ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δέσμευση για το χρέος υπήρχε από το 2012»

Ο Μητσοτάκης στην ΕΡΤ: Η κυβέρνηση καταδικάζει τη χώρα σε ένα αέναο μνημόνιο

Η δέσμευση για τα πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 3,5% για τα επόμενα 15 χρόνια που δεν είναι επιτεύξιμα, θα μας καταδικάσει σε ένα αέναο μνημόνιο, δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ. 
m

Υποστήριξε ότι δέσμευση για το χρέος υπήρχε από το 2012, πρόσθεσε ότι έχουν ευθύνη και οι Ευρωπαίοι για την μη τήρησή της. Είπε ακόμη ότι είναι θετική η συζήτηση για το χρέος αλλά δεν είναι κάτι καινούργιο, ενώ το τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι βαρύ και χωρίς να έχουμε πάρει συγκεκριμένη δέσμευση.

Για την πρόταση Ρέγκλινγκ είπε ότι είναι μία ενδιαφέρουσα πρόταση και πρόσθεσε ότι εμείς θέλουμε κλείδωμα των χαμηλών επιτοκίων και επιμήκυνση της αποπληρωμής .

Το αίτημα για εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απαντώντας στις αιτιάσεις περί αλλαγής γραμμής από την ηγεσία της ΝΔ. Το τίμημα της ανικανότητας της κυβέρνησης Τσίπρα - Καμμένου το πληρώνει ο Έλληνας πολίτης, είναι το τίμημα της καθυστέρησης και της ύφεσης, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «είναι μία ανίκανη κυβέρνηση και πρέπει να φύγει».

Αναφερόμενος στον «κόφτη» που θα μπει στις δαπάνες είπε ότι «κόφτης πάντα υπήρχε, ωστόσο το θέμα είναι από που θα γίνουν οι περικοπές, και αν θα κοπούν σπατάλες». Αναφερόμενος στον δημόσιο τομέα σημείωσε: «Συζητάμε για καλύτερη κατανομή του προσωπικού στο δημόσιο, μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα με εξοικονόμηση πόρων και δυναμικού και με εκχώρηση δραστηριοτήτων στον ιδιωτικό τομέα". Είπε ότι οι σύμβουλοι των υπουργών αμείβονται με υψηλές αμοιβές "για να μπορεί ο κ. Τσίπρας να διορίζει τον κάθε κύριο Καρανίκα με ένα φτωχό βιογραφικό».

Για την επίσκεψή του στο ολοήμερο σχολείο είπε πως σηματοδοτεί το ενδιαφέρον της ΝΔ για την δημόσια παιδεία. «Υποβαθμίζονται τα ολοήμερα σχολεία και περιορίζεται το εύρος των δραστηριοτήτων τους, σε μία συγκυρία που πρέπει τα σχολεία να προσφέρουν ευκαιρίες. Η πολιτική της κυβέρνησης στο ολοήμερο σχολείο έχει ταξικό πρόσημο, και θίγει τους πλέον αδύνατους» συνέχισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.