ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Κατάργηση της υποδοχής για τα ακουστικά προτείνει η Intel

Υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό οι φήμες που λένε ότι η μια από τις μεγάλες αλλαγές που θα κάνει η Apple στο iPhone 7 είναι η αφαίρεση της υποδοχής ακουστικών 3.5 χλστ. Τελικά η LeEco έγινε η πρώτη που κυκλοφόρησε smartphones χωρίς υποδοχή ακουστικών.
intel-usb-type-c-570

Στο συγκεκριμένο κλαμπ έρχεται να προστεθεί και η Intel, η οποία δεν θέλει την 3.5 χλστ. υποδοχή ακουστικών, τουλάχιστον όσον αφορά στις mobile συσκευές. Η θύρα ακουστικών είναι σε όλα smartphones και tablets των τελευταίων χρόνων, και όπως φαίνεται ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η αφαίρεσή της.

Η υποδοχή για τα ακουστικά εξυπηρετεί έναν και μοναδικό σκοπό ενώ ένα ακόμη επιχείρημα των κατασκευαστών είναι ότι πιάνει χώρο, ειδικά από τη στιγμή που για πολλούς έχει πολύ μεγάλη σημασία το λεπτό πάχος. Επιπλέον, η χρήστη της θύρας USB Type-C, θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία πιο έξυπνων ακουστικών τα οποία μπορούν να δίνουν πληροφορίες για την υγεία του χρήστη (π.χ. θερμοκρασία).

Η πρόταση που παρουσίασε η Intel είναι να σταματήσει η χρήση της 3.5 χλστ. υποδοχής ακουστικών και να αντικατασταθεί από USB Type-C. Αν η πλειοψηφία των κατασκευαστών αποφασίσει να υιοθετήσει την ιδέα, τότε η μετάβαση θα γινόταν σχετικά εύκολα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.