ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΙ

ΝΔ: 9 + 1 σημεία για τον «κόφτη» του ΣΥΡΙΖΑ

Με ένα ενημερωτικό σημείωμα επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία να αποδομήσει τον "κόφτη" όπως τον παρουσιάζει η κυβέρνηση και να αναδείξει τα σκοτεινά του σημεία.

1. Ο νόμος για το Δημόσιο Λογιστικό (ν. 4270/2014, Φ.Ε.Κ. 143/Α’), προβλέπει την ύπαρξη, διορθωτικού μηχανισμού αποκλίσεων στην Εκτέλεση του Προϋπολογισμού, με το δημοσιονομικό κενό να προσδιορίζεται εκ των υστέρων.
2. Η Δήλωση του Eurogroup της 9ης Μαΐου 2016 αναφέρει ότι η Ελλάδα, ως προαπαιτούμενο, θα νομοθετήσει “πρόσθετο προληπτικό μηχανισμό” (“κόφτη”).
3. Η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ο “κόφτης” υπήρχε ήδη.
4. Εάν υπήρχε, το Eurogroup δεν θα ζητούσε να θεσμοθετηθεί.
5. Ο “κόφτης” είναι ποσοτικά και ποιοτικά διαφορετικός από τον υφιστάμενο μηχανισμό, καθώς:
6. Είναι συγκεκριμένος: αφορά 2% του Α.Ε.Π. ή 3,5 δις ευρώ μέτρα. Είναι σαφές ότι, το δημοσιονομικό κενό είναι προσδιορισμένο, εκ των προτέρων.
7. Είναι στοχευμένος: Αφορά περικοπές μισθών και συντάξεων και μείωση μεταβιβάσεων (π.χ. σε Ο.Τ.Α.) και επιχορηγήσεων (π.χ. σε ασφαλιστικά ταμεία) για τις οποίες απαιτούνται οι τροποποιήσεις των σχετικών διατάξεων
που το προβλέπουν.
8. Είναι μόνιμος: Αφορά διορθώσεις αποκλίσεων γενικά για την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων του Προγράμματος, δηλαδή την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 3,5% του Α.Ε.Π. για δεκαετίες.
9. Διορθωτικός μηχανισμός αποκλίσεων, ιδίως στο σκέλος των δαπανών, είναι απαραίτητος για το σεβασμό των χρημάτων των φορολογουμένων και τη χρηστή δημοσιονομική διαχείριση. Η Νέα δημοκρατία τον θεσμοθέτησε.
10. “Κόφτης” που επιβάλλεται μετά την ιδεοληπτική, εξοντωτική αύξηση φόρων και εισφορών της Κυβέρνησης Τσίπρα θα βυθίσει την οικονομία ακόμη πιο βαθιά στην ύφεση και θα διαλύσει την κοινωνική συνοχή. Και φόροι και μείωση
μισθών και συντάξεων οδηγούν στη μαζική φτωχοποίηση των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.