Υλικά
10 μελιτζάνες άσπρες
4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια (κομ.σε φέτες)
3-4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
2 φλ.τσ. ντομάτα φρέσκια τριμμένη και ένα κουτί ντοματάκια
1/2 κ.γ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κ.σ. ρίγανη
Αλάτι (κατά τα γούστα σας)
1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο για τη γέμιση
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες. Τις χαράζουμε από τη μία πλευρά κατά μήκος, χωρίς να βγει το μαχαίρι από την άλλη μεριά για να μπει μέσα η γέμιση, τις αλατίζουμε εσωτερικά και τις αφήνουμε μέχρι να ετοιμάσουμε την γέμιση. Πριν να τις γεμίσουμε τις πλένουμε. Έτσι φεύγει η πικρίλα που έχουν και τις ξανααλατίζουμε. Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τα κρεμμύδια, την ντομάτα, το σκόρδο, τον μαιντανό, τον δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το λάδι και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες και από πάνω τις ψεκάζουμε με λίγο λάδι. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθούν. Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μελιτζάνες αργείτικες με εξίσου καλό αποτέλεσμα αλλά οι άσπρες είναι πιό πρωτότυπες.Συνοδέψτε το με φέτα χαμηλών λιπαρών και καλή σας όρεξη!
«Δώστε την πίστη της στην Αμερική»: ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ...
ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ INBOX ΣΑΣ!
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα