ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνολική επίθεση στον πρωθυπουργό

Υψηλοί τόνοι από Μητσοτάκη που «μετρά» τον Τσίπρα

Σκληρή κριτική με στόχο να αποδομήσει το επιχείρημα του Μαξίμου ότι τα νέα μέτρα, που αναμένεται να ψηφιστούν απόψε, προστατεύουν τους μη προνομιούχους αναμένεται να ασκήσει, κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

mitsotakis

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. δεν πρόκειται να αφήσει αναπάντητη την επιχειρηματολογία Τσίπρα και μάλιστα αναμένεται όχι μόνον να αναδείξει την αναντιστοιχία των όσων έλεγε προ καιρού ο Πρωθυπουργός αλλά και την στρεβλή εικόνα που επιχειρεί, σήμερα, να δώσει στους πολίτες σχετικά με το «λογαριασμό« του τρίτου μνημονίου. Η Ν.Δ. κάνει λόγο για ένα συνολικό πακέτο μέτρων που φθάνει τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ (3,4 δισ πέρυσι, 5,4 δισ τώρα συν τα προληπτικά μέτρα που αναμένεται να αναληφθούν ως υποχρέωση) ενώ ο κ. Μητσοτάκης θα επικαλεστεί συγκεκριμένα παραδείγματα προκειμένου να καταστήσει σαφές ότι η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στοίχισε πολύ στους έλληνες φορολογούμενους, ακόμη και στα πλέον ασθενή οικονομικά στρώματα.

Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αναμένει με ενδιαφέρον την αποψινή αντιπαράθεση με τον Πρωθυπουργό, όχι μόνον για να επιβεβαιώσει το πολιτικό μομέντουμ που οικοδομεί με τις τελευταίες κοινοβουλευτικές του εμφανίσεις αλλά και για να διαπιστώσει τις προθέσεις του ίδιου του κ. Τσίπρα. Ο κ. Μητσοτάκης, άλλωστε, βρίσκεται σε διαδικασία επανεξέτασης της μέχρι σήμερα στρατηγικής του, που προέβλεπε την επίμονη διατύπωση του αιτήματος για εκλογές. Παρά το γεγονός ότι ο κίνδυνος πολιτικού ατυχήματος αυξάνεται με τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση, στο γαλάζιο επιτελείο οφείλουν να σταθμίσουν και την επιλογή του κ. Τσίπρα να περάσει τα μέτρα και να προσπαθήσει να σύρει όσο πιο μακριά μπορεί το κυβερνητικό κάρο. Το πόσο μακριά, μένει να φανεί.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.