ΕΛΛΑΔΑ

Σε Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο

Νέες κινητές μονάδες της ΕΛΑΣ στην Κρήτη

H ενίσχυση της αστυνόμευσης στην Κρήτη και η εμπέδωση κλίματος ασφαλείας των πολιτών αποτελούν την βασική προτεραιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης του νησιού, όπως τόνισε σήμερα ο γενικός αστυνομικός διευθυντής υποστράτηγος Ανδρέας Δασκαλάκης.
astunomia-astunomikos-peripoliko-elas-600x375

Ο κ. Δασκαλάκης παρουσίασε το πρωί σε εκπροσώπους τοπικών φορέων τις τρεις νέες κινητές μονάδες της ΕΛΑΣ που ήδη έχουν αναπτυχθεί και έχουν αναλάβει υπηρεσιακή δράση στις περιοχές Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου, ενώ, όπως είπε, σύντομα θα καλυφθεί με ανάλογη μονάδα και η περιοχή του Λασιθίου.

Η παρουσίαση έγινε στην έδρα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης στα Χανιά.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν κατά την παρουσίαση η κινητή μονάδα των Χανίων θα εκτελεί κάθε εβδομάδα 6 διαφορετικά δρομολόγια, η αντίστοιχη του Ρεθύμνου 7 δρομολόγια και αυτή του Ηρακλείου 11 δρομολόγια την εβδομάδα.
Κάθε μονάδα ανά βάρδια θα διαθέτει τριμελές πλήρωμα ενώ η εκτιμώμενη κάλυψη ημιαστικών και αγροτικών περιοχών στους τρεις νομούς της Κρήτης υπολογίζεται στα 838 χιλιόμετρα που καλύπτουν πληθυσμό 250.000 κατοίκων.

«Οι μονάδες ενισχύουν την αποστολή της ΕΛΑΣ σε όλα τα επίπεδα», επισήμανε μεταξύ άλλων κατά την παρουσίασή τους ο υποστράτηγος Δασκαλάκης.
Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό δήμαρχοι οι μητροπολίτες Κυδωνίας- Αποκορώνου Δαμασκηνός και Κισάμου- Σελίνου Αμφιλόχιος καθώς και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη η οποία μεταξύ άλλων επισήμανε ότι «οι κινητές μονάδες συμβάλλουν στην ενίσχυση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.