπανίδα έφερε στον κόσμο δίδυμα στην ηλικία των 66 ετών, αφού πρώτα όμως είχε πει ψέματα στους γιατρούς για την ηλικία της.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.