ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ούτε στα όνειρά τους δεν φαντάζονταν μια τόσο πειθήνια κυβέρνηση Μέρκελ - Σόιμπλε»

Κωνσταντοπούλου: Ο Τσίπρας επέλεξε τον εαυτούλη του και την εξουσία

«Είναι ακόμα νέος και θα πρέπει να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του με αυτό το όνειδος», δήλωσε στον ΣΚΑΪ η τέως Πρόεδρος της Βουλής.
konstanto

Υπογράφοντας το τρίτο Μνημόνιο και προωθώντας τα νέα μέτρα ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να «προσέξει τον εαυτούλη του» και να «μείνει στην εξουσία», αντί να ακολουθήσει το δρόμο της συνείδησης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ η τέως Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Είναι ακόμα νέος και θα πρέπει να ζήσει την υπόλοιπη ζωή του με αυτό το όνειδος», είπε δηκτικά η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.

Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση στην πραγματικότητα γράφονται από τους θεσμούς και νομοθετούνται «καταναγκαστικά» από κυβερνητικούς βουλευτές που λειτουργούν ως «επιτετραμμένοι» των εταίρων.

«Είναι κατάδηλο ότι [τα νέα μέτρα] δεν τα έγραψαν οι υπουργοί, πασίδηλο ότι δεν νομοθετεί καμία αυτεξούσια δημοκρατική λειτουργία», είπε η πρώην σύμμαχος του Αλέξη Τσίπρα.

Σχολίασε μάλιστα αιχμηρά ότι «ούτε στα όνειρά» τους η Άνγκελα Μέρκελ και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν θα φαντάζονταν μία «τόσο πειθήνια κυβέρνηση» στην Ελλάδα, που «κουνά το κεφάλι και αποδέχεται να εφαρμόζει τα πιο σκληρά και απάνθρωπα μέτρα».

Η κ. Κωνσταντοπούλου επιτέθηκε και στη διαδικασία ψήφισης του πολυνομοσχεδίου με τους έμμεσους φόρους, που αριθμεί 7.500 σελίδες και θα πρέπει να ψηφιστεί μετά από δύο μέρες συζήτησης στην Ολομέλεια.

«Είναι ακύρωση της δημοκρατίας», τόνισε, σημειώνοντας πως το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο χρόνος που χρειάζονται οι βουλευτές για να διαβάσουν ένα τόσο μεγάλο πολυνομοσχέδιο, αλλά και το γεγονός ότι είναι αδύνατο να επεξεργασθούν σοβαρά το περιεχόμενο των μέτρων.

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. «Δεν το υποθέτω ως θεωρία. Είμαι απολύτως πεπεισμένη ότι ο κ.Τσίπρας ενδεχομένως και πριν τις εκλογές είχε συμφωνήσει με τους δανειστές, πολλές φορές είχε διαμηνύσει προς στους δανειστές να μην ανησυχούν ότι θα υπάρξει συμφωνία. Κάποιου τύπου διαβεβαίωση είχε δώσει».

    «Θεωρώ λοιπόν ότι σε αυτή την διαβεβαίωση που είχε δώσει δεν ξέρω με τι άλλου είδους πλαίσια και τι άλλου είδους συνεννοήσεις, θεωρώ όμως ότι σε αυτή την διαβεβαίωση που είχε δώσει εγκλωβίστηκε», πρόσθεσε και τον κατηγόρησε ότι όταν του παρέδωσε το πόρισμα της επιτροπής για το χρέος και την έκθεση για τις γερμανικές οφειλές δεν ήξερε τι να τα κάνει. «Αυτό είναι πρωτοφανές για έναν πρωθυπουργό ο οποίος καλείται να δώσει όλο του το είναι για να υπερασπιστεί τον λαό του»

    09/03/2016 – Ιστορίες: Η συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου από τον Αλέξη Παπαχελά

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.