ΚΟΣΜΟΣ

Τέσσερις ένοπλοι τραυματίστηκαν

Μάλι: Πέντε στρατιώτες νεκροί από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού

Πέντε στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν χθες στο βόρειο Μαλί όταν εξερράγη μια νάρκη τη στιγμή που περνούσαν από το σημείο που είχε τοποθετηθεί τα δύο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν, όπως ανακοίνωσε ο στρατός της αφρικανικής χώρας.
mali

«Δύο οχήματα των Ένοπλων Δυνάμεων του Μάλι πέρασαν πάνω από έναν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό», η πυροδότηση του οποίου «προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων στρατιωτών και τον τραυματισμό τεσσάρων άλλων ανάμεσα στις κοινότητες Ανσονγκό και Ιντελιμάν», αναφέρεται σε ανακοίνωση του στρατού.

Η κυβέρνηση του Μάλι «διαβεβαιώνει ότι εργάζεται για να αποκαλυφθούν και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη αυτοί που τοποθετούν νάρκες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Το Μάλι βρίσκεται σε κρίση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος του 2012 με διάφορες παρατάξεις ανταρτών, συμπεριλαμβανομένων και ισλαμιστικών οργανώσεων που φέρονται να σχετίζονται με την αλ Κάιντα, να μάχονται εναντίον της κυβέρνησης για να αποκτήσουν ανεξαρτησία ή μεγαλύτερη αυτονομία σε περιοχές του βορρά.

Στη χώρα έχει αναπτυχθεί μια δύναμη του ΟΗΕ, αλλά και στρατεύματα της Γαλλίας, που διεξάγουν από το 2013 επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση των ισλαμιστών.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.