ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο πολιτικός σχεδιασμός του Κινήματος για το επόμενο διάστημα

Νέα περίοδος για το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Μία νέα περίοδο για το κόμμα του εγκαινίασε ο Γιώργος Παπανδρέου, στον απόηχο του ναυαγίου στην προσπάθεια συμπόρευσης με το ΠΑΣΟΚ.
kinima

Σε αυτήν, τόσο ο ίδιος, όσο και στελέχη του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών ξεκινούν περιοδείες ανά την Ελλάδα, προκειμένου το κόμμα να είναι έτοιμο για αυτόνομη συμμετοχή στιςεπόμενες εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν.

Η αρχήέγινε από την Πάτρα, την πρωτεύουσα της ιδιαίτερης πατρίδας του πρώηνπρωθυπουργού, της Αχαΐας, όπου μόνο απαρατήρητη δεν πέρασε η αποστροφή τουλόγου του ότι «είμαι αποφασισμένος οι επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν, ναβρουν το ψηφοδέλτιο του Κινήματος στο χέρι κάθε πολίτη». Και αμέσως μετά, ηφράση του «θα μπω ξανά μπροστά, αλλά σας χρειάζομαι όλους, κάθε προοδευτικήφωνή».

Στηνπραγματικότητα, ο Γιώργος Παπανδρέου επιμένει στην ανάγκη ενότητας τουπροοδευτικού χώρου, χωρίς οργανωτικές προϋποθέσεις και με μόνο όρο να υπάρχειπολιτικό πλαίσιο και αρχές. Στην απουσία αυτού, άλλωστε, αποδίδουν στο Κίνημα,το ‘ράγισμα’ των σχέσεων και μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, όταν ο ΣταύροςΘεοδωράκης δεν πήγε στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,προτιμώντας να παραβρεθεί στο συνέδριο της Δράσης.

Το ΚίνημαΔημοκρατών Σοσιαλιστών σκοπεύει να μιλήσει «τη γλώσσα της αλήθειας» για όσαέχουν συμβεί στην χώρα, προκειμένου η συζήτηση να καταλήξει σε πιο σωστάσυμπεράσματα, με τη νηφαλιότητα που δίνει η απόσταση έξι χρόνων από το 2010 καινα οικοδομηθούν έτσι οι βάσεις για έξοδο της χώρας από την κρίση και για μίαεπόμενη μέρα που θα είναι βιώσιμη και με βιώσιμες θέσεις εργασίας.

Στο Κίνημαεπιμένουν ότι αυτή ακριβώς είναι η χρησιμότητα του κόμματος, να προσφέρει στονδημόσιο διάλογο όσα δεν ακούγονται, μιλώντας με όρους αλήθειας και καταθέτονταςπροοδευτική πρόταση στο πλαίσιο της ανάγκης διαμόρφωσης ενός εθνικού σχεδίου.Το μότο τους είναι «να αφήσουμε τα εφήμερα και τα μικροπολιτικά και ναασχοληθούμε με τα μεγάλα για την χώρα, με την πραγματική διακυβέρνηση». Θεωρούνμάλιστα ως ‘μέγα στοίχημα’, η χώρα να αλλάξει ριζικά, προκειμένου να σωθεί, κάτιόμως που επιμένουν ότι πρέπει να γίνει κτήμα των πολιτών όσο και ευθύνη τωνπροοδευτικών δυνάμεων του τόπου.

Σε αυτό τοπλαίσιο, και πιστεύοντας βαθιά ότι η χώρα έχει ανάγκη από συνεννοήσεις καισυναινέσεις, καλούν τις άλλες δυνάμεις να ανταποκριθούν. Μετά όμως από τατελευταία γεγονότα στον χώρο, και δεδομένου ότι αυτό δεν περνά από το χέριτους, προχωρούν μπροστά, κάνοντας τη δουλειά τους στο κόμμα και ετοιμάζοντάς τογια όταν θα χρειαστεί…

Η πορείαπου ξεκίνησε από την Πάτρα, θα συνεχιστεί αμέσως μετά την επιστροφή του ΓιώργουΠαπανδρέου από το εξωτερικό όπου μεταβαίνει σε ανειλημμένη υποχρέωσή του ωςΠρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουνίου,αναμένεται να επισκεφθεί μία ακόμα μεγάλη πόλη της χώρας, πιθανότατα τηΘεσσαλονίκη, ενώ ήδη καταστρώνεται ο σχεδιασμός για το πού θα μεταβούν για τονίδιο λόγο άλλα στελέχη του κόμματος το επόμενο διάστημα.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Όσο σημαντικό είναι να βγουν πρόεδρος και στελέχη του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μπροστά γιά να είμαστε έτοιμοι στις προσεχείς εκλογές (όποτε και να γίνουν ) αλλο τόσο αναγκαίο ειναι να συμβάλουμε και εμείς τα απλά μέλη και φίλοι του με όλες μας τις δυνάμεις συν τον πενιχρό οβολό μας.
    » δη δε Χρημάτων ..» , φίλοι μου !
    Μαζί με την καλή μας κουβέντα ας βάλουμε το χέρι στην τσέπη μας, ώστε εμείς οι πολλοί να δώσουμε από κάτι λίγο και να μην αννεχθούμε ποτέ λίγους ν´ αγοράσουν τίποτε από τις ελπίδες και τα οράματά μας .
    Γενικά να μην τα περιμένουμε όλα απο τον Πρόεδρο και τα στελέχη του Κινήματος οι οποίοι ούτε καν βουλευτική αποζημίωση εισπράττουν.
    Ας εντείνουμε και τις δικές μας προσπάθειες από οποιαδήποτε έπαλξη βρισκόμαστε.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.