ΕΛΛΑΔΑ

Άφιξη 14 προσφύγων το τελευταίο 24ωρο

Mεταφορά 80 μεταναστών - προσφύγων από το hotspot της Χίου στην Κω

Oγδόντα μετανάστες και πρόσφυγες που διαμένουν στο χοτ σποτ της ΒΙΑΛ στο Χαλκειός της Χίου δέχτηκαν να μετακινηθούν στην Κω και ήδη μεταφέρθηκαν στο πλοίο «Τέρα Τζετ» στο λιμάνι των μεστών της Χίου απ’ όπου και αναμένεται να αναχωρήσουν περίπου στις 12 το μεσημέρι.
prosfyges b

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό υπήρχε δυνατότητα μεταφοράς στην Κω 300 ατόμων ώστε να αποσυμφορηθεί το χοτ σποτ της ΒΙΑΛ.

Ο αριθμός αυτός όμως δεν συμπληρώθηκε αφού οι μετανάστες - πρόσφυγες θέλουν να μετακινηθούν στον Πειραιά και όχι σε άλλο νησί αλλά και γιατί φοβούνται μήπως μεταφερθούν πίσω στην Τουρκία.

Από το πρωί, στελέχη της Αστυνομίας με μεταφραστές προσπαθούν να συγκεντρώσουν και άλλους μετανάστες και πρόσφυγες που διαμένουν σε ανοικτές δομές στην πόλη της Χίου ώστε να αυξηθεί ο αριθμός όσων θα μετακινηθούν προς την Κω.

Μόλις 14 νεοεισερχόμενοι στην Ελλάδα μετανάστες και πρόσφυγες καταγράφθηκαν το τελευταίο 24ωρο στα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Χθες Παρασκευή και μέχρι σήμερα Σαββάτο το πρωί, στη Χίο δεν πέρασε κανένας μετανάστης ή πρόσφυγας. Στη Λέσβο καταγράφηκαν έξι νέες αφίξεις και στη Σάμο οκτώ.

Εγκλωβισμένοι, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, καταγεγραμμένοι στα χοτ σποτς των τριών νησιών, ζουν σήμερα 7.091 άτομα. Συγκεκριμένα καταγεγραμμένοι στο χοτ σποτ της Μόριας στη Λέσβο βρίσκονται 3767 άτομα, στη Χίο 2418 και στη Σάμο 906.

Επίσης περίπου 2.500 από τους 7.091 διαμένουν σε ανοικτές δομές στη Μυτιλήνη, στη Χίο και στη Σάμο επειδή ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες ή έχουν υποβάλει αίτηση ασύλου και μετά την παρέλευση 25ημέρου δεν έχουν λάβει απάντηση.

Επίσης στη Σάμο σε ανοικτές δομές, εκτός χοτ σποτ ζουν άλλοι 164 πρόσφυγες που έχουν μπει στην Ελλάδα πριν την 20η Μαρτίου και παραμένουν αφού δεν επιθυμούν να μετακινηθούν προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.