ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαράζ δηλώσεων του υπ. Επικρατείας στις ΗΠΑ

Ν. Παππάς: Θέλουμε πραγματικές λύσεις και όχι προσωρινές για το χρέος

Όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, ο κ. Παππάς υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί μια νέα συμφωνία χωρίς να υπάρξει συγκεκριμένη διευθέτηση για την ελάφρυνση του χρέους από τους ευρωπαίους πιστωτές της χώρας. 
pappas

"Θέλουμε πραγματικές λύσεις και όχι προσωρινές για το χρέος", τονίζει σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, ο κ. Παππάς υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί μια νέα συμφωνία χωρίς να υπάρξει συγκεκριμένη διευθέτηση για την ελάφρυνση του χρέους από τους ευρωπαίους πιστωτές της χώρας.
"Όχι άλλες αναβολές", τονίζει.

Ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει πολύ αισιόδοξος για την επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων για την ελάφρυνση του χρέους ως τις 24 Μαΐου.

"Υπάρχουν κάποιες διαφωνίες μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων εταίρων μας", προσθέτει. "Ωστόσο έχουμε καταστήσει σαφή τη θέση μας ότι χρειαζόμαστε μια μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους...Δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία καθυστέρηση".
Ο υπουργός Επικρατείας επισημαίνει επίσης στη συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα ότι έλαβε υποστήριξη από τις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο μέτοχο του ΔΝΤ, για μια άμεση συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους.
"Θέλουν μια λύση τώρα, όχι μόνον μια ημερομηνία για τη λύση", σημειώνει. "Η συζήτηση αυτή για τις προϋποθέσεις, ή να δοθεί το έναυσμα, για αναδιάρθρωση του χρέους δεν θα είναι πλέον αόριστη. Θα είναι καθορισμένη", υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας.

Ο Ν. Παππάς στο CNBC

«Είμαστε πολύ κοντά να ολοκληρώσουμε μια συμφωνία με τους εταίρους και αυτά είναι τα μηνύματα που συνεχίζουμε και λαμβάνουμε και από τις δύο όχθες του Ατλαντικού», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

«Πετύχαμε πολύ περισσότερα από όσα πολλοί ανέμεναν», δήλωσε ο υπ. Επικρατείας Ν. Παππάς στο CNBC

Όπως σημείωσε ο υπουργός «υπάρχει η ανάγκη τώρα να γίνουν λίγα ακόμα βήματα μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ζήτημα του ελληνικού χρέους», επισημαίνοντας πως "η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε πολύ περισσότερα από όσα ανέμεναν πολλοί".

«Τον περασμένο Ιούλιο, όποτε υπεγράφη η συμφωνία (σ.σ. με τους θεσμούς), οι εκτιμήσεις ήταν πως η ελληνική οικονομία θα παρουσίαζε ύφεση της τάξης του 2,3%. Όμως το ΑΕΠ κατέγραψε ύφεση μόλις κατά 0,2%. Κατορθώσαμε να μειώσουμε τους δείκτες ανεργίας κατά 2% και ψηφίσαμε νόμους που προωθούν μεταρρυθμίσεις,την πάταξη της διαφθοράς, τη μείωση της γραφειοκρατίας και δημιουργούν ένα κλίμα σταθερότητας που μπορούν να φέρουν επενδύσεις. Και το πετύχαμε αυτό προστατεύοντας τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», τόνισε ο Ν.Παππάς.

Πρόσθεσε πως έφτασε η ώρα όλες οι πλευρές να κάνουν ακόμη μερικά βήματα και πως «δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε οποιεσδήποτε διαφωνίες αναφορικά με τη διαχείριση του ζητήματος του ελληνικού χρέους να προκαλέσουν καθυστερήσεις», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για επίτευξη μιας τελικής λύσης στο Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Παράλληλα ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι είναι ισορροπημένο το πρόγραμμα έως το 2018 και πρόσθεσε ότι οι δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που προώθησε και εφάρμοσε η ελληνική κυβέρνηση που απέφεραν πολλά περισσότερα από όσα ανέμεναν πολλοί εταίροι.«Αυτό αποδεικνύει την αποτελεσματική διακυβέρνηση και την επιτυχή εφαρμογή της φορολογικής πολιτικής», σημείωσε.

«Οι πολύ γενναίες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα και στην φορολογία εισοδήματος δίνει το σήμα σε όλον τον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι μια σταθερή χώρα και ότι έχει μια κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη, κοινωνικά δίκαιη και πρόθυμη να οδηγήσει την χώρα σε μια νέα σελίδα . Και αυτές οι μέρες καταγράφουν τις πρώτες γραμμές αυτού του νέου καλού κεφαλαίου που βλέπουμε για την Ελλάδα και για τον ελληνικό λαό», συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ: «Παγιώνεται η εικόνα μιας Ελλάδας η οποία από μια χώρα σε κρίση γίνεται μια χώρα που επανακάμπτει, σταθεροποιείται και πορεύεται σε ένα καλύτερο μέλλον»

Την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα των συναντήσεων με την ηγεσία της αμερικανικής κυβέρνησης στην Ουάσιγκτον, εξέφρασε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ.

«Οι συναντήσεις με την ηγεσία της αμερικανικής κυβέρνησης δείχνουν ότι είναι πάρα πολύ συνειδητοποιημένες πάρα πολλές πλευρές ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο τραπέζι μια συμφωνία η οποία εφαρμόζεται, η οποία έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς και δεν πρέπει να υπάρξουν καθυστερήσεις. Χαιρετίζουμε το γεγονός ότι αυτό είναι συνείδηση και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Στην ερώτηση αν επαναβεβαιώθηκε η αμερικανική στήριξη στα ελληνικά αιτήματα για τη διευθέτηση του χρέους, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι «είναι πολύ ξεκάθαρες οι τοποθετήσεις του Αμερικανού υπουργού Οικονομικών, στην κατεύθυνση μιας διευθέτησης του χρέους η οποία θα είναι πειστική και για τους Έλληνες καταναλωτές και για τους διεθνείς επενδυτές. Πειστική ούτως ώστε όλοι να καταλάβουν ότι αυτή ήταν μια λύση που επιτρέπει στην Ελλάδα να επιστρέψει στο δρόμο της ανάπτυξης».

Ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε ότι η κυβέρνηση εκείνο που θέλει είναι να εφαρμοστεί η συμφωνία και να έχει συγκεκριμένες ρυθμίσεις τέτοιες που θα την καθιστούν βιώσιμη. «Νομίζω ότι πνεύμα και το γράμμα της συμφωνίας του Ιουλίου μπορεί και πρέπει να τηρηθεί χωρίς καθυστερήσεις», είπε ο υπουργός Επικρατείας και δήλωσε αισιόδοξος ότι μπορεί να έχουμε συμφωνία στις 24 Μαΐου.
Ως προς το επενδυτικό ενδιαφέρον της επίσκεψής του και τις επαφές του στην Ουάσιγκτον αλλά και το κομμάτι τις επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, ο υπουργός Επικρατείας δήλωσε: «Στη Νέα Υόρκη περιμένουμε να συναντήσουμε και ανθρώπους της επιχειρηματικής κοινότητας, ακριβώς για να δείξουμε ότι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα προς ένα νέο κεφάλαιο. Νομίζω ότι αυτό έχει αρχίσει να γίνεται συνείδηση και καθώς περνούν οι μέρες και ολοκληρώνεται η συμφωνία όλο και περισσότερο αυτή η εικόνα θα παγιώνεται και θα παγιώνεται η εικόνα μιας Ελλάδας η οποία από μια χώρα σε κρίση γίνεται μια χώρα που επανακάμπτει, σταθεροποιείται και πορεύεται σε ένα καλύτερο μέλλον».

«Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα»
«Έχω την πεποίθηση πως, πλέον, από σε όλο και περισσότερες πλευρές γίνεται κατανοητό ότι η Ελλάδα μόλις έπαψε να παλεύει απλώς για την επιβίωση. Τώρα παλεύουμε για μια καλύτερη ζωή», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Ουάσιγκτον.

Στο πλαίσιο επίσης αποστολής ο υπουργός Επικρατείας μίλησε σε εκδήλωση που διοργάνωσε το European Institute, με θέμα «Greece Turning the Page: A Discussion with Nikos Pappas».

«Η κατάσταση στην οποία βρέθηκε η Ελλάδα της κρίσης, χάνοντας το 25% του ΑΕΠ της με την ανεργία να εκτινάσσεται στο 27%, δεν συνιστά μονάχα οικονομική αποτυχία. Συνιστά και πολιτική αποτυχία των δύο κομμάτων που κυριάρχησαν τις προηγούμενες δεκαετίες», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας σημειώνοντας πως της αποτυχίας αυτής, οι Έλληνες έχασαν την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα γενικώς. «Αυτή η εμπιστοσύνη επανήλθε χάρη στο ΣΥΡΙΖΑ, ένα μικρό -κάποτε- κόμμα, που κατάφερε να κερδίσει δύο εκλογές. Ή τρεις, αν μετρήσει κανείς και το δημοψήφισμα», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

«Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα. Η Ελλάδα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο» ανέφερε ο κ. Παππάς και επισήμανε ότι «για πρώτη φορά τα τελευταία έξι χρόνια έχουμε ένα πρόγραμμα που δείχνει ότι μπορεί να δουλέψει».

«Υπερβήκαμε το στόχο των φορολογικών εσόδων κατά 2 δισ. ευρώ το 2015, μια πολύ δύσκολη χρονιά, με σκληρή διαπραγμάτευση, απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, capital controls, προσφυγική κρίση. Πετύχαμε πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% του ΑΕΠ, έναντι ελλείμματος 0,25% που προέβλεπε η Συμφωνία. Η ανεργία μειώθηκε κατά 2 μονάδες», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε: «Δεν πανηγυρίζουμε, βέβαια, γιατί παραμένει πολύ ψηλή, αλλά η μείωσή της είναι ενδεικτική της θετικής τάσης. Καταφέραμε να απορροφήσουμε το 97,5% των κονδυλίων ΕΣΠΑ και να «στέψουμε» για πρώτη φορά τη χώρα μας πρωταθλήτρια Ευρώπης στον τομέα. Το καταφέραμε διοχετεύοντας 5 δισ. ευρώ και 2 δισ. αγροτικές επιδοτήσεις στην ελληνική οικονομία από το Σεπτέμβριο ως το Δεκέμβριο».

Ο υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε «όπλο» στις δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους εταίρους τα καλά οικονομικά αποτελέσματα και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα με αυτά που κατάφερε έχει μέρος της ιδιοκτησίας του προγράμματος αλλά μαζί και την υποχρέωση να το υλοποιήσει πλήρως. «Ακριβώς τα καλά οικονομικά μας αποτελέσματα ήταν και το όπλο μας στις διαπραγματεύσεις. Ασφαλώς, υπήρξαν και πράγματα που μας επιβλήθηκαν στη Συμφωνία. Και άλλα τα οποία επιβάλαμε εμείς. Για παράδειγμα, περιορίσαμε την υποχρέωση για τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα. Γλιτώσαμε την αφαίμαξη της ελληνικής οικονομίας κατά 20 δισ. Με αυτή την έννοια, ναι, έχουμε μέρος της ιδιοκτησίας του προγράμματος, αλλά και την υποχρέωση να το υλοποιήσουμε πλήρως», είπε ο υπουργός.

Ο κ. Παππάς εξέφρασε την πεποίθηση ότι μετά τις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν λόγω της διαφωνίας μεταξύ των θεσμών θα έχουμε συμφωνία στις 24 Μαϊου. «Από την αρχή είχαμε τονίσει ότι οι διαφωνίες μεταξύ των θεσμών δεν πρέπει να οδηγούν σε καθυστερήσεις. Αυτό δεν το αποφύγαμε τελικά, αλλά είμαι πλέον πεπεισμένος ότι το θέμα θα τελειώσει στις 24 Μαΐου», δήλωσε ενώ αναφερόμενος στη συμφωνία για το χρέος υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι τόσο η εξυπηρέτηση, όσο και η ελάφρυνση του χρέους, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι η οικονομία στέκεται στα πόδια της.

«Για ποιο λόγο ζητάμε ρύθμιση του χρέους; Για να αναζωογονήσουμε την οικονομία. Ομως, δεν έχει κανένα νόημα να αυτοκτονήσουμε για να το πετύχουμε. Είναι σα να σου λέει κάποιος: πήδα από τον 5ο όροφο και, όταν σκάσεις στο πεζοδρόμιο, θα σου δώσω παγωτό. Το οποίο, μάλιστα, δεν θα πληρώσει καν ο ίδιος. Σου υπόσχεται ένα παγωτό που -υποτίθεται ότι- θα σου αγοράσει κάποιος άλλος. Με άλλα λόγια, αν πάει κάποιος σε μια γριούλα που παίρνει 500 ευρώ σύνταξη και της πει ότι στο εξής θα παίρνει 300 ευρώ αλλά θα ελαφρυνθεί το χρέος, νομίζετε ότι θα την πείσει;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας.

«Αν δεχόμασταν περισσότερα μέτρα από όσα περιλαμβάνει η Συμφωνία θα καταστρέφαμε την κοινωνική -και την πολιτική- συναίνεση απέναντι στο πρόγραμμα. Δεν έχει νόημα να εστιάσεις μόνο στην εσωτερική υποτίμηση προκειμένου να γίνεις ανταγωνιστικός. Γιατί, έτσι, μπορεί να είσαι πιο ανταγωνιστικός από το γείτονα σου, αλλά ταυτόχρονα να βρεθείς σε χειρότερη θέση από πέρσι. Θεωρώ ότι αυτή η λογική έχει εξαντληθεί», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Υπογράμμισε επίσης ότι πρωταρχική μέριμνα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι η λήψη μέτρων για τη στήριξη των πιο αδύναμων σε μια κοινωνία με 2 εκατομμύρια ανασφάλιστους, 25% ανεργία, 60% νεανική ανεργία. «Για παράδειγμα, συναντήσαμε αντιδράσεις από τους Θεσμούς όταν νομοθετήσαμε τις 100 δόσεις. Ομως, λίγο καιρό μετά, 1,1 εκατομμύριο άνθρωποι αξιοποίησαν τη ρύθμιση αυξάνοντας τα έσοδα και, ουσιαστικά, βελτιώνοντας συνολικά την φορολογική κουλτούρα των Ελλήνων», είπε ο κ. Παππάς.

Αναφερόμενος στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή και τις παθογένειες που θεραπεύει, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι «το ασφαλιστικό σύστημα στην Ελλάδα ήταν απλά μια σύνθεση από ξεχωριστές ρυθμίσεις για διαφορετικές κοινωνικές ομάδες. Οποια είχε τη δυνατότητα να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση «κέρδιζε» τους καλύτερους όρους». «Εμείς λειτουργήσαμε με διαφάνεια. Ενοποιήσαμε τους όρους για όλους. Ανεξάρτητα από το επάγγελμά σου, πληρώνεις ένα ποσοστό του εισοδήματος σου ως εισφορές. Παράλληλα, προστατεύσαμε το ύψος των σημερινών συντάξεων, διότι οι συντάξεις στην Ελλάδα λειτουργούν ως υποκατάστατο του κοινωνικού κράτους. Το 51% των ελληνικών νοικοκυριών έχουν ως κύριο εισόδημα τη σύνταξη, η οποία -παρά ταύτα- έχει ήδη κουρευτεί 11 φορές τα τελευταία χρόνια», ανέφερε ο υπουργός.
Ως προς το εσωτερικό κλίμα από τα μέτρα που ψηφίζονται και υλοποιούνται, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι «δεν υπάρχει σήμερα η μεγάλη κοινωνική αναταραχή των προηγούμενων ετών».

«Όλοι βλέπουν ότι παλεύουμε καθημερινά για να προστατέψουμε αυτούς που χτυπήθηκαν από την κρίση. Και έχουμε ήδη παρουσιάσει σημαντικά επιτεύγματα σε μακροοικονομικό επίπεδο. Αν υπήρχε κοινωνική αναταραχή, αυτή θα αντανακλούσε στις ψηφοφορίες στο Κοινοβούλιο», ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας ενώ αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση είπε ότι «υπάρχουν εγκαταστημένα συμφέροντα που ενοχλούνται».

Ο κ. Παππάς έκανε ειδική αναφορά στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. «Προσωπικά, στοχοποιήθηκα εντονότατα από ιδιοκτήτες media, επειδή είμαι αρμόδιος για το διαγωνισμό που διενεργεί η κυβέρνηση προκειμένου να αδειοδοτηθούν για πρώτη φορά -μετά από 25 χρόνια λειτουργίας- τα ιδιωτικά κανάλια. Σημειώστε ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει προχωρήσει ποτέ σε διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Επίσης, επιτίθενται στην κυβέρνηση συγκεκριμένες επαγγελματικές ομάδες, οι οποίες επιδιώκουν ειδική μεταχείριση», είπε ο υπουργός Επικρατείας.

Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, ο υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε ότι χρειάζεται προσεκτική διαχείριση, «ιδιαίτερα όταν βλέπουμε χώρες να σηκώνουν φράχτες για να μην αφήνουν ανθρώπους να περνούν τα σύνορά τους».
«Οι εταίροι μας πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης τους. Αν θες να μοιράζεσαι τις ευκαιρίες, πρέπει να μοιράζεσαι και τις ευθύνες. Η καγκελάριος Μέρκελ τήρησε πολύ γενναία στάση στο προσφυγικό. Αν δεν το είχε κάνει θα μπορούσε να απειληθεί με διάλυση η ίδια η Ευρώπη».

Αναφερόμενος στα αποτελέσματα των συναντήσεων του στην Αμερική, ο κ. Παππάς ότι στη διάρκεια της παραμονής του στην Ουάσιγκτον είχε συναντήσεις με την αμερικανική κυβέρνηση, τη στάση της οποίας απέναντι στην ελληνική κρίση η κυβέρνηση εκτιμά ιδιαίτερα. «Προφανώς, δεν θα αποκαλύψω τι μου είπαν για το χρέος, μπορώ όμως να σας πω πως ό,τι άκουσα με χαροποίησε», είπε ο υπουργός Επικρατείας για να υπογραμμίσει: «Εχω την πεποίθηση πως, πλέον, από σε όλο και περισσότερες πλευρές γίνεται κατανοητό ότι η Ελλάδα μόλις έπαψε να παλεύει απλώς για την επιβίωση. Τώρα παλεύουμε για μια καλύτερη ζωή».

6 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΝΜan. 11:51 14/05/2016

  Ένωση Διοικητικών Δικαστών
  «Μνημόνιο διαρκείας ο κόφτης»

  Μνημόνιο διαρκείας χαρακτηρίζει τον επερχόμενο «κόφτη» η ένωση Διοικητικών Δικαστών εκφράζοντας την απόλυτη αντίθεσή της στο επερχόμενο νομοσχέδιο.
  Συγκεκριμένα οι Διοικητικοί Δικαστές αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους: Μετά την ψήφιση του νόμου για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού – συνταξιοδοτικού συστήματος, και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες την Κυριακή 8-5-2016 (χωρίς δυνατότητα πλήρους διαβούλευσης, επαρκούς συζήτησης στη Βουλή, στοιχειώδους ενημέρωσης του λαού και δυνατότητας ακρόασης όλων των ενδιαφερόμενων φορέων), δηλαδή με διαδικασία απαράδεκτη για νομοθέτημα κρίσιμο για τη ζωή όλων των πολιτών, δεδομένου ότι με αυτό ανατρέπονται θεμελιώδεις κατακτήσεις της Κοινωνικής Ασφάλισης, αναμένεται την ερχόμενη εβδομάδα να εισαχθεί στη Βουλή προς ψήφιση νέο πολυνομοσχέδιο με το οποίο, μεταξύ άλλων, θα επιχειρηθεί να θεσπιστεί ο λεγόμενος μηχανισμός αυτόματης περικοπής δαπανών του Δημοσίου (“κόφτης”) που, όπως διαφαίνεται, θα αφορά και συντάξεις, μισθούς και παροχές κοινωνικής ασφάλισης, αλλά αντιστρόφως και επιβολή φορολογικών βαρών.
  Δηλώνουμε την απόλυτη αντίθεση της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών με την προώθηση προς ψήφιση διατάξεων που θα θεσπίσουν τον παραπάνω μηχανισμό. Ένας τέτοιος μηχανισμός, ανεξάρτητα από τα επιμέρους τεχνικά του χαρακτηριστικά, θα συνιστά ένα «Μνημόνιο διαρκείας», με θύματα τους εργαζόμενους, τους μικρούς επαγγελματίες και τους
  συνταξιούχους.
  Αποδοκιμάζουμε την αντιεπιστημονική ερμηνεία που επικράτησε στη Βουλή σύμφωνα με την οποία η γιγάντωση του Κρατικού Χρέους συνδέεται με το σύστημα της Κοινωνικής Ασφάλισης. Αντιθέτως όπως έχουμε ήδη επισημάνει, η αλήθεια είναι , ότι τα ελλείμματα των Ασφαλιστικών Ταμείων δημιουργήθηκαν επειδή διαχρονικά τα αποθεματικά τους αξιοποιήθηκαν με διάφορες τεχνικές για σκοπούς άσχετους με τον προορισμό τους (ιδίως κατάθεση στη Τράπεζα της Ελλάδος με μηδαμινό επιτόκιο για δεκαετίες επένδυση στο Χρηματιστήριο, PSI κλπ.),σε συνδυασμό με την εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή και εισφοροαποφυγή. Οι
  ασφαλισμένοι καλούνται άδικα να πληρώσουν ελλείμματα των Ταμείων για τα οποία δεν ευθύνονται.
  Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών εκφράζει την συμπαράστασή της στις κοινωνικές ομάδες που αντιστέκονται στην προώθηση αυτών των μέτρων.

 2. Η ΜΑΡΤΥΡΙΑΡΑ ΓΑΤΑ »ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ»

  4 συναντήσεις του Αλέξη με τη διαπλοκή…λένε !

  (…..) «Συγχαρητήρια για τη νίκη σου. Θα κερδίσεις σίγουρα και τις εθνικές εκλογές» είπε ο εκδότης.
  «Ευχαριστώ πολύ. Θα ήταν σημαντικό να έχω την υποστήριξη του πιο ιστορικού συγκροτήματος Τύπου» απάντησε ο πολιτικός.
  Η συζήτηση πέρασε στα θέματα της επικαιρότητας, η οποία είχε αρχίσει να επιβραδύνεται για να προσαρμοστεί στους θερινούς ρυθμούς της… γνώριμης ακινησίας.
  Ο πολιτικός ηγέτης ανέλυσε στον εκδότη την άποψή του ότι η κυβέρνηση δεν θα κατόρθωνε να ανακάμψει και ότι πλέον οι ξένοι σύμμαχοι της χώρας, ανάμεσα στους οποίους και οι ΗΠΑ, διάκεινται φιλικά προς το κόμμα του.
  Η μυστική συνάντηση, η μοναδική στην οποία ήταν απολύτως μόνοι τους, διήρκεσε ακριβώς μία ώρα. Οι δύο άνδρες εγκατέλειψαν το διαμέρισμα σε διαφορετική ώρα, με πρώτο τον εκδότη.
  ΣΧΟΛΙΟ: Ήξερε ο πολιτικός και τις θέσεις και απόψεις των ξένων
  και ειδικά των ΗΠΑ ? Αμερικανάκι του » κερατά » ο πολιτικός , όπως όλα δείχνουν…

  • ΧΑΜ 12:42 14/05/2016

   ‘’Βάζει λουκέτο η Ηλεκτρονική».

   «Βόμβα» στην αγορά-Βάζει λουκέτο η «Ηλεκτρονική» μετά από 66 χρόνια
   Τέλος εποχής για την Ηλεκτρονική, καθώς η ελληνική αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών δεν κατάφερε τελικά να αντισταθεί στην κρίση και το σκληρό ανταγωνισμό και σε λίγες ημέρες κατεβάζει τα ρολά.
   Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη θα έχει σαν αποτέλεσμα να κλείσουν 50 καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα και να χάσουν τη δουλειά τους 450 εργαζόμενοι.
   Ο επιχειρηματίας τα τελευταία χρόνια προσπάθησε με αναδιαρθρώσεις και προωθητικές κινήσεις να σώσει την αλυσίδα, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και οι φήμες που κυκλοφορούσαν τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς αυτή τη φορά θα αποδειχτούν αληθινές.
   Η εταιρεία δραστηριοποιείται με τη σύγχρονη εμπορική της υπόσταση από το 1989 ενώ η ιστορία της βρίσκεται στις αρχές της δεκαετίας του 1950, οπότε και ξεκίνησε η λειτουργία της ως κατάστημα ηλεκτρικών ειδών. Στους τομείς εμπορίας της Ηλεκτρονικής συγκαταλέγονται ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, συσκευές εικόνας και ήχου, ειδών τηλεφωνίας, κλιματιστικών, μικροσυσκευών, multimedia.
   Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Ιωάννης Στρούτσης τα τελευταία χρόνια δίνει μάχη να κρατήσει την επιχείρηση στα πόδια της, ενώ σε αυτό το πλαίσιο τα προηγούμενα χρόνια έγιναν περικοπές μισθών, απολύσεις εργαζομένων, ενώ έκλεισαν και πολλά καταστήματα της εταιρείας σε επαρχιακές πόλεις και όχι μόνο.
   Το 2014 μάλιστα, η εταιρεία Ηλεκτρονική είχε ζητήσει από όλους τους εργαζόμενους να προσφέρουν έναν μισθό, προκειμένου να διασωθεί η εταιρεία, κάτι που τότε είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.
   Το αφεντικό της Ηλεκτρονικής, Ιωάννης Στρούτσης απέκτησε την εταιρεία το 1989 και έγινε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες της χώρας έχοντας το 13% του μεριδίου αγοράς στην Ελλάδα και το 6 % στην Κύπρο.

 3. Mνήμων 11:41 14/05/2016

  ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ Ο ΤΕΡΕΝΣ ΠΗΡΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ?

  Ποιοι και γιατί «έφαγαν» τον Παναγιώτη Νικολούδη

  ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ! Ο ΤΕΡΕΝΣ ΠΗΡΕ ΤΗ ΘΕΣΗ ΝΙΚΟΛΟΥΔΗ?
  (…) Πέραν τούτου ωστόσο, το θέμα του Παναγιώτη Νικολούδη φαίνεται να αποτέλεσε σημείο τριβής μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου, καθώς ο δεύτερος σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες φέρεται να εξέφρασε αντιρρήσεις στη διατήρηση του υπουργού Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, σε ένα αντικείμενο με το οποίο είχε ασχοληθεί τους τελευταίους μήνες της προηγούμενης διακυβέρνησης και ο Τέρενς Κουίκ.
  Ιστότοπος φίλα προσκείμενος στον Πάνο Καμμένο άφηνε αιχμές κατά του Παναγιώτη Νικολούδη λίγες ώρες πριν την ανακοίνωση του νέου κυβερνητικού σχήματος και τον εγκαλούσε τόσο για εμπλοκή στην υπόθεση Μητρόπουλου όσο και για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην αποκάλυψη των «μεγαλοδημοσιογράφων που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό», ενώ την ίδια ώρα υπογράμμιζε την «ιδιαίτερη αγάπη που έχει η διαπλοκή» για τον υπουργό.

 4. NMan. 11:40 14/05/2016

  Τι θα έλεγε ο Τσίπρας του 2012 για τον Τσίπρα του 2015

  Εκείνο που χαρακτήρισε το πολιτικό σύστημα και το οδήγησε στην ανυποληψία ήταν άλλα να διακηρύσσονται πριν τις εκλογές και άλλα να εφαρμόζονται τελικά. Ειδικά μάλιστα όταν επαναλαμβάνονται ακριβώς εκείνα τα επιχειρήματα που είχαν απορριφθεί.
  Δείτε τι έλεγε ο σημερινός πρωθυπουργός στο Ζάππειο το 2012.
  Για το αν μπορεί μια αριστερή κυβέρνηση να εφαρμόσει μνημονιακά μέτρα, για τη λογική των «ισοδύναμων», για τη δανειακή σύμβαση, για την βάση της πολιτικής διαπραγμάτευσης, για τα επιχειρήματα της ΔΗΜΑΡ που σήμερα επαναλαμβάνονται αυτούσια:
  http://agonaskritis.gr/%CF%84%CE%B9-%CE%B8%CE%B1-%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B3%CE%B5-%CE%BF-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-2012-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%84%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81/

 5. Όταν ο ΕΝΤΙΜΟΣ υπουργός,Γιώργοσ Παπακωνσταντινου, παρεπέμφθη στο ειδικό δικαστήριο για »απώλεια» …τεκμαρτών 120..000 !!!! ευρώ τησ λίστας των γαλλόφωνων ληστοπολιτικών,
  την ΙΔΙΑ ΩΡΑ! Ο ΘΕΜΟΣ

  Απαλλάσσεται με βούλευμα για τα 5 εκ. ευρώ ο Θέμος Αναστασιάδης

  | 04 Μαρ. 2015

  Με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας ο εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμος Αναστασιάδης, απαλλάσσεται από τις κατηγορίες της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατά το οικονομικό έτος 2008.
  Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, στη διάρκεια φορολογικού ελέγχου του οικονομικού έτους 2008 εντοπίστηκε ότι ο Θέμος Αναστασιάδης είχε αποκρύψει 1,6 εκατομμύριο ευρώ συν τις προσαυξήσεις. Ακολούθησε η ποινική δίωξη σε βάρος του, η οποία όμως ασκήθηκε πριν από την έκδοση απόφασης από φορολογικό δικαστήριο.

  Η δίωξη σε βάρος του ήταν το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής εξέτασης όταν ο Θέμος Αναστασιάδης βρέθηκε να έχει καταθέσει τον Ιούλιο του 2007, τμηματικά, με διαφορά λίγων ημερών σε υποκατάστημα της τράπεζας BNP Paribas στο Κολωνάκι το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ.

  Ακολούθησε φορολογικός έλεγχος και πόρισμα από το ΣΔΟΕ, το οποίο διαπίστωνε ότι ο εκδότης της εφημερίδας δεν μπορούσε να δικαιολογήσει τα 3.360.540,95 ευρώ από τα 5 εκατ. ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του.

  «Οι τηλεοπτικοί «εισαγγελείς» εξέδωσαν «καταδικαστικές» αποφάσεις κατά του κ. Θέμου Αναστασιάδη για φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Η θεσμική Δικαιοσύνη όμως έκρινε με αμετάκλητο βούλευμά της ότι ο Θέμος Αναστασιάδης δεν διέπραξε τα ανωτέρω αδικήματα. Η αυτοσυγκράτηση είναι αρετή» δήλωσε σχετικά ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.