ΚΟΣΜΟΣ

«Στην αρχή πέφτεις στο έδαφος, μετά είναι όλα καλύτερα»

Με την απόπειρα δολοφονίας του παραλληλίζει ο Σόιμπλε το Grexit

Με την αναπηρία του παραλληλίζει το Grexit ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Το βίωσα αυτό στη δική μου περίπτωση. Κάποιος σε πυροβολεί, και βρίσκεσαι πεσμένος στο έδαφος. Αλλά την ίδια ώρα, η κατάστασή σου συνεχίζει να βελτιώνεται, και γίνεται καλύτερη μέρα με τη μέρα» λέει στη  Handelsblatt ο Σόιμπλε διηγούμενος σχετική συζήτηση που είχε με τον πρώην υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο Γερμανός υπουργός δεν παραλείπει να αναφερθεί και στον Έλληνα πρώην ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη και συζήτηση που είχε μαζί του για το χρέος. «Ο πρώην Έλληνας ομόλογός μου Γιάννης Βαρουφάκης, ένας πολύ έξυπνος οικονομολόγος, είπε κάποτε: ''Αν διαγράψετε το χρέος μας, σε τρία χρόνια θα είμαστε ξανά στο σημείο που είμαστε σήμερα''. Απλώς αναφέρω ό,τι είπε ο κ. Βαρουφάκης... Το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι ότι ξοδεύει περισσότερα απ' όσα κερδίζει. Γι' αυτό πρέπει να μιλήσουμε στους Έλληνες για το πώς θα πρέπει να γίνουν ανταγωνιστικότεροι. Ειδάλλως πρόκειται για "απύθμενο πηγάδι". Μπορείς να ρίξεις μέσα όσο κρασί θες, αλλά απλώς θα εξαφανιστεί. Αυτό δεν θα είχε νόημα».

Σύμφωνα με τον κ.Σόιμπλε τα ευρωπαϊκά δάνεια έχουν μέσο όρο ωρίμασης τα 31 χρόνια, αλλά και με περίοδο χάριτος 10 ετών, ενώ η εξυπηρέτηση του επιτοκίου έχει «παγώσει». «Αυτό σημαίνει ότι το σημερινό βάρος της Ελλάδας είναι ισούται με μηδέν ευρώ» υποστηρίζει.

Επίσης ξεκαθαρίζει ότι «αν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του προγράμματος είναι θετικά, δεν θα υπάρξει κούρεμα».

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Μόνο που η Ελλάδα δεν θα είναι ανάπηρη για πάντα.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.