ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρόντες στο συνέδριο της Δράσης Μητσοτάκης, Θεοδωράκης

Ο Σκυλακάκης «μεσολαβητής» μεταξύ ΝΔ, Ποταμιού και λοιπών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει κρύψει τη διάθεσή του να «ανοίξει» τις πόρτες της Νέας Δημοκρατίας σε δυνάμεις του φιλελεύθερου και εκσυγχρονιστικού χώρου, με στόχο τη σύμπηξη ενός μετώπου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Και το 4ο τακτικό Συνέδριο της Δράσης, το σαββατοκύριακο, μοιάζει να αποτελεί την κατάλληλη γέφυρα ώστε οι δυνάμεις αυτές να φτάσουν στις πύλες της γαλάζιας παράταξης. Άλλωστε, τόσα τα στελέχη της Δράσης, ακόμα και αυτά που συνεργάστηκαν με το Ποτάμι, όσο και προσωπικά ο Θοδ. Σκυλακάκης έχουν παραδοσιακές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη. Μάλιστα, ο Σκυλακάκης ακολούθησε, ως ευρωβουλευτής τότε της ΝΔ, τη Ντόρα Μπακογιάννη στη Δημοκρατική Συμμαχία, αλλά όχι και στην επιστροφή της στη Ν.Δ. Κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί το προσεχές διάστημα.

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ θα μετάσχουν όλες οι δυνάμεις, πλην ΠΑΣΟΚ, που θα μπορούσαν να συμπράξουν, αν όχι προεκλογικά, στο πλαίσιο μίας κυβέρνησης συνεργασίας.

Εκτός του Προέδρου της Ν.Δ. Κυριάκου Μητσοτάκη, στο ίδιο συνέδριο θα μιλήσουν ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, η επικεφαλής του Δικτύο Άννα Διαμαντοπούλου (σ.σ. η οποία συνεργάστηκε με τη ΝΔ στο ζήτημα του ασφαλιστικού), ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης (ο οποίος είχε πλέξει το εγκώμιο Μητσοτάκη κατά την προεκλογική κούρσα της ΝΔ), ο παραιτηθείς από το Ποτάμι και σύμφωνα με επίμονες πληροφορίες στο δρόμο για τα γαλάζια ψηφοδέλτια Χάρης Θεοχάρης, ο πρώην Υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Φλωρίδης.

Για πολλούς τα παραπάνω ονόματα, μαζί με αυτό του Θοδ. Σκυλακάκη, είναι μεταξύ αυτών που θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται στα αυριανά ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.