ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ

Κέντρο, αλά γαλλικά, από Μητσοτάκη

Θερμή συνάντηση, χθες, με τον Εμ. Μακρόν και μήνυμα υπέρβασης των γραμμών δεξιά – αριστερά.

Με μεταρρυθμιστικό πρόσημο και με σαφή διάθεση να υπερβεί, όπως λέει, τις γραμμές μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς έναντι της διάκρισης μεταξύ μεταρρυθμίσεων και λαϊκισμού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει την πορεία διεύρυνσης του κόμματος της Ν.Δ. προς το κέντρο.

Ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φτάσει στο... Παρίσι.

Διότι η συνάντηση του Προέδρου της ΝΔ με τον κεντροαριστερό Εμανουέλ Μακρόν δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα ακόμη κομμάτι στο παζλ που σχηματοποιεί ο κ. Μητσοτάκης. Ένα παζλ σύγχρονου πολιτικού, που συνομιλεί με τους πλέον λαμπερούς ηγέτες στην Ευρώπη ακόμη κι αν δεν ανήκουν στο ίδιο πολιτικό στρατόπεδο. Υπό την έννοια αυτή, η επιλογή της προβολής της συνάντησης με τον υπουργό Οικονομικών Μακρόν, περισσότερο από αυτή με τον πρώην πρόεδρο Σαρκοζί δεν είναι τυχαία.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει λάβει την απόφαση ότι η πολιτική κυριαρχία της Ν.Δ. περνάει μέσα από την κινητοποίηση μη παραδοσιακών ψηφοφόρων, και σε αυτό το δρόμο θα συνεχίσει.

Με σκληρή κριτική στα φορομπηχτικά μέτρα της κυβέρνησης, στήριξη έστω και με αστερίσκους διατάξεων που έχουν εκσυγχρονιστικό χαρακτήρα (όπως η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια και το νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων) αλλά και με ενίσχυση του προγραμματικού λόγου του κόμματος, ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα επιδιώξει να ωριμάσει η ηγετική εικόνα που έχει στους πολίτες.

Κρίσιμος σταθμός σε αυτή την προσπάθεια θα είναι και η αντιπαράθεση της προσεχούς Κυριακής στη Βουλή, για το δευτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων. Εκεί που ο κ. Μητσοτάκης επιδιώκει, μετά την ομιλία του για το ασφαλιστικό που θεωρήθηκε κατώτερη των προηγούμενων, να ξαναπιάσει το νήμα της κοινοβουλευτικής κυριαρχίας επί του Πρωθυπουργού και να κόψει, εν τη γενέσει τους, οποιεσδήποτε εσωστρεφείς συζητήσεις.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.