ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για να σχηματιστεί οικουμενική κυβέρνηση

Ο Λεβέντης ζητά 30 βουλευτές στις επόμενες εκλογές

Να εκλέξει η Ένωση Κεντρώων τριάντα βουλευτές στις επόμενες εκλογές, προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιό του για το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, προσδοκά ο πρόεδρος του κόμματος, Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος μιλώντας στο “Πρακτορείο 104,9 FM” τόνισε ότι αν δεν γίνουν πραγματικές μεταρρυθμίσεις η χώρα δεν πρόκειται να βγει από την κρίση.

“Αν είχα τώρα τριάντα βουλευτές θα είχα επιτύχει την οικουμενική”, είπε ο κ. Λεβέντης, πρόσθεσε ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο αν γίνουν πρόωρες εκλογές η Ένωση Κεντρώων θα αναδειχθεί τρίτο κόμμα, ενώ συνέστησε στους ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. “Θέλω να μην πετάξει ο κόσμος την ψήφο του στη Γεννηματά, στο Θεοδωράκη και σε όλους αυτούς”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λεβέντης μιλώντας στην εκπομπή “Δύο στις 12”.

Επισήμανε, ότι οι δανειστές, αλλά και η πραγματικότητα απαιτούν πραγματικές μεταρρυθμίσεις, κατηγόρησε την κυβέρνηση, αλλά και την πρώην κυβέρνηση, ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, ότι δεν τις επιχείρησαν και επέλεξαν να περικόψουν μισθούς και συντάξεις και τόνισε ότι αν δεν γίνουν ούτε τώρα οι εταίροι δεν πρόκειται να εκταμιεύσουν τις δόσεις.

Ειδικότερα, όπως υπογράμμισε στις μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να περιλαμβάνονται η καθιέρωση ενός νέου φοροεισπρακτικού συστήματος, αλλά και η απομάκρυνση από το δημόσιο τομέα όλων των αργόμισθων.

Όπως είπε ο κ. Λεβέντης αυτή τη στιγμή υπάρχουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα τετρακόσιες εταιρίες φαντάσματα, με διοικητικά συμβούλια και υπαλλήλους αργόμισθους, ενώ σημείωσε ότι σε κάθε Δήμο μισθοδοτούνται 800 υπάλληλοι στη δουλειά προσέρχονται μόνο οι 400.

“Αυτή η κυβέρνηση δεν πιστεύει στην Ευρώπη δεν πιστεύει στη δύναμη του ελληνικού λαού και συγκαλύπτει ένα κόσμο κομματικό που είχε μάθει να βολεύεται να μη δουλεύει και μόνο να ψηφίζει”, είπε και επανέλαβε ότι δεν θα διαφωνούσε να συμμετάσχει σε μια κυβέρνηση “ευρέως πέλματος”, της τάξης των 250 βουλευτών μόνο αν συμφωνήσουν να συνεργαστούν ο ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.