ΕΛΛΑΔΑ

Νέες πορείες από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕΣΥ και ΠΑΜΕ

Κινητοποιήσεις και απεργίες την Κυριακή

Μαζικές απεργίες και κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίσει σχεδόν όλοι οι φορείς για την Κυριακή, ανήμερα της ψήφισης του ν/σπου κατέθεσε η κυβέρνηση.
gsee
Το ΠΑΜΕ καλεί σε μαζική κινητοποίηση και την Κυριακή, «για να αποτρέψουμε το νέο έγκλημα στην κοινωνική ασφάλιση, τη νέα φοροκαταιγίδα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή του. η προσυγκέντρωση έχει οριστεί για τις 7 το απόγευμα στα εξής σημεία:

- Στην Ομόνοια. Οι λαϊκές επιτροπές Α Αθήνας, Δυτικού και Βόρειου τομέα.

- Στην Παλιά Βουλή. Τα συνδικάτα ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, σύλλογοι των αυτοαπασχολούμενων.

- Στύλους Ολυμπίου Διός. Οι Λαϊκές επιτροπές Ανατολικού και Νότιου τομέα και Πειραιά.

Είναι ώρα αγώνα! Όλοι στους δρόμους!".Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία συνεχίζει την απεργιακή της κινητοποίηση, διατηρώντας τα πλοία δεμένα στα λιμάνια μέψρι την Τρίτη. Πιο συγκεκριμένα, η απεργία θα ισχύει για όλες τις κατηγορίες πλοίων έως τις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου.Απεργία πραγματοποιούν την Κυριακή και οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, συμμετέχοντας στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ. Θα κυκλοφορήσουν λεωφορεία με προσωπικό ασφαλείας. Η νυκτερινή λεωφορειακή γραμμή Νο 78Ν «ΚΤΕΛ- Αεροδρόμιο» και τα λεωφορεία για τη δωρεάν μετακίνηση των ΑμεΑ θα λειτουργήσουν κανονικά.

Παράλληλα και η ΕΣΗΕΑ, με ανακοίνωσή της, απευθύνει κάλεσμα για δυναμική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Κυριακής.

Κλειστά θα είναι την Κυριακή και τα βενζινάδικά, μετά από απόφαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων.

Το καθολικό κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, η οποία είναι εργάσιμη ημέρα δυνάμει του ν. 4177/2013 αποφάσισαν από κοινού ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ

Το χθεσινό, μαζικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, το οποίο ξεκίνησε με συγκέντρωση στην Ομόνοια κατέληξε το απόγευμα στη Βουλή. Όταν η πολυάριθμη πορεία των μελών του ΠΑΜΕ έφτασε στην οδό Αμαλίας μέσω της οδού Φιλελλήνων, μπροστά στη Βουλή βρίσκονταν ήδη συγκεντρωμένοι διαδηλωτές από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη ΛΑΕ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και το ΕΠΑΜ.

Για αρκετή ώρα οι ομάδες των διαδηλωτών βρέθηκαν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα κατά του νομοσχεδίου που θα τεθεί το βράδυ προς ψήφιση στη Βουλή ενώ όλο αυτό το χρονικό διάστημα υπήρξε μια σιωπηρή αλλά και ειρηνική διαμάχη για το ποιο μπλοκ θα έχει καλύτερη θέση μπροστά από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. Η κατάσταση αυτή έληξε με την σχεδόν ταυτόχρονη αποχώρηση.

Στη χθεσινή πορεία του ΠΑΜΕ επικεφαλής ήταν ο Γ.Γ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας ενώ παρόντες ήταν και αγρότες κυρίως από την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.