ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταψηφίζει επί της αρχής

ΝΔ: Όχι σε φόρους και «κόφτη», ναι σε ιδιωτικοποιήσεις

Οι γενικές θέσεις που θα κινηθεί η ΝΔ κατά τη συζήτηση στη Βουλή των προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης συζητήθηκαν σήμερα στην σύσκεψη της ομάδας κοινοβουλευτικού έργου υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
koum

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του κόμματος Γιώργο Κουμουτσάκο οι θέσεις κωδικοποιούνται ως εξής:

Η ΝΔ θα καταψηφίσει επί της αρχής το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, που όμως -σημειώνουν σκωπτικά- περιλαμβάνεται σε 7.000 σελίδες.

Η αξιωματική αντιπολίτευση λέει «όχι στους νέους φόρους» που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή. Η ΝΔ θα εξετάσει τις επιμέρους φοροελαφρύνσεις. Αρνητική είναι η θέση της ΝΔ και στον θέμα του "κόφτη" και ως μηχανισμό και ως περιεχόμενο. Επίσης η ΝΔ είναι αρνητική στο νέο ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, με τον τρόπο που έρχεται προς θεσμοθέτηση. Η ΝΔ διευκρινίζει, πάντως, ότι τάσσεται υπέρ των επιμέρους ιδιωτικοποιήσεων, όπως για τα 14 αεροδρόμια.

Επίσης, συμφωνεί σε διαρθρωτικές αλλαγές όπως η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ακόμη, η ΝΔ λέει όχι στην άρση της προστασίας της α' κατοικίας για τα στεγαστικά δάνεια των πλέον αδύναμων (άρθ. 70 του νομοσχεδίου). Εξετάζει (θετικά) την οργάνωση ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού αποτελεσματικής διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους (με τη δημιουργία του ΚΥΣΔΙΧ-Κυβερνητικό Συμβούλιο Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.