ΚΟΣΜΟΣ

Κλιμάκωση της έντασης Βόρειας - Νότιας Κορέας

Με «αμείλικτα» αντίποινα απειλεί η Πγιονγκγιάνγκ τη Σεούλ

Η Βόρειος Κορέα απείλησε σήμερα τη Νότιο γείτονά της με «αμείλικτα αντίποινα», την επαύριο από τα προειδοποιητικά πυρά που δέχθηκαν από το νοτιοκορεατικό ναυτικό δύο βορειοκορεατικά σκάφη κοντά στη διαφιλονικούμενη θαλάσσια μεθόριο στην Κίτρινη Θάλασσα.

Οι βορειοκορεατικές δυνάμεις εφεξής θα ανοίγουν πυρ κατά οποιουδήποτε νοτιοκορεατικού σκάφους που θα παραβιάζει «έστω και κατά ένα χιλιοστό» τα θαλάσσια σύνορα, ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Δυνάμεων της Πιονγκγιάνγκ σε ανακοινωθέν του, που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο KCNA.

Το Επιτελείο αξίωσε από τη Σεούλ να ζητήσει συγγνώμη για το συμβάν, που από μέρους του γίνεται αντιληπτό ως «άφρων στρατιωτική πρόκληση», που κινδυνεύει να φέρει την περιοχή «στα πρόθυρα της έκρηξης», προστίθεται στο ίδιο ανακοινωθέν.

Σε περίπτωση νέου επεισοδίου, οι Νοτιοκορεάτες «οφείλουν να γνωρίζουν πως θα βρεθούν αντιμέτωποι με αμείλικτα αντίποινα, δεν έχει σημασία πότε, δεν έχει σημασία που, δεν έχει σημασία πως», επεσήμανε το Επιτελείο.

Χθες, ένα σκάφος του πολεμικού ναυτικού της Νοτίου Κορέας έριξε προειδοποιητικές βολές κατά ενός περιπολικού σκάφους κι ενός αλιευτικού από τη Βόρειο Κορέα, που είχαν παραβιάσει τα δυτικά θαλάσσια σύνορα των δύο χωρών, τη χάραξη των οποίων αμφισβητεί η Πιονγκγιάνγκ, θεωρώντας πως είχε αποφασισθεί μονομερώς από τον ΟΗΕ μετά τον κορεατικό πόλεμο του 1950-53.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.