ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μοσχάρι ραγού με μπίρα

mosxaraki-ragou

Υλικά
2 κιλά μοσχαρίσιο κρέας από ελιά, χτένι ή ποντίκι, σε κύβους 2,5εκ. περίπου
7 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
1 κουτ. σούπας βούτυρο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κουτ. σούπας αλεύρι
3 κουτ. σούπας ξίδι
1 λίτρο μπίρα
3 κουτ. σούπας μέλι
3 φύλλα δάφνης
2 κλαδάκια θυμάρι
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο με το λάδι και σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το κρέας από όλες τις πλευρές.

Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και ρίχνετε τα κρεμμύδια. Τα σοτάρετε για 8 λεπτά, χωρίς να τα αφήσετε να ροδοκοκκινίσουν. Τα περιχύνετε με το ξίδι, το μέλι και το αλεύρι και τα ανακατεύετε για 5 λεπτά ακόμα. Τα κρεμμύδια θα πρέπει να γίνουν διάφανα.

Σε κατσαρόλα μεταφέρετε τα κρεμμύδια σε στρώσεις εναλλάξ με τα κομμάτια του κρέατος. Ρίχνετε την μπίρα και προσθέτετε το θυμάρι και τη δάφνη. Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε την κατσαρόλα και βράζετε το φαγητό 5 ώρες σε πολύ χαμηλή φωτιά. Στο τέλος δυναμώνετε τη φωτιά μέχρι να ελαττωθεί και να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρετε το ραγού με πουρέ πατάτας και καρότου.

Φωτογραφίες: Κων/νος Καφίρης - Food styling: Elena Jeffrey
Πηγή : www.olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.