• Λεπτές ισορροπίες για ΔΝΤ-νέο Μνημόνιο

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κεφτέδες γεμιστοί με μοτσαρέλα

keftedakia-mozzarella

Υλικά
...για τα κεφτεδάκια
μισό κιλό κιμά μοσχαρίσιο
μισό κιλό κιμά χοιρινό
20 μίνι μοτσαρελάκια
2 αυγά
3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο στην πρέσα
μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλιά ξύδι
2 κουταλιές γάλα
1 κουταλάκι μπέικιν
ρίγανη, βασιλικό, δυόσμο φρέσκο ή ξερό
1 κούπα νερό
γαλέτα
αλάτι – πιπέρι
...για την σάλτσα
1 κουτί (400 γρ.) ντοματάκια κονκασέ
2 ντομάτες
μισή κούπα ελαιόλαδο
δυόσμο, βασιλικό, ρίγανη (από 1 κουταλάκι)
1κοφτή κουταλιά σκόνη σκόρδου
250 ml νερό

Εκτέλεση
Για τα κεφτεδάκια Ανακατέψτε σε βαθύ μπολ όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα ζυμώνετε πολύ καλά.
Παίρνουμε μια ποσότητα στην παλάμη μας, κάνουμε στο κέντρο της ένα βαθούλωμα και τοποθετούμε εκεί ένα μίνι μοτσαρελάκι.
Κλείνουμε το μοτσαρελάκι μέσα στον κιμά, δίνοντας σφαιρικό σχήμα.
Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τα βάζουμε στο τηγάνι με μπόλικο ηλιέλαιο ή άλλο ελαφρύ λάδι, και τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια ώστε να πάρουν χρώμα.
Αφήνουμε τα κεφτεδάκια στην άκρη, για να ετοιμάσουμε την σάλτσα.
Χτυπάμε στο μούλτι τις ντομάτες και τα ντοματάκια κονκασέ, να γίνουν αλοιφή.
Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα όλα τα υλικά για την σάλτσα και προσθέτουμε τα κεφτεδάκια.
Αφού πάρουν όλα μια πρώτη βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μας με ρύζι, πατάτες ή ζυμαρικά.

Πηγή : syntageskardias.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.