ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος

O Σαμαράς κάνει αντιπολίτευση και... συσπειρώνει το ΣΥΡΙΖΑ

Το Μαξίμου σε πόλεμο με τον πρώην Πρωθυπουργό ενόψει της δύσκολης ψηφοφορίας...
samaras

Η ηχηρή παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, χθες μέσω γραπτής δήλωσης, όπου και προειδοποιούσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι η Νέμεσις έρχεται, συγκέντρωσε τα φώτα της μάχης μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.

Ο πρώην Πρωθυπουργός, που ουδέποτε έχει κρύψει ότι επιδιώκει την πλήρη δικαίωση της κυβερνητικής του περιόδου με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για το μέλλον, εξαπέλυσε σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση και προχώρησε στην άμεση σύγκριση των δικών του πεπραγμένα με αυτά του Αλέξη Τσίπρα. Το Μαξίμου, από την πλευρά του, «αρπάχτηκε» από την παρέμβαση Σαμαρά εκδίδοντας διαδοχικές ανακοινώσεις, σε μία προσπάθεια μέσω του πρώην Πρωθυπουργού να συσπειρώσει την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των δύσκολων ψηφοφοριών της Κυριακής στη Βουλή.

Από την πλευρά της, η Ν.Δ. δεν έδειξε να ενοχλείται από την παρέμβαση του κ. Σαμαρά και δεν δυσκολεύτηκε να υπογραμμίσει ότι όλοι οι πολίτες διαπιστώνουν πόσο επιδεινώθηκαν οι συνθήκες από τον Ιανουάριο του 2015, προσθέτοντας ότι γι αυτό το λόγο στρέφονται προς τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παρά το γεγονός ότι η ανακοίνωση Σαμαρά ακολούθησε τη συνεδρίαση του συντονιστικού της Ν.Δ., που ούτως ή άλλως κατέληξε στην απόρριψη του μεγαλύτερου μέρους του νομοσχεδίου της κυβέρνησης, η σκληρή γραμμή του πρώην Πρωθυπουργού υπήρξε σε πλήρη αναντιστοιχία με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη περί στήριξης των λίγων μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης. Βέβαια, στον τελικό εκτροχιασμό της συζήτησης σε... πόλεμο, συνέβαλε και η πρωτοφανής κοινοβουλευτική πρακτική της κυβέρνησης που εισήγαγε το νομοσχέδιο χωρίς τα παραρτήματά του, σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία που παραχωρούνται στο νέο Υπερ-Ταμείο, ενώ στη συνέχεια αυτά τα στοιχεία μεταβάλλονταν ανάλογα με τον Υπουργό, αυξάνοντας τον εκνευρισμό.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.