ΚΟΣΜΟΣ

Γύρω στα 30 αγόρια και κορίτσια στο Ιράν

Μαστιγώθηκαν 99 φορές, επειδή συμμετείχαν σε πάρτι!

Γύρω στα 30 αγόρια και κορίτσια, τα οποία συμμετείχαν σε μια γιορτή σε βίλα στο βόρειο Ιράν, καταδικάσθηκαν σε 99 χτυπήματα με το μαστίγιο το καθένα, μια ποινή που εκτελέσθηκε αμέσως για παραδειγματισμό, μετέδωσε ένα ειδησεογραφικό πρακτορείο.
mastigoma

"Περισσότερα από 30 κορίτσια και αγόρια, που δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους και χόρευαν με πρόσχημα μια γιορτή απονομής διπλωμάτων, συνελήφθησαν και τιμωρήθηκαν", δήλωσε χθες Πέμπτη ο Εσμαΐλ Σαντεγί Νιγιαρακί, εισαγγελέας της πόλης Καζβίν, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο της δικαστικής εξουσίας Mizaonline.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η γιορτή είχε γίνει κοντά στην Καζβίν, στον κήπο μιας βίλας, χωρίς να γνωστοποιήσει την ημερομηνία.

Μετά τις συλλήψεις, ένα δικαστήριο συνεκλήθη επειγόντως και καταδίκασε καθέναν από τους νέους και τις νέες σε 99 χτυπήματα με το μαστίγιο. Η ποινή "εκτελέσθηκε την ίδια ημέρα" από μέλη της αστυνομίας των ηθών, πρόσθεσε ο Νιγιαρακί.

"Η σύλληψη αυτών των νεαρών κοριτσιών και αγοριών, ημίγυμνων, να καταναλώνουν αλκοόλ και να συμπεριφέρονται άσεμνα, πληγώνει την κοινή γνώμη", υποστηρίζει ο εισαγγελέας.

Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι, "με τη βοήθεια του Θεού, μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες είχαν ολοκληρωθεί οι ανακρίσεις, η έρευνα, η δίκη, η ετυμηγορία και η εκτέλεση της ποινής".

Σύμφωνα με τον ίδιο, ήταν "ένα μάθημα γι' αυτούς που επιχειρούν να παραβιάσουν τους κανόνες" της Ισλαμικής Δημοκρατίας, όπου άνδρες και γυναίκες απαγορεύεται να χορεύουν μαζί, κυρίως αν οι τελευταίες δεν φορούν την ισλαμική μαντίλα, και να καταναλώνουν οινοπνευματώδη.

Μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, η ισλαμική μαντίλα είναι υποχρεωτική για όλες τις γυναίκες στο Ιράν. Ο εισαγγελέας της Καζβίν ανακοίνωσε εξάλλου ότι τα εστιατόρια και οι αίθουσες της πόλης "που οργανώνουν μικτές γιορτές ή σερβίρουν οινοπνευματώδη, ή αυτά στα οποία ανακαλύπτονται οινοπνευματώδη, θα κλείνουν".

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.