ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μ.Σάλλας: Αρση της αβεβαιότητας με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης

Για άρση του μεγαλύτερου μέρους της αβεβαιότητας και για επαναφορά της σταθερότητας στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας την Πέμπτη.
sallas

Μιλώντας στη γενική συνέλευση των μετόχων της τράπεζας σημείωσε ότι με τις αποφάσεις του τελευταίου Eurogroup ανοίγει ο δρόμος για ενίσχυση της ρευστότητας στην ελληνική οικονομία.

Όπως είπε, από την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις για τον κλάδο.

Κι αυτό διότι θα επανέλθει το waiver για τα ελληνικά ομόλογα, γεγονός που θα μειώσει την εξάρτησή τους από το μηχανισμό χρηματοδότησης του ELA, ενισχύοντας τα αποτελέσματά τους.

Με αυτά τα δεδομένα, υποστήριξε ο κ. Σάλλας, μπορεί να υπάρξει σταδιακή επιστροφή των καταθέσεων και χαλάρωση των capital controls.

Αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια, τόνισε ότι στο 4ο τρίμηνο του 2015 και το πρώτο του 2016 τα NPLs της Πειραιώς μειώθηκαν κατά 1,2 δισ. ευρώ.

«Εχουμε αφήσει σημαντικά πίσω μας το ιστορικό υψηλό των κόκκινων δανείων» σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως «η αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου θα συμβάλει στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων».

Τέλος, ανέφερε τις εκτιμήσεις της Τράπεζας Πειραιώς για το 2016, σημειώνοντας ότι το ΑΕΠ θα διαμορφωθεί στην περιοχή του 0% έως ύφεση 0,5%. Για το 2017 αναμένεται ανάπτυξη 2%.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.