ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ ζήτησε ευελιξία στις διαπραγματεύσεις

Να εφαρμοστεί ουσιαστική ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα ζήτησε ο Λιου από τον Σόιμπλε

Νέα παρέμβαση για το ελληνικό χρέος έκανε ο Τζακ Λιου, ζητώντας από τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να δράσει με ευελιξία και να εφαρμόσει ουσιαστική ελάφρυνση χρέους για την Ελλάδα.
liou

Στη συνάντησή τους, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών τόνισε στον Γερμανό ομόλογό του «τη σημασία η Ευρώπη να τηρήσει τη δέσμευσή της για να βάλει το ελληνικό χρέος σε μία βιώσιμη πορεία, μέσω ουσιαστικής ελάφρυνσης», σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, όπως αναφέρει η Wall Street Journal.

Ακόμη, ο Τζακ Λιου δήλωσε στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ότι «όλες οι πλευρές πρέπει να είναι ευέλικτες, ώστε να ολοκληρωθούν επιτυχώς οι διαπραγματεύσεις». Η συνάντησή τους έγινε στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της G7.

Οι δύο τους, συνάντησαν τη σημασία της εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας, ΔΝΤ και ευρωπαϊκών Θεσμών, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πρώτη αξιολόγηση και να «βρεθεί μία βιώσιμη πορεία προς τα εμπρός σε εύθετο χρόνο», όπως ανέφερε η ανακοίνωση.

Ανάλογο ήταν το μήνυμα που είχε στείλει ο Τζακ Λιου και στη συνάντηση που είχε με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ την Παρασκευή, υπογραμμίζοντας τις ανησυχίες της Ουάσιγκτον για το ζήτημα το οποίο πολλοί αντιμετωπίζουν ως σημαντική απειλή για την παγκόσμια ανάπτυξη, σημειώνει η Wall Street Journal.

«Η Ελλάδα είναι αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία ακόμη και στις αρχές Ιουλίου αν δεν πάρει ''φρέσκο'' χρήμα, μία προοπτική που προστίθεται στα ''σύννεφα'' πάνω από τις ευρωπαϊκές οικονομίες που πασχίζουν με την προσφυγική κρίση και την άνοδο των λαϊκιστικών κομμάτων», καταλήγει το δημοσίευμα.

 

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.