ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Bελτιωτικές ρυθμίσεις ανακοίνωσε ο υπ. Εργασίας

Κατρούγκαλος: Παράταση για το αγγελιόσημο και τις συντάξεις των ενστόλων

Μεταβατική περίοδο έως την 1η Αυγούστου ώστε να δοθεί η δυνατότητα να αντικατασταθεί το αγγελιόσημο, προβλέπει τροποποιητική διάταξη στο ασφαλιστικό-συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο, του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κατρούγκαλου.

Έτσι, σύμφωνα με την βελτιωτική αλλαγή, που επέφερε ο υπουργός, έως την 1η Αυγούστου παραμένει το αγγελιόσημο για τα ΜΜΕ.

Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Κατρούγκαλος «δίνουμε μια μεταβατική περίοδο μέχρι την 1η Αυγούστου 2016 για το αγγελιόσημο προκειμένου να υπάρξει ο χρόνος για την μετάβαση των Ταμείων στο νέο σύστημα», κι αυτό παρόλο που -όπως είπε- η κατάργηση του αγγελιόσημου είναι μνημονιακή υποχρέωση.

Την 1η Ιουλίου θα ισχύσουν οι συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις του ασφαλιστικού νομοσχεδίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, καθώς ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατέθεσε τροποποιητική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία παραχωρείται μεταβατική περίοδος δύο μηνών για την ασφαλιστική τους ένταξη στον νέο ασφαλιστικό φορέα, καθώς, όπως είπε ο υπουργός, «μέχρι τότε θα έχει καταρτιστεί το νέο ειδικό μισθολόγιο».

Επίσης, ο κ. Κατρούγκαλος έκανε δεκτό το αίτημα των εργαζόμενων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας να χορηγούνται οι συντάξεις, λόγω θανάτου, με τον ίδιο τρόπο που χορηγούνται οι συντάξεις ανικανότητας. Όπως αιτιολόγησε ο υπουργός αυτό γίνεται διότι «η ομάδα αυτή είναι εκτεθειμένη κατά την άσκηση των καθηκόντων τους σε μεγαλύτερους κινδύνους. Και όταν προστατεύεται το έλασσον δεν μπορεί να μην καλύπτεται το μείζον...».

3 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. SPARTA. 20:59 08/05/2016

    Ό Κόμης της Φιλοθέης, αυτός που σφαγιάζει συντάξεις, επιδόματα και εφάπαξ, ήταν εκείνος που έπαιρνε σβάρνα όλες τις πρωινές εκπομπές για να καυτηριάσει αυτά που σήμερα ψξφίζει.Τέτοιοι καραγκιόζηδες κυβερνούν σήμερα παρά φύση την Ελλάδα.

  2. NB 18:31 08/05/2016

    Η ΣΥΜΠΑΙΓΝΙΑ ΤΩΝ ΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
    ===============================

    Πρώτη φορά αριστερό Μνημόνιο» – Το βίντεο που σαρώνει στο YouTube

    (youtube#ixzz3g4lYMf9S )
    Λένε ότι τα γραπτά μένουν. Με την σύγχρονη τεχνολογία, μένουν και οι δηλώσεις on camera. Ενα απάνθισμα τέτοιων δηλώσεων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ προεκλογικά σε αντίστιξη με τη στάση τους κατά την χθεσινή ψηφοφορία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.
    Στο βίντεο υπό τον τίτλο «Πρώτη φορά Μνημόνια Αριστερά» έχει γίνει συρραφή παλαιότερων δηλώσεων του Αλέξη Τσίπρα («αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ψηφίσει νέο μνημόνιο»), του Πάνου Καμμένου («ούτε νεκρός δεν πρόκειται να συνεργαστώ με όποιον ψήφισε έστω και ένα μνημόνιο»), του Νίκου Παππά, του Νίκου Βούτση κ.λπ. Και αμέσως μετά παρατίθενται τα «ναι» που ψήφισαν κατά την χθεσινή ψηφοφορία με τα προαπαιτούμενα για το 3ο Μνημόνιο.
    Το εν λόγω βίντεο έχει αναρτηθεί στο youtube από τον χρήστη ΑΝΤΙΣΥΡΙΖΑ και υπενθυμίζει σκωπτικά:
    «Πέντε χρόνια αντι-μνημονίου τελείωσαν χτες. Και μη ξεχνάτε: Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, Αφορολόγητο 12.000, Βασικός Μισθός 751, Δημιουργία 300 χιλ. θέσεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, Επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα προ μνημονίου».

  3. ΝΒ 13:48 08/05/2016

    ΕΒΑΛΕ ΣΕ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ »ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ».

    Συνελήφθη 92χρονος ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ !!! καστανάς και κατασχέθηκαν κάστανα και φουφού
    Επιχείρηση-σκούπα έκανε η αστυνομία στη Θεσσαλία και στα χέρια της βρίσκεται πλέον και ένας 92χρονος καστανάς.
    Ο υπερήλικος συνελήφθη γιατί δεν είχε ταμειακή μηχανή, ενώ οι αστυνομικοί του κατέσχεσαν τα κάστανα και τη φουφού. Ο 92χρονος είναι αντιμέτωπος με την κατηγορία της «άνευ αδείας εμπορίας», του «αθέμιτου ανταγωνισμού», «της μη ύπαρξης ταμειακής μηχανής» και «της παράνομης χρήσης ρυπαίνοντος μηχανισμού» (δηλαδή της φουφούς).
    Σύμφωνα με το thessalianews.gr αυτή φαίνεται πως είναι η δεύτερη φορά που θα δικαστεί για τον ίδιο λόγο.
    ΣΧΟΛΙΟ: Αντιλαμβάνεται κάθε φιλόνομος πολίτης, το μέγεθος και την σφοδρότητα της φορολογικής θύελλας, που επεβλήθη στην πατρίδα μας από την συγκυβέρνηση της αθλιότητας και της γενοκτονίας των Ελλήνων και της οποίας πρώτα θύματα θα είναι οι ως άνω ..φοροφυγάδες υπέργηροι, που αγωνίζονται για ένα κομμάτι ‘’μαλακωμένο’’ ψωμί.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.