ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο γγ του ΚΚΕ από τη Θεσσαλονίκη

Koυτσούμπας: Νέα βάρη στις λαϊκές πλάτες έφεραν ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Τη θέση ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ πήρε τη σκυτάλη των αντιλαϊκών μέτρων από εκεί που την άφησαν τα δύο μνημόνια των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και έφερε νέα βάρη στις πλάτες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων εξέφρασε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στη Βαλκανική Συνάντηση Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων που πραγματοποιείται σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης.
koutsoumpas

Όπως είπε χαρακτηριστικά, "η περίφημη «διαπραγμάτευση» που κάνει η κυβέρνηση δεν αφορά αυτά τα βάρη, αλλά τον τρόπο ελάφρυνσης των καπιταλιστών, ώστε αυτοί, πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων, να ανακάμψουν και να επιστρέψουν σε ρυθμούς κερδοφορίας". Απέναντι στην κατάσταση αυτή υπογράμμισε ότι πρώτιστο καθήκον του λαού είναι η οργάνωση και η κατεύθυνση της πάλης του στην διεκδίκηση των δικαιωμάτων του. "Μπορεί να οικοδομηθεί μια νέα μεγάλη Κοινωνική Συμμαχία, μέσα από ανασύνταξη του κινήματος της εργατικής τάξης, το δυνάμωμα της δουλειάς των κομμουνιστών στα συνδικάτα, μέσα στους χώρους δουλειάς" πρόσθεσε.

Εν όψει των εγκαινίων της κατασκευής του Διαδρατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου ΤΑΡ επισήμανε ότι το γεγονός πως θα γίνουν παρουσία των αρχηγών των κρατών διέλευσης (Αζερμπαϊτζάν, Τουρκία, Ιταλία), του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και εκπροσώπων της Κομισιόν, των ΗΠΑ, "δείχνει πως η κατασκευή ενεργειακών υποδομών συνδέεται με την συνεχιζόμενη διαπάλη για το ποιος θα ελέγξει τα ενεργειακά αποθέματα, τους δρόμους μεταφοράς τους, τα μερίδια των αγορών" και τόνισε ότι από την κατασκευή του ΤΑΡ, ωφελημένοι θα βγούνε οι επιχειρηματικοί όμιλοι, κι όχι οι εργαζόμενοι.

Αναφερόμενος στη διοργάνωση της Βαλκανικής κομμουνιστικής συνάντησης ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι συμπίπτει με ένα μεγάλο ιστορικό γεγονός στην ιστορία του εργατικού και λαϊκού κινήματος της Ελλάδας, εκείνο της σκληρής ταξικής σύγκρουσης, το Μάη του 1936.

"Σε όλες τις βαλκανικές χώρες παρατηρείται ένταση της επιθετικότητας των αστικών τάξεων και εφαρμογή σκληρών αντιλαϊκών πολιτικών, μέτρα που στρέφονται κατά των εργαζομένων" τόνισε και καταδίκασε "τα αντικομουνιστικά νομοθετήματα σε βαλκανικές χώρες, όπως στη Ρουμανία, αλλά και τις διώξεις σε βάρος κομμουνιστών, το τελευταίο διάστημα στη Σερβία, σε βάρος στελεχών της Κομμουνιστικής Νεολαίας καθώς και τις δικαστικές διώξεις σε βάρος δεκάδων στελεχών του ΚΚ Τουρκίας".

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ξεφτίλα καί πάλι ξεφτίλα ….,Είναι καιρός να γίνει επαναπροσδιορισμός τών όρων π.χ αντιλαικά μετρο καί λαικά μέτρα γιά να καταλάβουμε τήν διαφορα. Ποιά είναι τά λαικά δικαιώματα τί σημαίνει κερδοφορία καί κέρδος γιά νά καταλάβουμε γιατί καί άν είναι ανάγκη νά δουλεύουμε άν τό αντίθετο τού κέρδους είναι η ζημια. Η τήν διαφορά λαού καί τής κοινωνίας / τήν διαφορά λαικών καί κοινωνικων δικαιωμάτων.
    Ή Μήπως ειναι Φλόσκες καί πυρ/ουετισμοί γιά εντυπωσιασμό γιά νά ανάβουν φωτιές καί νά παραπλανούν τόν κόσμο.
    Καί για νάμαστε εξηγημένοι αυτά δέν τά λέει μόνο ο Κουτσούμπας τά ακούμε από ολους δεξιους ,αριστερους, ουδέτερους καί ξευτίληδες. Ξεφίλαααα…….

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.