ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση από Φώφη και Σταύρο

«Όχι» από Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι

Τη στάση που θα κρατήσουν στο εξής απέναντι στην κυβέρνηση έδειξαν χθες Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι, καταψηφίζοντας το πολυνομοσχέδιο στη Βουλή,πλην πολύ συγκεκριμένων ρυθμίσεων.
fofitsiprasstavros

Ειδικότερα,«όχι σε όλα» πλην των άρθρων 215 και 216 που αφορούσαν στην κύρωση της σύμβασηςγια τα περιφερειακά αεροδρόμια, είπαν οι βουλευτές της ΔημοκρατικήςΣυμπαράταξης, ενώ αρνητική ήταν και η ψήφος του Ποταμιού που υπερψήφισεαντίθετα το άρθρο 1 για την σύσταση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, τοάρθρο 56 για τα τυχερά παιχνίδια, το άρθρο 65 για τον ορισμό του επαγγελματίααγρότη, το άρθρο 66 για τις αλλαγές στην φορολόγηση των αλκοολούχων ποτών, τοάρθρο 105 για τη διαδικασία διευθέτησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού και τα άρθρα215-230 για την κύρωση συμβάσεων περιφερειακών αεροδρομίων. Ψήφισε τέλος ‘παρών’στο άρθρο 153 για τους δασικούς χάρτες.

Τοντόνο είχαν δώσει νωρίτερα με τις ομιλίες τους η Φώφη Γεννηματά και ο ΣταύροςΘεοδωράκης, επιτιθέμενοι αμφότεροι στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα. Για «συμφωνίαμε όρους συνθηκολόγησης ηττημένου» μίλησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώαπευθυνόμενη στους κυβερνώντες είπε «άξιος ο μισθός σας». «Ο άνθρωπος πουθα καταργούσε τα μνημόνια με ένα άρθρο και ένα νόμο φέρνει μνημόνιο για πάντα. Ο άνθρωπος που ξεκίνησελέγοντας "είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα" υπονομεύει καιπαρακάμπτει το ρόλο της Βουλής. Ο άνθρωπος που θα άλλαζε την Ευρώπη έγινε οπρόθυμος Πρωθυπουργός των πιο συντηρητικών κύκλων. Ο άνθρωπος που θα χόρευε τιςαγορές με νταούλια και ζουρνάδες στήνει χορό πλειστηριασμών», είπε μεταξύάλλων, κωδικοποιώντας τα αποτελέσματα του νομοσχεδίου ως εξής :

- Η χώρα σε ταπεινωτική εποπτεία : «Μπορείτε να πείτε ότι δενθα ξαναψηφίσετε μνημόνια, γιατί σήμερα ψηφίζεται μνημόνιο για πάντα», είπε.

- Ο δημόσιος πλούτος στη διαχείριση ξένων

- Τα σπίτια και οι επιχειρήσεις των Ελλήνων στα «κοράκια» τωναγορών

- Φοροκαταιγίδα που θα πνίξει κάθε νοικοκυριό και επιχείρησηαλλά και κάθε προοπτική ανάκαμψης της οικονομίας.

«ΤοΠοτάμι δεν μπορεί να γίνει συνεργός στα πολιτικά σας εγκλήματα», είπε από τηνπλευρά του ο Σταύρος Θεοδωράκης, δίνοντας το στίγμα του κόμματός του. Κατηγόρησεεξάλλου την κυβέρνηση ότι κάνει την χώρα …Αργεντινή, μεταφέροντας το σύνολο τωνπεριουσιακών της στοιχείων σε μία εταιρεία που ουσιαστικά θα διοικείται από τουςδανειστές. «Βρισκόμαστε μπροστά στη δημιουργία μίας νέας αποικιοκρατίας», είπε,κάνοντας λόγο για εκχώρηση με ένα άρθρο και ένα νόμο της δημόσιας περιουσίας. «Ανείχε τολμήσει κανείς άλλος κάτι παρόμοιο, θα τον είχατε ρίξει στην πυρά γιαπροδοσία. Θα στήνατε κάθε μέρα ειδικά δικαστήρια και κρεμάλες στο Σύνταγμα»,είπε, δηλώνοντας πως το κόμμα του είναι υπέρ των αποκρατικοποιήσεων, πλην όμως πιστεύειότι κάποιες υποδομές πρέπει να μείνουν στο κράτος.

«Ο πρωθυπουργός στήνει παγίδες στουςκακούς που στη συνέχεια πέφτει μέσα ο ίδιος», είπε ο κ. Θεοδωράκης προσθέτονταςότι «η λεβέντικη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης κόστισε στον ελληνικό λαό 86δισ. ευρώ». Ο ίδιος μίλησε επίσης για ‘φοροκαταιγίδα’ που επιβάλει η κυβέρνησημετά από κάθε ‘σκληρή’ διαπραγμάτευση, καθώς και για ανικανότητα της κυβέρνησηςπου προέβλεψε ότι θα φέρει και …πέμπτο μνημόνιο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.