ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Σωστές οι προτάσεις του ΔΝΤ για το χρέος»

Ν. Βούτσης: Δεν είμαστε χομπίστες εκλογών

Με φουλ ρυθμούς αναμένεται να λειτουργήσει το καλοκαίρι η Βουλή, αμέσως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου την ερχόμενη Κυριακή, καθώς στην αναμονή βρίσκονται σειρά σημαντικών νομοσχεδίων, η ψήφιση των οποίων, θεωρεί η κυβέρνηση, θα δώσει το έναυσμα για την εκκίνηση της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.
ÂÏÕËÇ ÐÑÏÃÑÁÌÌÁÔÉÊÅÓ ÄÇËÙÓÅÉÓ ÐÑÙÈÕÐÏÕÑÃÏÕ ÔÓÉÐÑÁ ÁË.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, σημαντικά νομοσχέδια όπως, αναπτυξιακός νόμος, αδήλωτες καταθέσεις ή κοινωνική οικονομία, έμειναν πίσω εξαιτίας του ότι έπρεπε πρώτα να ολοκληρωθεί η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Ταυτόχρονα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο, να μην λειτουργήσουν τα θερινά τμήματα και να συνεχιστεί κανονικά η Ολομέλεια.

Προσέθεσε δε ότι η καθυστέρηση νομοσχεδίων που ήθελε η κυβέρνηση να προχωρήσουν, εντάσσεται σε ένα κλίμα που καλλιεργούσαν ορισμένες πλευρές των δανειστών, οι οποίοι, όπως είπε, «δεν μας αφήνουν να τα φέρουμε πριν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου».

Αιτιολογώντας την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου λίγες μέρες πριν το Eurogroup, ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι η καθυστέρηση του δεν έχει σχέση με τίποτα άλλο, πέρα από την προπαρασκευαστική διαδικασία, που όπως είπε, «είναι δύσκολη και χρονοβόρα». «Άλλο τι συμφωνούμε στο Χίλτον και άλλο τι πρέπει να αποτυπωθεί στον νόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει τον «δημοσιονομικό διορθωτή», ο πρόεδρος της Βουλής έκανε λόγο για σύνθετη διαδικασία που θα αποτυπώνει τη βούληση της κυβέρνησης για το πώς θα γίνεται. «Θα το γνωρίζουμε εγκαίρως. Υπάρχει η ιδέα, και προληπτικά η εκάστοτε κυβέρνηση ακόμα και να προλαβαίνει αυτές τις διορθώσεις. Θα λαμβάνονται μέτρα προληπτικά ώστε να μην υπάρχει ανάγκη να γίνεται» ενεργοποίηση του “κόφτη”, συμπλήρωσε.

«Δεν είμαστε χομπίστες εκλογών»

Ο κ. Βούτσης απέρριψε σενάρια περί πρόωρων εκλογών, επισημαίνοντας ότι «δεν είναι στην οπτική και στον ορίζοντα της κυβέρνησης.

«Εδώ υπάρχει συγκεκριμένη δέσμευση, η οποία πάρθηκε για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία για το πρόγραμμα αυτό ή και όποιο άλλο πρόσθετο εκπονήσει η κυβέρνηση. Δεν είμαστε χομπίστες εκλογών. Να ζητάς κάθε χρόνο είτε να σε αποθεώσει ο λαός, είτε οτιδήποτε άλλο. Στο τέλος θα γίνει ταμείο. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία λειτουργεί το Σύνταγμα. Δεν θα είναι, όμως, ως επιλογή ή πρωτοβουλία της κυβέρνησης», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Επιμένουμε 100% στην απλή αναλογική»

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Βουλής κληθείς να σχολιάσει τη συζήτηση που έχει ανοίξει για αλλαγή του εκλογικού νόμου, ξεκαθάρισε ότι «σημείο αναφοράς στο οποίο επιμένουμε 100% είναι η απλή αναλογική, ανεξαρτήτως άλλων απόψεων».

«Το θέμα είναι, έστω και με αυτήν την επώδυνη συμφωνία, καθώς και τα άλλα σημαντικά νομοσχέδια, μετά την ψήφιση τους, να δημιουργηθεί ένα θετικό κλίμα. Να δώσουν ώθηση στην οικονομία για παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Το στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να μπει μπροστά η μηχανή. Όλα τα άλλα, πώς θα ψηφίζουμε ή σε πόσα θα σπάσει η Β' εκλογική περιφέρεια, δεν ενδιαφέρουν», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

Ο πρόεδρος της Βουλής, εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι το πολυνομοσχέδιο, θα στηριχτεί σύσσωμα από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδριάζει αύριο, επισημαίνοντας ότι «το μεγαλύτερο ποσοστό των μέτρων που θα ψηφιστούν ήταν στο πλαίσιο της συμφωνίας του καλοκαιριού».
«Στο νομοσχέδιο δίνονται διευκρινίσεις. Κανένας αιφνιδιασμός δεν υπήρξε. Κατατέθηκε στη Βουλή, αφού έγινε αρκετά σκληρή δουλειά και σκληρή διαπραγμάτευση πάνω σε κρίσιμα ζητήματα, όπως κόκκινα δάνεια, “κόφτης”, δημόσιο χρέος», συμπλήρωσε.

«Σωστές και καλές, οι προτάσεις του ΔΝΤ για το χρέος»
Ο πρόεδρος της Βουλής χαρακτήρισε πολύ σωστές τις προτάσεις του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος. «Το ΔΝΤ πηγαίνει σε πολύ προχωρημένες, καλές και σωστές προτάσεις για το χρέος, οι οποίες δεν απηχούν απόψεις Ευρωπαίων. Καλό είναι να βρεθεί λύση, γιατί φοβάμαι μην μας πούνε ακόμα ψάχνουμε αφήστε να το δούμε άλλη στιγμή», είπε ο κ. Βούτσης.

Τέλος, με αφορμή το προσφυγικό πρόβλημα, ο κ. Βούτσης μίλησε για «ΕΕ που δεν έβλεπε το τσουνάμι που ερχόταν και διέλυσε τέσσερις χώρες», αλλά και για «γενικότερη αβλεψία και πολιτική μετριότητα» που υπάρχει στην Ευρώπη.

4 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. ΧΑΜ 23:06 17/05/2016

  • Υπεράνω Δικαιοσύνης κι Αστυνομίας οι «αγώνες»σύμφωνα με τη Νεολαία Συνασπισμού
  =============================================================
  Παραθέτω ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού με τίτλο «Οι αγώνες της νεολαίας δεν καταστέλλονται, δεν ποινικοποιούνται»:

  Το Υπουργείο Παιδείας, με συνοδοιπόρο τον Α. Μάνθο, πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής για τις εκλογές των συμβουλίων διοίκησης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, στοχοποιεί το….

  …πανεπιστημιακό κίνημα, ποινικοποιώντας τους αγώνες της νεολαίας.

  Η διάλυση των πανεπιστημίων και της δημόσιας δωρεάν παιδείας από τους πολιτικούς εκφραστές των μνημονίων δεν θα περάσει.
  Ούτε οι εισαγγελείς, ούτε η αστυνομία μπορούν να σταματήσουν τους αγώνες για το
  δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή.

  Σχόλιο : Τι κι αν τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια ψήφισαν τα 3/5 του Κοινοβουλίου;
  Τι κι αν η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία θελήσουν να εφαρμόσουν τους νόμους;
  Η Νεολαία Συνασπισμού θα κάνει το δικό της γιατί έτσι γουστάρει.

 2. ΛΗΣΤΕΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΣ
  ΓΙΑ…ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΚΟΠΟ???

  Ο ΓΙΟΣ ΒΟΥΤΣΗ ΛΗΣΤΕΨΕ το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στου Γκύζη, στις 3 Οκτωβρίου 2007.

  **Το βλαστάρι του Ν. Βούτση δικάστηκε με τις κατηγορίες ληστείας, κατοχής εκρηκτικής βόμβας, παράνομης οπλοφορίας και οπλοκατοχής.

  **Ο πατέρας Βούτσης και σύγχρονη φάτσα της πολιτικής είπε στο Δικαστήριο:
  ========================================================
  «Τα χρήματα από τη ληστεία, ο γιός μου θα τα διέθετε σε εκδηλώσεις, εκτύπωση αφισών κ.ά. Τα κίνητρα τού γιού μου δεν ήσαν ιδιοτελή».

  ** Η δε μαμά του είπε στο Δικαστήριο:
  ================================
  «Στον αντιεξουσιαστικό χώρο υπάρχει η αντίληψη ότι η πράξη του γιού μου δεν είναι ληστεία, αλλά απαλλοτρίωση»…

  Αυτός ο Πατέρας και Βουλευτής κάποιας από τις 10 “συνιστώσες” του ΣΥΡΙΖΑ, μας υποδεικνύει πώς θα κυβερνηθούμε. Περιέργως, τα ΜΜΕ έχουν «ξεχάσει» τις παραπάνω «θέσεις» του Εθνοπατέρα τον οποίο αύριο μπορεί να τον δούμε και Υπουργό Παιδείας, εκεί θα καταντήσουμε Έλληνες με τα μυαλά που έχετε.

  ΡΕ ΤΣΙΠΡΑ…?
  ΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ‘’ΑΣΤΕΡΙΑ’’ ΘΑ ΜΑΣ »ΣΩΣΕΙΣ»???

 3. Mνήμων 22:51 17/05/2016

  ΚΑΙ ΡΟΥΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΖΗΤΙΑΝΙΑ?

  Αλέκο……… είναι πολλά τα λεφτά !!
  ΕΛΕΓΕ τότε: Ο σημερινός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μορφίδης , ότι ο αγώνας ενάντια στον ΤΑΡ είναι αγώνας επιβίωσης του χώρου παραγωγής στα Τενάγη και όλοι μαζί να αποτρέψουμε την διέλευση του αγωγού γιατί είναι αχρείαστος και γιατί δεν φέρνει κανένα αποτέλεσμα και κανένα κέρδος στη Χώρα μας όλο αυτό το έργο.

  ΣΗΜΕΡΑ: Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κ. Μορφίδης γράφει σε δελτίο τύπου προ λίγων ημερών:
  Η έγκριση της Πράξης Εγκατάστασης και στη συνέχεια η κατασκευή και λειτουργία του αγωγού φυσικού αερίου, αναμένεται να έχει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή καθώς θα τονώσει σημαντικά την απασχόληση, με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλούν για τη δημιουργία ενός μεγάλου αριθμού άμεσων και έμμεσων νέων θέσεων εργασίας, ενώ παράλληλα αναμένεται να ωφεληθούν σημαντικά και ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες που θα εκτελέσουν τα έργα και θα παρέχουν τα υλικά για την κατασκευή.
  Πέραν όλων των παραπάνω, η εγκατάσταση και λειτουργία του αγωγού TAP αναμένεται να αποφέρει επιπλέον έσοδα 30 εκατομμύριων ευρώ συνολικά για τις 3 Περιφέρειες από τις οποίες θα διέρχεται ο αγωγός. Αυτό λόγω των τελών εταιρικής ευθύνης που καλείται να πληρώσει η Κοινοπραξία που θα κατασκευάσει τον αγωγό.
  Από αυτά τα χρήματα, τα οποία, σημειωτέον, με τη σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Υπουργείου θα δοθούν απευθείας στις τρεις Περιφέρειες ως «αντισταθμιστικά», αντιστοιχούν 10 εκατομμύρια στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

 4. «Δεν είμαστε χομπίστες εκλογών» = Αν δεν κάνουμε 3-4 το χρόνο, δεν είμαστε ευχαριστημένοι

  «Σωστές και καλές, οι προτάσεις του ΔΝΤ για το χρέος» = Δεν θέλουμε το ΔΝΤ σαν μέρος της συμφωνίας.

  Όποιος βγάλει άκρη με αυτό το θέατρο σκιών, ας ενημερώσει και εμάς, τους πτωχούς τω πνεύματι.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.