ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Δεν επιφέρει αυτόματα νέα μέτρα»

Κατρούγκαλος: Ο κόφτης αναπροσαρμόζει τα μεγέθη

Διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας του «κόφτη» έδωσε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος (που συνέβαλε στη διαμόρφωση της ελληνικής πρότασης), μιλώντας στον ΣΚΑΪ.
katrougkalos1423570520

Όπως σημείωσε ο κ. Κατρούγκαλος, δεν θα γίνεται αυτόματα η μείωση των μισθών και συντάξεων. «Ο ‘‘κόφτης’’ δεν φέρνει μέτρα, αναπροσαρμόζει μεγέθη... Θα έχουμε ισοδύναμα μέτρα για ισοσκελισμό του προϋπολογισμού», υποστήριξε.

«Ο ‘‘κόφτης’’ δεν επιφέρει αυτόματα μέτρα, αλλά είναι μηχανισμός αναπροσαρμογής των μεγεθών του προϋπολογισμού», εξήγησε. «Αν χρειαστεί το 2017 ο κόφτης θα αναπροσαρμόσει αυτόματα και οριζόντια όλους τους κώδικες του προϋπολογισμού, αλλά τα μέτρα θα πρέπει να περάσουν στη Βουλή, σα να γυρίζαμε πίσω στο χρόνο και αλλάζαμε δαπάνες».

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ικανοποιημένος για τα αποτελέσματα του Eurogroup της Δευτέρας. «Έγιναν δεκτές στο σύνολό τους οι προτάσεις της κυβέρνησης (...) Μας εμπιστεύτηκαν στο Eurogroup, είδαν περισσότερα αποτελέσματα από εμάς», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για το νέο ασφαλιστικό, τόνισε πως με αυτό «όχι μόνο δεν θα υπάρξει ύφεση, αλλά θα συμβεί το ακριβώς αντίθετο, με τα κυβερνητικά μέτρα το 90% των ανθρώπων, εννιά στους δέκα, θα είναι κερδισμένοι, θα έχουν καλύτερες συντάξεις».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.