ΚΟΣΜΟΣ

Τι δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος

Καταργεί τη βίζα για τους Ελληνοκύπριους, αλλά δεν αναγνωρίζει την Κύπρο η Τουρκία

Οι Ελληνοκύπριοι δεν θα χρειάζονται πλέον βίζα για να επισκεφθούν την Τουρκία μετά τη συμφωνία Τουρκίας – ΕΕ για απελευθέρωση των θεωρήσεων εισόδου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν ισοδυναμεί με αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε την Τρίτη Τούρκος αξιωματούχος, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.
xristodoulid

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Τουρκίας ενέκρινε την άρση των θεωρήσεων για τους πολίτες της ΕΕ από τη στιγμή που η ΕΕ φιλελευθεροποιήσει τις προϋποθέσεις για βίζα για τους Τούρκους πολίτες, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύθηκε στην Επίσημη Εφημερίδα. Κάτι τέτοιο είναι ένα από τα 72 κριτήρια που απαιτούνται από τις Βρυξέλλες.

Ο αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι κάτι τέτοιο θα ισχύσει επίσης και για τους Ελληνοκύπριους.

"Αυτό δεν σημαίνει την αναγνώριση της Κύπρου. Εάν η ΕΕ καταργήσει τις θεωρήσεις για τους Τούρκους πολίτες, τότε και εμείς θα καταργήσουμε τη βίζα για τις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ", δήλωσε ο αξιωματούχος.

«Αυτή τη στιγμή, ήδη οι οι Ελληνοκύπριοι μπορούν να ταξιδεύουν στην Τουρκία, αλλά εμείς εκδίδουμε τη βίζα τους σε ξεχωριστό χαρτί. Με τη νέα αυτή ρύθμιση δεν θα χρειάζονται θεώρηση», ανέφερε.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τις δηλώσεις του Τούρκου αξιωματούχου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η Κυβέρνηση θα περιμένει αύριο την επίσημη έκθεση αξιολόγησης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το θέμα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.