ΚΟΣΜΟΣ

Σχόλιο για την επίσκεψη του προέδρου της Κίνας

Μεγάλη γκάφα από τη Βασίλισσα Ελισάβετ - Χαρακτήρισε «εξαιρετικά αγενείς» τους Κινέζους

Δεν έφτανε η δήλωση του Βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον που είπε ότι η Νιγηρία και το Αφγανιστάν είναι ίσως οι πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο ήρθε και η βασίλισσα Ελισάβετ να κάνει τη δική της γκάφα.

Η αυτού μεγαλειότης καταγράφηκε χθες από αδιάκριτη κάμερα να χαρακτηρίζει «εξαιρετικά αγενείς» τους Κινέζους αξιωματούχους.

Η Ελισάβετ ΙΙ είχε συνομιλία χθες με αξιωματικό της αστυνομίας του Λονδίνου, την Λούσι ντ' Ορσι, η οποία περιέγραφε τις δυσκολίες που συνάντησε κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του προέδρου της Κίνας Σι Τζινπίνγκ στο Λονδίνο τον περασμένο Οκτώβριο.

Οταν η Λούσι ντ' Ορσι είπε στη βασίλισσα ότι είχε την εποπτεία των μέτρων ασφαλείας κατά την επίσκεψη, η βασίλισσα απάντησε: «Ω, συμφορά!».

«Δεν ξέρω αν το μάθατε, αλλά υπήρξαν αρκετές δύσκολες στιγμές για μένα», πρόσθεσε η αστυνομικός, πράγμα στο οποίο η βασίλισσα απάντησε καταφατικά.

Συνεχίζοντας τη διήγηση, η αστυνομικός περιέγραψε πώς Κινέζοι αξιωματούχοι αποχώρησαν από συνάντηση με την Μπάρμπαρα Γούντογουορντ, πρεσβευτή της Βρετανίας στην Κίνα, λέγοντας ότι η επίσκεψή τους τελείωσε.

«Υπήρξαν πολύ αγενείς με την πρεσβευτή», σχολίασε η Ελισάβετ.

Εκπρόσωπος των Ανακτόρων αρνήθηκε να σχολιάσει «ιδιωτικές συνομιλίες της βασίλισσας» που έγιναν κατά τη διάρκεια δεξίωσης για τον εορτασμό των 90 χρόνων της. Η αστυνομία του Λονδίνου αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει το περιστατικό.

Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει επίσημη κινεζική αντίδραση, αλλά όταν το τηλεοπτικό δίκτυο του BBC αναφέρθηκε στις δηλώσεις της βασίλισσας, η εκπομπή διεκόπη στην Κίνα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.