ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Neue Zürcher Zeitung: Οι Έλληνες στη μέγγενη των φόρων

Ανταπόκριση από την Αθήνα για τα νέα μέτρα που θα πρέπει να ψηφιστούν και την υπερφορολόγηση των πολιτών φιλοξενεί η Neue Zürcher Zeitung.
foroi

Η εφημερίδα αναφέρεται διεξοδικά με στοιχεία στην επιβολή των φόρων τα τελευταία χρόνια και σημειώνει: «Είναι γεγονός ότι από τις αρχές του χρόνου η κατάσταση κάθε εβδομάδα χειροτερεύει. Εάν σφίξει ακόμα περισσότερο η φορολογική μέγγενη, τότε το πρόγραμμα θα αντιμετωπίσει προβλήματα νωρίτερα από ό,τι υπολογίζεται, κυρίως εάν επαληθευθούν οι φόβοι των τουριστικών επιχειρήσεων για μια μικρή μείωση των τουριστικών αφίξεων».

Και η εφημερίδα σημειώνει λίγο παρακάτω : «Όλα αυτά είναι γνωστά στους πρωταγωνιστές των εξελίξεων σε Ελλάδα και ΕΕ. Ο Τσίπρας όμως δεν θα άντεχε να μειώσει τις δαπάνες (όπως μισθούς και συντάξεις, οι οποίες αποτελούν το 95% των κρατικών δαπανών) και να εξοργίσει την πολιτική του πελατεία. Οι ευρωπαίοι εταίροι, από την άλλη πλευρά, δεν θέλουν να ασκήσουν πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση ώστε να αλλάξει κάτι. Λίγο πριν από το βρετανικό δημοψήφισμα και δεδομένης της σκλήρυνσης του μετώπου με την Τουρκία στο προσφυγικό, οι ευρωπαίοι εταίροι δεν θέλουν να διακινδυνεύσουν μια νέα ελληνική κρίση. Ο Τσίπρας και οι αριστεροί ριζοσπάστες τους εξέπληξαν πάντως θετικά: μέχρι σήμερα οι κοινοβουλευτικές ομάδες των κυβερνητικών κομμάτων ψήφισαν όλα τα επώδυνα μέτρα».

Αναφορές στο γερμανικό Τύπο υπάρχουν ακόμα για την χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία στην Ειδομένη. Για παράδειγμα η Zeit γράφει πως «Μερικές εκατοντάδες πρόσφυγες προσπάθησαν με την βοήθεια ενός συρμού να σπάσουν τον φράκτη στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. H αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων».

 

ΠΗΓΗ: DW

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.