Neo

Κάνουν το μότο τους… πράξη!

Στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών δεν κουράζονται να επαναλαμβάνουν την αρχή τους ότι οι λύσεις δεν προκύπτουν από συμφωνίες κορυφής, αλλά από συνεχή επαφή με την κοινωνία σε συνδυασμό με σκληρή δουλειά.
kinima-dimokraton-sosialiston

Αυτό θέλησαν να κάνουν στην πράξη όταν μέλη του Τομέα Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής και Αξιοποίησης Εθνικών Πόρων και του Εργαστηρίου Επιμόρφωσης του Κινήματος πραγματοποίησαν μακρά σύσκεψη εργασίας με το Προεδρείο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας Αττικής, μία μόλις εβδομάδα μετά την επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου εκεί και προκειμένου να συζητηθούν σε βάθος οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινωνία του Θριασίου Πεδίου και τα προβλήματα της ναυπηγικής, της αμυντικής και της μεταλλουργικής βιομηχανίας, καθώς και πιθανές λύσεις.

Δεν είναι η πρώτη φορά που στο Κίνημα πραγματοποιούν άμεσες επαφές με την κοινωνία, τους εργαζομένους, τους εργοδότες, την Αυτοδιοίκηση, τα κινήματα πολιτών κ.ο.κ. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το μότο τους ότι «είναι η ώρα να ακούσουμε τους ανθρώπους της δουλειάς και τις παραγωγικές τάξεις και να αξιοποιήσουμε την εμπειρία τους και τις ιδέες τους μετατρέποντάς τις σε συντονισμένες και εφαρμόσιμες λύσεις και πολιτικές στα πλαίσια ενός ευρύτερου Ελληνικού Σχεδίου για την άμεση είσοδο της Χώρας στον ενάρετο κύκλο της Βιώσιμης Ανάπτυξης, βασισμένης όχι σε δανεικά αλλά σε παραγωγή Εθνικού Πλούτου»…

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Όλοι κοντά στο κίνημα

 2. Παραγωγή εθνικού πλούτου:

  Έχουμε τεράστιες ποσότητες βωξίτη (= αλουμίνιο) και δεν έχουμε χυτήρια και μηχανουργεία για να το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο.

  Έχουμε θάλασσα και δεν έχουμε τις ιχθυοκαλλιέργειες που θα μπορούσαμε να έχουμε.

  Έχουμε γη και νερό και δεν έχουμε την ανάλογη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή.

  Και το μπαμ : έχουμε απίστευτες ποσότητες χαλκού στα ίδια εδάφη που υπάρχει χρυσός. Μιλάμε για πάνω από 500 εκ τόνους, για αυτό βλέπουμε τις «κόντρες» με τις εταιρίες εξόρυξης, για αυτό και κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ΗΔΗ μετοχές σε αυτές τις εταιρίες που (και καλά) αντιπαλεύονται.
  Απλά τα πράγματα : τους νοιάζει μόνο πόσο βαθιά θα βάλουν το δάκτυλο στο μέλι. Τα υπόλοιπα είναι παραμύθια.

  Και επειδή μπαίνουμε για τα καλά στην «ηλεκτρική εποχή» και ο ρόλος του χαλκού είναι μεγάλος, βάλτε στο μυαλό σας για τι προοπτικές μιλάμε.

  Και φυσικά έχουμε φυσικό αέριο και πετρέλαιο που ένας Παπανδρέου ξαναέφερε στο προσκήνιο.
  Για όσους δεν ξέρουν, οι ίδιες ακριβώς έρευνες (με αυτές της κυβέρνησης του Γιώργη) είχαν γίνει το 1995 με εντολή του Αντρέα (και με το ν. 2289/95 ο οποίος αποτέλεσε και αποτελεί νόμο-κλειδί, πλήρως προσαρμοσμένο προς την ευρωπαϊκή νομοθεσία, ο οποίος θέτει τους όρους για τη συμμετοχή ελληνικών και ξένων εταιρειών, για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην ελληνική επικράτεια)

  Αποτέλεσμα για τον κρατικό φορέα που έκανε τις έρευνες; Αφού τον απαξίωσαν τον έκαναν δώρο στον Λάτση. Ποιοι, ή μάλλον ποια; Μα η Βασούλα η Παπανδρέου ως υπουργός Ανάπτυξης στη κυβέρνηση Σημίτη.
  Και για να βεβαιωθούν για το έγκλημα, ο Λάτσης μετέθεσε όλο το στελεχιακό προσωπικό της ΔΕΠ-ΕΚΥ σε εταιρία του στη Λιβύη.

  Η Ελλάδα δεν πρέπει να κάνει εξόρυξη του πλούτου της – Τι θα γίνουν τα δεξαμενόπλοια των εφοπλιστικών αρπακτικών; ΣΚΡΑΠ;
  (το όμορφα κάστρα, όμορφα πέφτουνε – από μέσα)

  Επί Γιώργη, στο ν. 4001/2011 (Κεφάλαιο Β) συστήνεται η «Ελληνική Διαχειριστική Εταιρία Υδρογονανθράκων ΑΕ (ΕΔΕΥ ΑΕ)» η οποία θα διαχειρίζεται με διαφάνεια, ευελιξία και σύμφωνα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία τα αποκλειστικά δικαιώματα του Ελληνικού Δημοσίου στην αναζήτηση, έρευνα και εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων. Σε τελικό στάδιο βρίσκεται η επεξεργασία του ΠΔ με το οποίο καταρτίζεται το καταστατικό λειτουργίας της Εταιρίας καθώς και η δημόσια προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη στελέχωση της σε επίπεδο Δ.Σ.

  Το 1985, με πρόσκληση της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου, έρχεται στην Ελλάδα ο ειδικευμένος σε θέματα εντοπισμού και εξόρυξης πετρελαίου, ερευνητής Παντελής Παπάζης, βασικό στέλεχος της πολυεθνικής Exxon/Mobil, η οποία του πρότεινε να αναλάβει (ως ειδικός σύμβουλος της τότε κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου), αρμόδιος για θέματα εξόρυξης και εκμετάλλευσης πλουτοπαραγωγικών πηγών και φυσικών πόρων αλλά και επικεφαλής της Δημόσιας Επιχείρησης Πετρελαίου.
  Οι κάνουλες της Επανωμής σκουριάζουν ακόμα. Ακόμα και τώρα, οι δύο γεωτρήσεις μπορούν να αξιοποιηθούν, παρά το αυξημένο οικονομικό κόστος για εκ νέου τοποθέτηση νέων βαλβίδων και σωληνώσεων, προσφέροντας ηλεκτρικό ρεύμα σε περιοχή ίση σε έκταση με την Κεντρική Μακεδονία για τα επόμενα 20-30 χρόνια.

  Θα πούμε περισσότερα σε ανάλογο θέμα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.