ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πρόταση της κυβέρνησης το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο»

Ν. Βούτσης: Δεν θα δεχθούμε να έλθουν προς ψήφιση προληπτικά μέτρα

«Το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αποτελεί την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό και το φορολογικό μέσα στις παρούσες συνθήκες», τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ανακοινώνοντας την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για την εισαγωγή και την ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Βούτσης σημείωσε ότι η ψήφιση του νόμου δεν αποτελεί «προαπαιτούμενο», αλλά «εργαλείο» το οποίο ενισχύει τη θέση των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης στο Eurogrup της Δευτέρας. «Πρόκειται για πρωτοβουλία της κυβέρνησης η οποία υποστηρίζει την ουσία του σχεδίου νόμου», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση, ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι για πρώτη φορά μπαίνει στην ατζέντα το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, για το οποίο, όπως είπε, υπήρχε αναφορά στη συμφωνία του καλοκαιριού, η διαφορά όμως τώρα είναι ότι το ζήτημα αυτό ανοίγει με τους καλύτερους όρους.

Προσέθεσε ότι η διαπραγμάτευση γίνεται μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και πνεύμα αλληλοκατανόησης, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είπε, ότι «το εμπόδιο στη χημεία δεν είμαστε εμείς, αλλά η διαφωνία του ΔΝΤ με τους θεσμούς»

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ο κ. Βούτσης, διαβεβαίωσε ότι δεν απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία για την ψήφιση του συνολικού πακέτου της συμφωνίας, και τόνισε η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί να έρθει προς ψήφιση πακέτο προληπτικών μέτρων έως το 2018.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με τις αποκαλύψεις των Wikileaks για τους διαλόγους μεταξύ του διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν με την επικεφαλής της αποστολής του Ταμείου στην Ελλάδα Ντέλια Βελκουλέσκου, είπε ότι κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί τον τρόπο με τον οποίο οι συγκεκριμένοι διάλογοι έφθασαν στον ιστότοπο, εκτίμησε όμως ότι επιβεβαιώνουν τις παλινωδίες και τις πιέσεις που υπήρξαν.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συζήτηση του σχεδίου νόμου θα ξεκινήσει στις 10.00 το πρωί του Σαββάτου, και θα συνεχιστεί έως τα μεσάνυχτα και θα επαναληφθεί στις 10.00 το πρωί της Κυριακής έως τις 10.00 το βράδυ.

 

 

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. NB 17:30 05/05/2016

    Ποιος θα θυμάται σε λίγο τι λέμε σήμερα?

    Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014.

    Βουλή των Ελλήνων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας απευθύνεται στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Είναι κατηγορηματικός και σαφέστατος: «Αν τολμήσουν να ζητήσουν την υπογραφή μας στα μνημόνιά τους, θα πάρουν εκ νέου την απάντηση που πήραν και την προηγούμενη φορά. Ψάξτε αλλού για συνένοχους στο έγκλημα! Εμείς ούτε τις επικύψεις συνηθίζουμε ούτε μας κρατάνε από πουθενά για να μας εκβιάζουν και να απαιτούν την υπογραφή και τη συναίνεσή μας στην πολιτική που καταστρέφει τη χώρα!» διακηρύσσει χωρίς περιστροφές.
    Βουλή των Ελλήνων και πάλι.
    Αυτή τη φορά, αίθουσα της ολομέλειας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι λάβρος κατά της κυβέρνησης: «Δεν θα γίνουμε συνένοχοι! Oπως απορρίψαμε το μνημόνιο 1, έτσι θα απορρίψουμε και αυτά που προεξοφλούνται με το μνημόνιο 2… Τα μνημόνια είναι η πολιτική δέσμευση για μια επ’ άπειρον ασφυξία της οικονομίας. Αν θέλετε συναίνεση στην ασφυξία, να τη βρείτε αλλού!
    Αλλά αυτή τη φορά, αυτός που τα λέει αυτά δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Είναι ο προηγούμενος ψεύτης και συκοφάντης. Ο πρώην πρωθυπουργός,Αντώνης Σαμαράς

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.