ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αισιοδοξία στην κυβέρνηση ότι η διαπραγμάτευση θα κλείσει θετικά

Μαξίμου: Γκάζι για συμφωνία, μπρα ντε φερ με ΔΝΤ - Βερολίνο

Η αισιοδοξία πως εν τέλει, συμφωνία μεταξύ όλων των πλευρών θα επιτευχθεί χωρίς να χρειαστούν μείζονες υποχωρήσεις από την ελληνική πλευρά, έχει επανέλθει στο Μέγαρο Μαξίμου, που μετρά φίλους και εχθρούς ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

του Γιώργου Μελιγγώνη

Στο πλαίσιο αυτό, η Αθήνα δείχνει εμπράκτως ότι… ήδη εφαρμόζει τη συμφωνία, ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζεται για ένα ακόμη σκληρό μπρα ντε φερ με τους «σκληροπυρηνικούς» των δανειστών για την διευθέτηση του ελληνικού χρέους.

Παρά το γεγονός ότι στον άξονα Βρυξελλών-Βερολίνου-Ουάσινγκτον καλλιεργείτο κλίμα… απαισιοδοξίας για την συνεδρίαση του Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, η κυβέρνηση δεν θέλει να δει άλλη μία συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης να… περνά. Στο πλαίσιο αυτό, τις… επιθυμίες της ελληνικής –και όχι μόνο- πλευράς εξέφρασε χθες με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος υπογράμμισε ότι «θέλει συμφωνία για την Ελλάδα τη Δευτέρα». «Μπορεί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων να έχουμε ακόμη δουλειά, αλλά οι συνθήκες είναι υπερώριμες για να ολοκληρωθεί η συμφωνία», υπογραμμίζει ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, προσθέτοντας ότι «αυτή η συμφωνία έπρεπε να είχε τελειώσει δύο μήνες πριν».

Νομικές κόντρες

Μάλιστα, η κυβέρνηση ήδη συμπεριφέρεται ως εάν η συμφωνία να… έχει κλείσει, με προφανή στόχο την επιστροφή της «ηρεμίας» στην οικονομία, αλλά και την αντιμετώπιση της διάχυτης ανασφάλειας που επικρατεί στην κοινωνία. Εξάλλου,
σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το «αγκάθι» είναι η μορφή των πρόσθετων δεσμεύσεων για τα «μέτρα-κάβα» και όχι η βασική δέσμη μέτρων. Η δέσμη αυτή, των μέτρων ύψους 5,4 δισ. ευρώ έχει κλείσει, εξ ου και τα δημοσιονομικά αποτελέσματα από τα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνονται στις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν, που τόσο χαροποίησαν το Μέγαρο Μαξίμου.

Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, η κυβέρνηση ήδη εφαρμόζει τη συμφωνία, προκειμένου να αφαιρέσει τα σχετικά επιχειρήματα από την άλλη «πλευρά». Το Ασφαλιστικό συζητείται στη Βουλή και αναμένεται την ερχόμενη Δευτέρα ή Τρίτη να ψηφιστεί από την Ολομέλεια, ενώ θα ακολουθήσει το φορολογικό. Με άλλα λόγια, το μήνυμα που στέλνει η Αθήνα στους δανειστές είναι πως, όχι μόνο τήρησε τις δεσμεύσεις του περασμένου Ιουλίου, αλλά έχει ήδη αρχίσει να εφαρμόζει και τα μέτρα της πρώτης αξιολόγησης. «Κατά τα άλλα, κάποιοι μας κατηγορούσαν πριν έναν μήνα για μονομερείς ενέργειες», υπογραμμίζουν
σκωπτικά στο Μέγαρο Μαξίμου, διαβεβαιώνοντας ότι «οι υποχρεώσεις θα τηρηθούν κατά γράμμα».

Όπως και να ‘χει, στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, αλλά και στο παρασκήνιο, από τη μια θα βρεθεί η κυβέρνηση με τους συμμάχους της και από την άλλη το ΔΝΤ, το Βερολίνο και ίσως κάποιες βόρειες ευρωπαϊκές χώρες. Κατά πληροφορίες, η τριβή μεταξύ των δύο πλευρών έχει ήδη αρχίσει να προσλαμβάνει νομικά χαρακτηριστικά, καθώς η μεν Αθήνα υποστηρίζει ότι είναι αντισυνταγματική η «νομοθέτηση υπό αίρεση μέτρων», το δε ΔΝΤ θέλει να συγκεκριμενοποιηθούν τα μέτρα και να ψηφιστούν ως τέτοια από τη Βουλή. Βεβαίως, στο Μέγαρο Μαξίμου λένε ότι «βάση συζήτησης αποτελεί η ελληνική πρόταση» και, σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσεις γι’ αυτό σε ανώτατο επίπεδο. Ωστόσο, με δεδομένο ότι σε τέτοιου τύπου διαπραγματεύσεις, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, μένει να φανεί πώς ακριβώς θα αποτυπωθεί νομικά η συμφωνία για τον αυτόματο «κόφτη» ή για τον «δημοσιονομικό διορθωτή», κατά πώς τον ονομάζει το Μέγαρο
Μαξίμου.

Κυβέρνηση έτοιμη για μάχη

Πάντως, παρά τις διαβεβαιώσεις που έχει λάβει η ελληνική κυβέρνηση για το μπρα ντε φερ με το ΔΝΤ, στο Μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζονται για μία ακόμη σκληρή μάχη, κατά την οποία δεν αποκλείεται, όπως τουλάχιστον φοβούνται ορισμένοι στην κυβέρνηση, να παρουσιαστούν κι άλλοι «κρυφοί άσσοι» από κάποιους εκ των δανειστών, όπως προ μηνός που το «κλαμπ της Ουάσινγκτον» έβγαλε τον άσσο των… «προληπτικών μέτρων». Εξάλλου, όπως λένε στο Μαξίμου, η σύγκρουση μπορεί να γενικευθεί επειδή είναι μεγάλο το διακύβευμα: δεν πρόκειται, πλέον, για την ολοκλήρωση των συζητήσεων επί μίας αξιολόγησης, αλλά για τις συζητήσεις που αφορούν ουσιαστικά σε ένα ολόκληρο Μνημόνιο (αφού τα μέτρα της πρώτης αξιολόγησης αποτελούν, ουσιαστικά, το 75% του τρίτου Μνημονίου) αλλά και στην διευθέτηση του χρέους. Άλλωστε, χθες ήταν ο ίδιος ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, που έθεσε το ελληνικό χρέος στην ατζέντα της συζήτησης της συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την ερχόμενη Δευτέρα –κάτι που προφανώς δεν θα αρέσει καθόλου
στο Βερολίνο, το οποίο θα έχει κάθε λόγο να βρει κι άλλες αφορμές για να καθυστερήσει η σχετική συζήτηση, αλλά και οι συνεπαγόμενες αποφάσεις…

8 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ..ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΠΟΥ ..ΞΕΦΟΥΣΚΩΣΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΟΥ….ΣΥΡΙΖΑ

    Υπάρχει έστω και ένας(1) ψηφοφόρος του Συριζα που θα συμφωνούσε με όσα κάνει σήμερα η κυβέρνηση σε σχέση με όσα είχε υποσχεθεί ΠΡΙΝ τις εκλογές?
    Δηλαδή αποδεχόμαστε το ξεπούλημα και την προδοσία?
    Το παραμύθι περί φουσκωμένου ελλείμματος το 2009 τελειώνει με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ
    Τι να γράψεις, τι να θυμηθείς και τι να πρωτοδιαλέξεις από το πλήθος των υποσχέσεων, των συκοφαντιών και των εγκλημάτων της αντιπολίτευσης Σαμαρά, Βενιζέλου και Τσίπρα,
    Πρόδωσαν, αποστάτησαν ‘’έχυσαν’’ αίμα και πότισαν το λαό με δάκρυ, οργή και παραμύθια οι άνθρωποι που βρίσκονται στην εξουσία σήμερα όπως και οι Σαμαράδες του χθές.
    Αδίστακτοι, σκλάβοι της εξουσίας και της ιδιοτέλειας, ’’έδωσαν’’ τα πάντα στους κατακτητές και πρόδωσαν πατρίδα, ιερά και όσια, σαν άλλοι συνεργάτες ξένων βαρβάρων εχθρών τούτου του λαού και του τόπου.
    Στο τέλος, και αφού ΄΄εβαψαν’’ τα χέρια τους στο αίμα των 5.000 που αυτοκτόνησαν, αφού συκοφάντησαν και κατέστρεψαν ότι είχε απομείνει και ότι προσπαθούσε να διορθώσει η κυβέρνηση Παπανδρέου, σήμερα δειλοί και ‘’διάσημοι’’ πολιτικοί απατεώνες, ‘’περνούν’’ από τη βουλή ΝΥΧΤΑ τα νομοσχέδια που αποδεικνύουν πόσο προδότες , εγκληματίες και αδίστακτοι πράκτορες, έχουν γίνει μέχρι να ‘’εξοφλήσουν’’ τα γραμμάτια της προδοσίας και του αίματος.
    Ο Λαός, σήμερα, μπορεί να κρίνει και να αποφασίσει για τη λύση και τον πολιτικό που μπορεί να δικαιώσει τις ελπίδες του.
    Από το επίσημο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2016
    (…) Η οικονομική προσαρμογή της περιόδου 2010-2014 είχε ως αποτέλεσμα την επίτευξη δημοσιονομικών στόχων του προγράμματος, δηλαδή της μείωσης του ελλείμματος και της ισοσκέλισης του πρωτογενούς ισοζυγίου της Γενικής Κυβέρνησης, και της διόρθωσης του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Το έλλειμμα της Κυβέρνησης μειώθηκε από 15,2% του ΑΕΠ το 2009 στο 3,5% του ΑΕΠ το 2014,
    ————————————————————————————
    ενώ επιτεύχθηκε και οριακό πρωτογενές πλεόνασμα το 2014…
    *Δεν ξέρω πόσοι το θυμούνται πια αλλά υπήρξε κάποτε μια εποχή που Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες προσπαθούσαν από κοινού να μας πείσουν ότι η χώρα έφτασε στο πρώτο Μνημόνιο απλώς επειδή το ΠΑΣΟΚ φούσκωσε το έλλειμμα του 2009.
    *Η Νέα Δημοκρατία ήπιε πρώτη το πικρό ποτήρι και έτσι όλοι οι προϋπολογισμοί της εποχής Σαμαρά αναγνωρίζουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή δεν υπήρξε η παραμικρή αλλοίωση κι ότι η ζημιά της πενταετίας Καραμανλή ήταν ανυπολόγιστη.

  2. ΝΒ. 11:18 05/05/2016

    Τώρα που είμαστε όλοι μνημονιακοί, ας αναρωτηθούμε:

    που θα ήταν η χώρα αν είχε στηριχθεί το 1ο Μνημόνιο;

    Μετά τον Αντώνη Σαμαρά και τον Φώτη Κουβέλη, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Πάνος Καμμένος είδαν το φως το αληθινό, αποδέχθηκαν την ορθότητα των πολιτικών επιλογών του ΠΑΣΟΚ και προσέφυγαν στη λύση ενός Μνημονίου, μπροστά στον κίνδυνο μιας άτακτης και ασύντακτης χρεοκοπίας.

    Μας είπαν ότι δεν υπήρχε εναλλακτική, ότι δεν υπήρχε άλλος δρόμος, ότι υπήρξαν θύματα εκβιασμών και με ραγισμένη φωνή ψέλλισαν «ναι σε όλα». Φυσικά, δεν ξόδεψαν ούτε ένα δευτερόλεπτο για να κάνουν την αυτοκριτική τους, θεωρούν δεδομένο ότι για όλα φταίνε οι προηγούμενοι και οι κακοί Ευρωπαίοι.

    Μετά από όλα αυτά, υπάρχει ένα σαφές εθνικό ερώτημα, το οποίο απευθύνεται εξίσου στο πολιτικό σύστημα και στον ελληνικό λαό: που θα ήταν σήμερα η χώρα αν όλοι τους είχαν δείξει μια στοιχειώδη ανοχή στη σωτήρια επιλογή του ΠΑΣΟΚ τον Μάιο του 2010;

    Θα ήταν χαμηλότερο το κόστος διάσωσης για τον ελληνικό λαό; Θα είχε αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό ο εθνικός διχασμός; Θα είχαμε γλιτώσει φαινόμενα όπως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Χρυσή Αυγή; Θα είχαν μεταναστεύσει πολύ λιγότεροι Έλληνες; Θα ήταν σήμερα η χώρα σε μια πορεία ανάκαμψης;

    Μην γελιέστε: ο ιστορικός του μέλλοντος θα κάνει λόγο για «συλλογική αυτοκτονία».

  3. ΑΛΦΑ 11:13 05/05/2016

    ΣΥΡΙΖΑ: Άλλη μια θεατρική παράσταση με απολύτως υποκριτικές αντιδράσεις

    Το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών προέβη στο εξής σχόλιο:

    «Η ελληνική κοινωνία παρακολούθησε και σήμερα άλλη μία θεατρική παράσταση σε ιδιαίτερα δραματικούς τόνους.

    Η κυβέρνηση παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της για απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου και συνεργάζεται στενά με την τρόικα για μείωση μισθών και συντάξεων, κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, κατεδάφιση του εναπομείναντος κοινωνικού κράτους και ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.

    Ειδικότερα, το μεγαλύτερο μέρος των εργασιακών μέτρων έχει ήδη ψηφιστεί και συμφωνηθεί από το Φεβρουάριο του 2012 και άρα οι όποιες πρόσκαιρες αντιδράσεις είναι απολύτως υποκριτικές.»

  4. Μνήμων 11:04 05/05/2016

    Με την καγκελάριο Μέρκελ
    =====================
    μοιραζόμαστε τη γνώμη ότι οι μονομερείς ενέργειες δεν μπορεί να αποτελούν πολιτική της ΕΕ

    Στις 7 Μαρτίου του 2016, ο Αλέξης Τσίπρας ποζάρει χαμογελαστός με την Άγκελα Μέρκελ και αποδοκιμάζει τις μονομερείς ενέργειες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας πόσο συμφωνεί σ’αυτό με την Καγκελάριο της Γερμανίας.
    Ακριβώς ένα χρόνο πριν, ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου καμάρωναν αυτάρεσκα για τις (ανόητες) μονομερείς ενέργειες τους ενώ ο Πάνος Καμμένος απειλούσε την υπόλοιπη Ευρώπη με την αποστολή…τζιχαντιστών!

  5. ΝΜ 11:02 05/05/2016

    ΕΛΕΓΕ Ο ΨΕΥΤΗΣ …ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

    «Φόρο – αίσχος που τιμωρεί όσους δούλευαν μια για ζωή για να φτιάξουν ένα κεραμίδι για να στεγάσουν το παιδί τους» χαρακτήρισε τον ΕΝΦΙΑ ο Αλέξης Τσίπρας, υποσχόμενος ότι όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει στην κυβέρνηση θα αναθεωρήσει πλήρως τον φόρο. Αλήθεια, διερωτήθηκε, πως θα πληρώσουν οι ρημαγμένοι από τις πολιτικές του μνημονίου πολίτες;

    «Ο ΕΝΦΙΑ βάζει στον ίδιο κοινό παρονομαστή πλούσιους και φτωχούς, άνεργους και μη έχοντες. Ο Φόρος θα σημάνει διάλυση οικονομίας και κλείσιμο επιχειρήσεων. Θα αυξήσει τα ληξιπρόθεσμα χρέη ακόμη περισσότερο, ενώ αυξάνονται ήδη 1 δισεκ. ευρώ κάθε μήνα» υποστήριξε.

    Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν γίνει λάθη στον ΕΝΦΙΑ. «Αφήστε τα λάθη, αυτά είναι επιλογές» ανέφερε, προσθέτοντας ότι «οποίος διαθέτει πλάκες χρυσού και πανάκριβα έργα τέχνης δεν πληρώνει ούτε 1 ευρώ.»

  6. ΝΒ 10:59 05/05/2016

    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (ΛΕΓΑΝΕ ΟΛΟΙ) ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
    ================================================

    **Πόσο διαφορετική θα ήταν η κατάσταση σήμερα, αν ακούγατε τη φωνή της λογικής επίκλησης του Γιώργου Παπανδρέου και τη φωνή του εθνικού κινδύνου της πατρίδας μας, αν ΒΟΗΘΟΥΣΑΤΕ να επιτύχει το πρώτο μνημόνιο, στο οποίο προσφύγαμε, ύστερα από αλόγιστη σπατάλη και κακοδιαχείριση της πενταετίας (2004-2009), και το οποίο «ΒΟΥΛΙΑΞΕ» λόγω ελλείψεως εσόδων! αφού
    αντί βοήθειας και συμπαράστασης, μέχρι και σύλλογο «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», φτιάξετε οι δύο «ουρανοκατέβατοι»…σωτήρες μας, ενισχυόμενοι από όλους τους..Ελληναράδες!

    **ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ,
    έλεγαν οι ορδές των φοροφυγάδων του Κολωνακίου, όταν μάθαμε ότι δήλωναν
    500 !!! ευρώ το μήνα εισόδημα, όταν τα μηνιαία έξοδα του γραφείου υπερέβαιναν κατά πολύ τις 2.000 ευρώ.

    **ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ,
    έλεγαν οι ξενοκίνητες ορδές των πολλαπλώς και ειδικώς(γρηγορόσημο) αμειβόμενων ΡΟΖ υπαλλήλων του δημοσίου και των ΔΕΚΟ. Αυτών που έβγαιναν σχεδόν στη σύνταξη, χωρίς να γνωρίζουν οι συνάδελφοι ούτε τη φάτσα τους.

    *Σήμερα, φιλάμε ‘’κατουρημένες’’ ποδιές και κάνουμε συμφωνίες για ‘’πόσους μετανάστες’’ θα κρατήσουμε, ώστε να μας ρίξουν κάποια.. ψίχουλα, να ‘’ψευτοβγάλουμε’’ λίγες ημέρες.

    *Σήμερα, μετά τις αρνητικές επιδόσεις ‘’αντιλήψεως’’ και κριτικής σκέψης, ο Έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται υπό ευρωπαϊκή ‘’επιτροπεία’’ , αφού ούτε ..συμμετέχει, αλλά και ούτε γνωρίζει τι συμβαίνει ‘’γύρω’’ του, αλλά και τελικά ΔΕΝ ‘’ΨΗΦΙΖΕΙ ‘’ σαν μέλος της ΕΕ ,και δεν αντιλαμβάνεται το ΚΑΚΟ προηγούμενο που δημιουργεί που αγγίζει τα όρια της πλήρους υποταγής στο Μερκελικό σύστημα που διαρκώς και επιμόνως τον ‘’αδειάζει’’ κυριολεκτικά.
    Αφέλεια ? Άγνοια? Ή , επήρεια ψυχοφαρμάκων –καταπραϋντικών?
    Ένα είναι σίγουρο.
    Ο Αλέξης Τσίπρας είναι- αποδεικνύεται ακατάλληλος και επικίνδυνος σαν πρωθυπουργός.
    Τελικά , μήπως έχουν δίκιο σε όσα ισχυρίζονται οι πρώην συνεργάτες του, τους οποίους ‘’αποκεφάλισε’’ σαν άλλος ..Τσαουσέσκου?
    Μήπως η εξουσιομανία τον οδηγεί και στην προδοσία?
    Το σύνταγμα και οι νόμοι, τι ‘’λένε’’ για αυτές τις περιπτώσεις?

  7. ΧΑΜ 10:55 05/05/2016

    Άλλο ένα θύμα του Δεν Πληρώνω»: Πίστεψε στη μπαρουφολογία του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα του ζητούν €22.000
    ============================================================
    Θυμάστε το κίνημα «Δεν Πληρώνω»,

    το οποίο υποστήριζε με όλες τις δυνάμεις του ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση;
    Ο Γιώργος Θεοφάνους ήταν ένας από εκείνους τους πολίτες, οι οποίοι πίστεψαν πως ο Αλέξης Τσίπρας και τα στελέχη του κυβερνώντος – πλέον – κόμματος, θα έμεναν πιστοί στα λεγόμενά τους.
    Τα πράγματα όμως, δεν εξελίχθηκαν όπως τα περίμενε. Ένα χρόνο μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, ο μέχρι πρότινος συμβασιούχος αρχαιολόγος και νυν άνεργος, καλείται να πληρώσει 22.000 ευρώ στην εφορία, για μη καταβολή διοδίων ύψους 420 ευρώ!
    Το απίστευτο αυτό πρόστιμο πρέπει να πληρώσει για τις 130 φορές που πέρασε από τα διόδια Πολυμύλου, στην Εγνατία Οδό, από το 2013 έως τα μέσα του 2015.
    Όπως αναφέρεται στην ειδοποίηση της εφορίας, θα πρέπει να καταβάλει το ποσό των 8.500 ευρώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα, ενώ συνολικά θα πληρώσει 22.000 ευρώ, με τα περαιτέρω πρόστιμα και τις προσαυξήσεις για το διάστημα αυτό.
    Σε δηλώσεις του στο MEGA, ο υποστηρικτής στου κινήματος «Δεν Πληρώνω», απευθύνει κραυγή αγωνίας, λέγοντας ότι κινδυνεύει να χάσει το σπίτι του και ότι, όντας, άνεργος, δεν έχει τρόπο να ανταποκριθεί στο ποσό αυτό.

  8. N Bράχος 10:52 05/05/2016

    ΤΙ…ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΔΝΤ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΟΤΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ‘’ΡΕΕΙ’’ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ?

    ΤΙ …ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ, ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ..ΕΝΤΕΛΩΣ?

    Ο ‘’αριστερός’’ Τσίπρας και ο ακροδεξιός ΚαΜένος συμφώνησαν στη δημιουργία «κοινού μετώπου για την αποκάλυψη της αλήθειας».
    *Είναι η αλήθεια των δανείων από τη Ρωσία, την Κίνα, το Αμπού Ντάμπι.
    *Είναι η αλήθεια της Κούβας, της Βενεζουέλας, της Αργεντινής, της Κορέας.
    *Είναι η αλήθεια του μαγειρέματος των ελλειμμάτων από τα θεσμικά ευρωπαϊκά όργανα.
    *Είναι η αλήθεια ενός μυστικού χρηματικού αποθέματος που θα επέτρεπε την Ελλάδα ή την Κύπρο να μην αποδεχθούν τις μπλόφες της τρόικας.
    *Είναι η αλήθεια κάθε διεθνούς συνομωσίας κατά της Ελλάδας.
    Ευτυχώς δεν έκαναν μέτωπο παραπλάνησης του ελληνικού λαού.

    Αλήθεια, σε τι διαφέρει ο Τσίπρας από τον καΜένο εντελώς?
    ==================================================
    Στην ιδεολογία?
    *Στην ..εξυπνάδα ? στα ..ένσημα ? στις πατρογονικές περιουσιακές δημιουργίες?
    *Στην ..ιδεολογία των ‘’εκχερσωμένων’’ κοινωνικών αγώνων των εργαζομένων?
    *Στην απ-ληστ(ε)ία της εξουσιομανίας και στον ανταγωνισμό της προδοσίας?
    *Στον ανταγωνισμό της σπατάλης του δημόσιου χρήματος και του ξεπουλήματος της δημόσια περιουσίας?
    *Στην κοινή ΠΗΓΗ ( λέγε με Γαλλία) της ‘’δημιουργίας τους και της κατάληψης της εξουσίας?
    *Στη λίστα Λαγκαρντ και στους ‘’δημιουργούς ‘’ τους προκειμένου να τους ‘’φέρουν’’ στην εξουσία?
    *ΠΟΙΟΣ(?) την έδωσε στον Βαξεβάνη ΔΥΟ μήνες πρίν έλθει στην Έλλάδα?
    ***ΑΛΗΘΕΙΑ, εδώ γεννάται το μέγιστο ερώτημα:
    *Ποιος είναι πιο ειδικός : στη συκοφαντία , στην πολιτική αλητεία, στο ψέμα , στην παραπληροφόρηση, στο ‘’πρακτοριλίκι’’ και τελικά στην προδοσία τόσων και τόσων αγώνων?
    *Κατόπιν όλων αυτών των σχετικά ελαχίστων, διερωτάται κανείς, ποιος ευρωπαίος σοσιαλιστής θα ‘’έκρινε’’ ότι ο χουντοαναθρεμμένος- χουντουποστηριζόμενος- και χουντοσυμπεριφερόμενος ‘’ψευτοπρίγκηπας’’ της ..αριστεράς θα ήταν λογικό, ηθικό και έντιμο να συμπεριληφθεί στα ευρωπαϊκά σοσιαλιστικά ‘’δημοτολόγια’’ ?
    *Κατόπιν όλων αυτών υπάρχει έστω και ΕΝΑΣ !!! έλληνας που δεν ντρέπεται που την διακυβέρνηση της χώρας ‘’κατέχει’’ παράνομα και ΑΝΑΞΙΑ, το εθνικοφρονοκουμμουνιστικό αυτό ‘’χαφιεδότσουρμο’’ ?????

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.