ΚΟΣΜΟΣ

Έπειτα από κράτηση 10 μηνών

Iσπανία: Επέστρεψαν οι τρεις δημοσιογράφοι που είχαν απαχθεί στη Συρία

Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή, παρά τη δεκάμηνη αιχμαλωσία τους.
journalists

Οι τρεις Ισπανοί δημοσιογράφοι που είχαν απαχθεί στη Συρία το 2015, επέστρεψαν σήμερα στη Μαδρίτη. Η κατάσταση της υγείας τους είναι καλή, παρά τη δεκάμηνη αιχμαλωσία τους.
Οι τρεις δημοσιογράφοι, Χοσέ Μανουέλ Λόπεθ, Ειντζελ Σαστρε και Αντόνιο Παμπλιέγκα αιχμαλωτίστηκαν τον περασμένο Ιούλιο, λίγες ημέρες μετά την άφιξή τους στη Συρία, από την Τουρκία. Προορισμός τους, ήταν το Χαλέπι, προκειμένου να καλύψουν τις συγκρούσεις στην αναφερόμενη πόλη.
Οι οικογένειες τους, τους υποδέχτηκαν κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο, ενώ η πτήση τους, απογειώθηκε από τα νότια της Τουρκίας, μετά τα νέα για την απελευθέρωσή τους, χθες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα “El Pais” οι δημοσιογράφοι είχαν αιχμαλωτιστεί από την οργάνωση Μέτωπο αλ-Νούσρα, η οποία διασυνδέεται με την αλ- Κάιντα και δραστηριοποιείται στη Συρία, ενώ χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική οργάνωση από τον ΟΗΕ και τις ΗΠΑ.
Την απελευθέρωση των τριών δημοσιογράφων δε σχολίασαν τόσο το υπουργείο Εξωτερικών της Ισπανίας, όσο και το γραφείο του πρωθυπουργού.
Το πρακτορείο ειδήσεων του Κατάρ ανέφερε χθες ότι η κυβέρνηση του εμιράτου, βοήθησε στην απελευθέρωσή τους.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.