ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αναδεικνύει την «πραγματική οικονομία» η Συγγρού

Με την αλήθεια σύμμαχο, ο Μητσοτάκης απέναντι στους πανηγυρισμούς Τσίπρα

Την «πραγματική οικονομία» αναδεικνύει η Συγγρού έναντι της επικοινωνιακής επίθεσης του Μαξίμου.

mitsotakis

Γραμμή άμυνας απέναντι στον επικοινωνιακό ορυμαγδό της κυβέρνησης για την... επιτυχία της αξιολόγησης, οικοδομεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ, τόσο με τη χθεσινή δήλωσή του όσο και με δημόσιες παρεμβάσεις του από σήμερα, θα επιχειρήσει να αναδείξει όλες τις πτυχές των όσων συμφώνησε ο κ. Τσίπρας, με μοναδικό στόχο, όπως λένε στη Συγγρού, την παραμονή του στην καρέκλα του Μεγάρου Μαξίμου.

Η Ν.Δ. θα επιμείνει σε τέσσερα βασικά επιχειρήματα και συγκεκριμένα ότι:

  • τα μέτρα ήταν αχρείαστα ένα χρόνο και πλέον πίσω και οφείλονται, αποκλειστικά, στους χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα που κατά τη διάρκεια του 2015 έριξε το πρόγραμμα στα βράχια
  • ως προς το χρέος, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για μία αόριστη ρύθμιση που αφορά την περίοδο μετά το 2018, για την οποία αναδέχθηκε έναν όγκο φορολογικών και ασφαλιστικών μέτρων
  • τέλος, ως προς το μηχανισμό – κόφτη, αναλαμβάνει πρόσθετη υποχρέωση – καθώς σχετικός μηχανισμός και μάλιστα με νομιμοποίηση των οποιων μέτρων από τη Βουλή ήδη προβλέπεται – κάτι που η Συγγρού αποδίδει στην αναξιοπιστία της κυβέρνησης Τσίπρα.

Ο κ. Μητσοτάκης θα επιδιώξει, εφεξής, να καταστήσει το δικό του αφήγημα κυρίαρχο έναντι αυτού της κυβέρνησης. Και σε αυτή του την προσπάθεια θα βασιστεί, σε σημαντικό βαθμό, στην αλήθεια της πραγματικής οικονομίας. Στη Συγγρού, άλλωστε, εκτιμούν ότι πολύ σύντομα, η εφαρμογή των μέτρων που ψηφίστηκαν θα διαλύσει και τις τελευταίες ψευδαισθήσεις περί προστασίας των ασθενεστέρων ενώ θα ξεσηκώσει τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που θα βρεθεί αντιμέτωπη μιας πρωτοφανούς ασφαλιστικής και φορολογικής καταιγίδας.

Ο κ. Μητσοτάκης, παράλληλα, θα προχωρήσει σε αναπροσαρμογή της στρατηγικής των εκλογών που είχε αναπτύξει τους τελευταίους μήνες, καθώς προφανώς οι όποιες εξελίξεις μεταφέρονται για την περίοδο μετά το Σεπτέμβριο. Αντί, λοιπόν, του αιτήματος για κάλπες, ο Πρόεδρος της ΝΔ θα αναπτύσσει όλη την επιχειρηματολογία που θα τον καταστήσουν κυρίαρχο και βέβαιο νικητή, όταν οι κάλπες στηθούν.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. νικος 10:11 11/05/2016

    Καλά,επιτρέπεται να ανεβάζετε για άρθρα ανακοινώσεις γραφείου τύπου κόμματος; Εν προκειμένω της ΝΔ; Εκτός κι αν δε θέλετε να υπάρχουν σοβαροί αναγνώστες στη σελίδα αλλά μόνο τα τρόλ της Νέας Δημοκρατίας…

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.