ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Αναπάντητες οι καταγγελίες από τον πρωθυπουργό»

Κίνημα: Τέλος στον σεξισμό και τη βία κατά των γυναικών

«Οι, αναπάντητες για την ώρα, καταγγελίες εναντίον του σημερινού πρωθυπουργού, που τον φέρουν να έχει αποστείλει ‘ειδοποίηση’ προς τον Πρόεδρο Μαδούρο, με στόχο την συγκάλυψη υπόθεσης σεξουαλικής παρενόχλησης, δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό», σημειώνει σε ανακοίνωσή του Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
kinima-dimokraton-sosialiston

«Ο σεξισμός, ως φαινόμενο της καταπίεσης των γυναικών και προθάλαμος στη βία εναντίον τους, όφειλε να έχει εξαλειφθεί, τόσο στην κοινωνία, όσο και στα Μέσα. Πόσω μάλλον στην πολιτική», συνεχίζει το Κίνημα.

«Η καταγγελία συμπίπτει με την δημοσιοποίηση της επιστολής των 17 Γαλλίδων Υπουργών, με την οποία υπόσχονται να πολεμήσουν την «ασυλία στο σεξισμό» με αφορμή νέα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας στη Γαλλία. Είναι μία πρωτοβουλία που χαιρετίζουμε - γυναίκες και άντρες - στο Κίνημα
Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Είναι ένας αγώνας στον οποίο θα μετέχουμε ενεργά. Οι καταδίκες και οι υποσχέσεις, όμως, δεν είναι αρκετές, οπότε το Κίνημα ρωτάει τη Νέα Δημοκρατία, που ήταν τότε κυβέρνηση, αν είχε λάβει γνώση του περιστατικού από το ΥΠΕΞ ή το διπλωματικό σώμα. Πρωτίστως, ερωτάται ο  σημερινός Πρωθυπουργός εάν η αποκάλυψη επιστολής του, όπως δημοσιεύτηκε στα ελληνικά Μέσα, είναι αληθής, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κινήματος.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.