ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Suddeutsche Zeitung

O Σόιμπλε αντιδρά στις προτάσεις του ΔΝΤ για το χρέος

Στις προτάσεις του ΔΝΤ για τη μείωση του χρέους αντιδρά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Suddeutsche Zeitung.
soible

Ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φέρεται να έχει δηλώσει ότι δεν αποδέχεται «πάγωμα» των επιτοκίων για την Ελλάδα και ότι «με αυτόν δεν πρόκειται να υπάρξει» μία τέτοια εξέλιξη. Ο Σόιμπλε έχει τονίσει επανειλημμένα ότι δεν πρόκειται να ζητήσει από το γερμανικό κοινοβούλιο μία αλλαγή του προγράμματος που με τόσο κόπο είχε συμφωνηθεί το περασμένο καλοκαίρι. «Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών είναι απλώς διατεθειμένος να προβεί σε μικρότερες αλλαγές στα πλαίσια του προγράμματος που έχει ήδη συμφωνηθεί» αναφέρει η εφημερίδα του Μονάχου.

Ανεξάρτητα πάντως από την αντιπαράθεση για το χρέος «οι υπουργοί Οικονομικών (της ευρωζώνης) θέλουν να δώσουν το πράσινο φως για την επόμενη δόση προς την Αθήνα στην προσεχή συνάντησή τους στις 24 Μαίου». Προϋπόθεση για αυτό παραμένει πάντως η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, η ίδρυση ενός νέου ταμείου αποκρατικοποιήσεων υπό τον έλεγχο των πιστωτών, καθώς και η θέσπιση του «αυτόματου κόφτη δαπανών» που αφορά μισθούς, συντάξεις και λοιπές δαπάνες στον δημόσιο τομέα, επισημαίνει η Süddeutsche Zeitung. Σημειώνει μάλιστα, ότι το ελληνικό κοινοβούλιο θα πρέπει να εγκρίνει τα σχετικά νομοσχέδια πριν εκταμιευθεί η επόμενη δόση.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
 1. Λοιπόν κυρ-Σόιμπλε:

  Θέλουμε :
  -100 δισ €
  -κλειδωμένο ποσοστό υποτίμησης (25% είναι μια χαρά)
  -αναδιάρθρωση των δανείων ανάλογη με το ποσοστό υποτίμησης
  -μηδενικά επιτόκια και αναστολή πληρωμών μέχρι το 2050
  -Εγγύηση φαρμακευτικών προμηθειών και παιδικών τροφών για 5 χρόνια
  -Εγγύηση των συνόρων μας
  -Χρηματοδότηση του μεταναστευτικού

  αυτά για αρχή – και μπορούμε να μιλάμε για την επιστροφή μας σε εγχώριο ή/και παράλληλο νόμισμα.

  Τι λες; ψήνεσαι;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.