ΚΟΣΜΟΣ

Για την ερμηνεία της στην ταινία Paterson του Τζιμ Τζάρμους

Ο Σκυλίσιος Φοίνικας απονεμήθηκε στη Νέλι

Ο πολυπόθητος Χρυσός Φοίνικας καλύτερης σκυλίσιας ερμηνείας απονεμήθηκε  μετά θάνατον, στη Νέλι, τη σκυλίτσα που συμπρωταγωνιστεί στην ταινία Paterson του Αμερικανού σκηνοθέτη Τζιμ Τζάρμους.
kannes

Η σκυλίτσα, που πέθανε πριν από μερικούς μήνες, μάγεψε με την εκφραστικότητά της το κοινό και κυρίως τους Αγγλοσάξονες κριτικούς κινηματογράφου, που απονέμουν το βραβείο αυτό από το 2001.

«Ο σκύλος είχε ιδιαίτερο ταλέντο στον αυτοσχεδιασμό. Στην πραγματικότητα είναι σκυλίτσα και ήταν εκπληκτική γιατί έγραψε μόνη τον ρόλο της» αστειεύτηκε ο Τζάρμους στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την προβολή της ταινίας του.

Θεατές και κριτικοί συγκινήθηκαν όταν έμαθαν ότι η Νέλι — στην ταινία κρατά τον ρόλο του «Μάρβιν»— δεν είναι πια στη ζωή. Έτσι, μια σωσίας της πόζαρε για την καθιερωμένη φωτογράφηση με τον Σκυλίσιο Φοίνικα.

Ένα ειδικό βραβείο της κριτικής επιτροπής απονεμήθηκε στον Τζακ, έναν σκύλο Δαλματίας που παίζει τον ρόλο του αυτόπτη μάρτυρα στην ταινία Victoria της Ζιστίν Τριέ.

Ο Σκυλίσιος Φοίνικας, ή Palm Dog, το βραβείο που επινοήθηκε από τους Αγγλοσάξονες κριτικούς κινηματογράφου απονέμεται κάθε χρόνο από το 2001 στον σκύλο που ερμήνευσε καλύτερα τον ρόλο του, είτε ήταν πραγματικό ζώο είτε... κινούμενο σχέδιο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.